Allah'ın görüşlerine katılmıyorum.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

hazarcoban

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
570
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaslar saygı çerçevesi içinde
sohbet edelim ?

1: Mesela güneşi zararlı ışınlarla beraber yaratanda allah, zararlı ışınlardan bizi korumak için ozon tabakası yaratanda allah.Yani kendi bir şey yaratıyor
sonra bakıyor ki bir sorun var ,o sorunada bir çözüm yaratıyor. ?

2: Neden namaz kılarken kıbleye dönmemizi istiyor.Dünya yuvarlak zaten kıblenin tam tersine dönsek yine kıbleye dönmüş oluyoruz.Sinyal değil ki bu yönün - mesafenin bir önemi olsun

3: Allah emirlerini ve kendini kullarına YAZIYLA-KURANLA tanıtır.E peki yazının icadından önce ne oluyordu (M.Ö. 3200 Sümerliler).Ozaman ki insanlar sınavsız cennete mi gidecek.Yada yok olacaksa
neden yaratıldılar ?

4: Allaha dua ederek iyi bir araba istiyorum.Eğer nasibimde yoksa, ne kadar dua edersem edeyim o arabaya sahip olamam.Eğer nasibimde varsa,
allahın izniyle kimse engel olamaz araba benim olur.E ozaman neden dua edeyim,her halükarda nasipte olan gerçekleşecek ?

sohbet edelim ?

1: Mesela güneşi zararlı ışınlarla beraber yaratanda allah, zararlı ışınlardan bizi korumak için ozon tabakası yaratanda allah.Yani kendi bir şey yaratıyor

2: Neden namaz kılarken kıbleye dönmemizi istiyor.Dünya yuvarlak zaten kıblenin tam tersine dönsek yine kıbleye dönmüş oluyoruz.Sinyal değil ki bu yönün - mesafenin bir önemi olsun

3: Allah emirlerini ve kendini kullarına YAZIYLA-KURANLA tanıtır.E peki yazının icadından önce ne oluyordu (M.Ö. 3200 Sümerliler).Ozaman ki insanlar sınavsız cennete mi gidecek.Yada yok olacaksa
neden yaratıldılar ?

4: Allaha dua ederek iyi bir araba istiyorum.Eğer nasibimde yoksa, ne kadar dua edersem edeyim o arabaya sahip olamam.Eğer nasibimde varsa,
allahın izniyle kimse engel olamaz araba benim olur.E ozaman neden dua edeyim,her halükarda nasipte olan gerçekleşecek ?
Bana soracak olursan din pek tartışmaya açık bir konu değildir ister inanır ister inanmazsın ben inanıyorum.

Ne alaka la hem dünya geoit

sohbet edelim ?

neden yaratıldılar ?

Her şey senin ibret ve örnek alman için.

O zaman Bmw Audi ye mail at kardeş. Neden sorunlu araba üretiyorsunuz, sonra da o sorunu çözmek için 20 tane güvenlik çözümü koyuyorsunuz arabaya diye. Yok emniyet kemeri, yok ABS, ESP vs vs.

Sen şimdi yarın, keşke acıkmakta olmasa diye sorarsın, çözüm olarakta yemekleri yaratmış dersin.

Doğru ama insanın aklına takılıyor yani sonucta herseyi mantıkla bi tartmak lazım
Yani tabi takılabilir benimde aklıma takılıyor sonra fazla sorgulamıyorum çok sorgularsam allah inancımın etkileneceğini biliyorum çünkü

1: Kötülük Problemi, bu konu yüzyıllardır tartışılıyor.
2: Yorum yapmayacağım çok garip bir soru :D
3: Yazının icadından önce sözlü olarak iletiliyordu. Hatta edebiyatta bile Sözlü Edebiyat Dönemi olarak adlandırılan bir dönem var. Tebliğ dediğin şey yalnızca yazıyla yapılmıyor, tebliğ sözlü olarak da yapılır. HZ. Muhammed de ilk başta yazılı olarak değil sözlü olarak insanları davet ediyordu.

4: Bir şeyi istemek, onun kaderde olup olmamasını etkilemez ama varsa dua ederek ona ulaşmak da kaderdendir. O zaman yemek yemeden önce oturup şöyle düşün "Nasibimde varsa doyarım, o zaman yemek yemeyeyim" Bu düşünce çok saçma değil mi?
Kader bilgiyle ilgilidir, zorlamayla değil. İslam’a göre Allah, her şeyi önceden bilir, ama bu bilgi sebepleri ortadan kaldırmaz. Yani Allah senin ne yapacağını bilir ama bu, senin bir robot gibi hareket ettiğin anlamına gelmez.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bunlar İslamcı düşünceler tabii, kader konusunu farklı yorumlayan düşünceler de var. Araştırabilirsin.

Her şey senin ibret ve örnek alman için.

O zaman Bmw Audi ye mail at kardeş. Neden sorunlu araba üretiyorsunuz, sonra da o sorunu çözmek için 20 tane güvenlik çözümü koyuyorsunuz arabaya diye. Yok emniyet kemeri, yok ABS, ESP vs vs.

