Neler Yeni

Allah Nasıl Oluştu bunlar hep beynimde

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Tamam hadi onları Allah yarattı diyelim e o zaman Allah'ı kim yarattı? Bu cümleye dair kanıt? Cevabı yok. İşte sıkıntı burada kanıt olmadığı için kesin bir şey söyleyemiyoruz bu yüzden bunlar sadece bir inanç ve uydurmadan ibaret bence.
İslam inanışına göre bir yaratanı yok, inanç o yönde. Eğer sana uymuyorsa İslam sana göre değil, inanma.

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,215
İsim
Abdullah Aydoğdu
Yahu adı üstünde inanç. Kanıtlamamızı mı istiyorsunuz? Kanıtlanabiliyor olsa adı inanç mı olurdu? Neye inanacağımızı niye tartışıyoruz? Babam böyle püskevit pastası yapmayı nereden öğrendi?

En İyi Cevap
7
İslam inanışına göre bir yaratanı yok, inanç o yönde. Eğer sana uymuyorsa İslam sana göre değil, inanma.
Yahu adı üstünde inanç. Kanıtlamamızı mı istiyorsunuz? Kanıtlanabiliyor olsa adı inanç mı olurdu? Neye inanacağımızı niye tartışıyoruz? Babam böyle püskevit pastası yapmayı nereden öğrendi?
Tamamdır o zaman ben inanmamaya devam artık öldüğüm zaman görürüm o.O2 Öldükten sonra size mail atarım ne olduğunu (!)

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Tamam hadi onları Allah yarattı diyelim e o zaman Allah'ı kim yarattı? Bu cümleye dair kanıt? Cevabı yok. İşte sıkıntı burada kanıt olmadığı için kesin bir şey söyleyemiyoruz bu yüzden bunlar sadece bir inanç ve uydurmadan ibaret bence.
İşte, Allah'ı yaratan yok. O doğmamış ve doğrulmamıştır. O yaratıcıdır.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
İşte bunu merak ediyorum böyle birisinin olduğunu nereden biliyoruz?
Herkesin bakış açısı farklı.
Açıkçası benim için sanat-sanatçı metaforu yeterli.
Hayatta her şey bir sebebe bağlıdır.
Ortada bir sanat eseri varsa onu yapan bir sanatçı vardır.
O yüzden ben de beni yaratan ve bana hayat veren biri olduğuna inanıyorum.

En İyi Cevap
7
İşte, Allah'ı yaratan yok. O doğmamış ve doğrulmamıştır. O yaratıcıdır.
Bunun kanıtı olmadığı için sadece bir inanç veya zamanında uydurulmuş bir şey sizi anlıyorum ama ben inanmıyorum çünkü herhangi bir kanıtı yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Herkesin bakış açısı farklı.
Açıkçası benim için sanat-sanatçı metaforu yeterli.
Hayatta her şey bir sebebe bağlıdır.
Ortada bir sanat eseri varsa onu yapan bir sanatçı vardır.
O yüzden ben de beni yaratan ve bana hayat veren biri olduğuna inanıyorum.
Ben inanmıyorum ama tabii ki de inancınıza saygı duyuyorum :)

war20anty

80+ Bronze
Şu olayı anlamıyorum ya. Adam Allah nasıl oluştu diye başlık açmış ki gayet normal bir düşünce insanız bazen bir yerlerde sorgulamamız lazım Allah'ta bunu istiyor bizden. Ama bazıları çıkıp yok inanmıyorum yok şöyle yapmıyorum yok böyle yapmıyorum. Kardeşim bizene inanmıyorsan adam Allah nasıl oluştu diye başlık açmış geliyorsun başlığın altına inanmıyorum diyorsun. Hiç samimi değilsiniz boşuna yaşayıp boşuna ölüyorsunuz bunu bilin yeterli. Konuya geçicek olursam Allah oluşmaz. Kur'an'dan örnek ile ''Doğurmamış ve Doğrulmamıştır''. Yeterli yani her şeyin bir sebebi vardır bana göre ama Tanrı hariç. Bir yerde bu sebebin bitmesi lazım. Nasıl bir şirketin CEO'su sonsuz değil sadece 1 CEO'su varsa kainatında 1 CEO'su olması lazım :). Yani evet her şey bir sebebe bağlanmalı ama Tanrı'da bu sebebin bitmesi gerektiğini düşünüyorum. Gayet doğru bir yoldasın(sorgulama, akletme olarak) şaşma ama sorgulamada şunu unutma ki içinde bir ses seni Tanrı'ya iletmek istemez bizzat yaşadım ve yaşayanlarda var.

Top Bottom