Sen şimdi yarın, keşke acıkmakta olmasa diye sorarsın, çözüm olarakta yemekleri yaratmış dersin.
Bir tarafa insan var bmw var öteki tarafta kusursuz tanrıdan bahsediyoruz.İnsan bilimin yetersizliğinden sorunu çözemediği için güvenlik önlemi koyuyor aynı sınırları tanrı için nasıl koyabilirsin ki

Yani tabi takılabilir benimde aklıma takılıyor sonra fazla sorgulamıyorum çok sorgularsam allah inancımın etkileneceğini biliyorum çünkü
Allah sence körü körüne inanıp iman edeni mi daha cok ister, arastırıp sorgulayıp öyle iman edeni mi.Sen sorguladıkca inancın sarsılıp etkileniyorsa demekki birseyler doğru değil demektir bu dinde

Son düzenleme:
sohbet edelim ?

neden yaratıldılar ?

Kardeş, yanlış taraftan bakıyorsun. Tabi ki isterse kusursuz yapardı, her şeyi ve herkesi. Ama o zaman bu kadar farkına varamazdin.

Bugün Volvo neden 1 numara. Neden herkes ondan bahsediyor. Çünkü ölümlü kazaları çok az, güvenlik önlemleri çok iyi. Bunlarla itibar kazanırsın, değerin ve büyüklüğün anlaşılır.

Eğer tüm binalar kusursuz olsaydı, hiçbiri depremde yıkılmasaydi, kaliteli mühendislerin, kaliteli binaların değeri anlasilmazdi.

sohbet edelim ?

neden yaratıldılar ?

1) Güneşteki zararlı ışınların keşfi bir çok teknolojik keşfe neden oldu , en basitinden bir cismin morötesi bir ışık yayması için ne kadarlık enerji değerinde termal ışıma yapması gerektiği hakkında iyi kötü bir bilgimiz oldu ayrıca bu soru bakteriler , virüsler neden vara kadar uzar . Onlardada dengenin korunması için var olduklarını söylüyoruz bundada aynısı geçerlidir bence
3) Allah en haklı olduğunu söylemiştir buda demektir ki o kişilerde buna göre yargılanacaklar demek buda muhtemelen şöyle olcak : Allah hemen hemen tüm topluluklara peygamber yolladığını söylemiştir buda sümerlileride doğru yola geçirtmeye çalışan biri gönderildiğini söyler ve o kişiyi takip edenler Cennete vs. gidebilmiştir

Belçika da doğsaydın ya hristiyan yada dinsiz olacaktın müthiş bir insan hakları,adalet,ekonomi,özgürlüğe sahip olacaktın. Eğer Pakistanda doğsaydın %98 Müslüman olacaktın her yer çöp dolu, berbat ötesi bir ekonomi, sokaklarda sıçan insanlar, eşitsizlik, değersizlik, yurt dışına çıkması imkansıza yakın, özgürlüğü kısıtlanmış, itibarsız bir hayata sahip olacaktın.
Tanrı nın kimseyi eşit yarattığı falan yok aklı mantığı olan kıvırmadan gözleri ile görür gerçeği. Neymiş efendim kendin zahmet et öğren. Kuzey Kore’de ki milyonlarca insan nasıl öğrenecek?Nerede eşitlik? “Onlarıda ona göre sorgulayacak” yok öyle bir şey kapı gene eşitsizliğe çıkıyor belki pakistanda ki adam Belçika da yaşamak ve ona göre yargılanmak isterdi beçlikada ki de pakistanda. Bu seferde “O biliyordur nasıl yapacağını biz bilemeyiz” diyorlar. Bundan sonrası zaten körü körüne inanma oluyor onlara ne desen anlmazlıktan gelirler.

Belçika da doğsaydın ya hristiyan yada dinsiz olacaktın müthiş bir insan hakları,adalet,ekonomi,özgürlüğe sahip olacaktın. Eğer Pakistanda doğsaydın %98 Müslüman olacaktın her yer çöp dolu, berbat ötesi bir ekonomi, sokaklarda sıçan insanlar, eşitsizlik, değersizlik, yurt dışına çıkması imkansıza yakın, özgürlüğü kısıtlanmış, itibarsız bir hayata sahip olacaktın.
Tanrı nın kimseyi eşit yarattığı falan yok aklı mantığı olan kıvırmadan gözleri ile görür gerçeği. Neymiş efendim kendin zahmet et öğren. Kuzey Kore’de ki milyonlarca insan nasıl öğrenecek?Nerede eşitlik? “Onlarıda ona göre sorgulayacak” yok öyle bir şey kapı gene eşitsizliğe çıkıyor belki pakistanda ki adam Belçika da yaşamak ve ona göre yargılanmak isterdi beçlikada ki de pakistanda. Bu seferde “O biliyordur nasıl yapacağını biz bilemeyiz” diyorlar. Bundan sonrası zaten körü körüne inanma oluyor onlara ne desen anlmazlıktan gelirler.
İslam'dan bihaber kişiler sorumlu tutulmayacaklar zaten. Bu da her yerde geçer, öyle zor ulaşılabilir bilgiler değil bunlar. Allah'ın herkesi eşit bir şekilde yarattığı hakkında bir iddiası da yok. Eğer herkes eşit olsaydı peygamber İslam'ı tebliğ etmeye gittiğinde taşlanmışken ben burada sigara ve maden suyu içerek bu yazıları yazıyor olmazdım. :D Yani böyle bir iddia olsa bile başta sahabeler ve peygamber itiraz ederdi.

Bu herkesin eşit yaratılmadığı iddiasını değerlendirecek olursak yine kötülük problemine gider. Dediğim gibi bunu da herkes farklı yorumluyor. Ben kendimi tatmin edecek bir yorum görmedim henüz, kolay çözülebilecek bir şey olsaydı Antik Yunan döneminde çözerlerdi herhalde.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri