Neler Yeni

alpolojix ile "Altyapı" 101

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Ciddiyim yani adam diyor ki altyapı varsa o hızı alırsın.
Arkadaşım ADSL Ne Havadan Mı Geliyor ADSL.

VDSL Ne?

Altyapı YOK Lafını ne zaman kullanırsınız işte hiç hizmet alınamaz bir yer olduğunda.
İşte soran kişinin 30Mbps VDSL Altyapısı varsa bu Altyapı YOK Kapsamına girmez.

İşte nedir Altyapı Varsa şu firma daha iyi altyapı yoksa almaya değmez.

Altyapı derken söylemek istediğiniz ne ki ?

İşte "altyapı yok bizde". Milleniden sorguluyor 50Mbps VDSL Diyor e var diyorum "Böyle altyapının ben..." diye başlıyor.

Altyapı dediğimiz şeyin tanımı bu bak.
Bir kentin, bir yerin, bir yapının, çoğu yeraltında olan elektrik, su, telefon, kanalizasyon, yol vb. gibi, çok gerekli döşemlerinin tümü.

Altyapı Altyapıdır, Düzgün Altyapı vardır düzgün olmayan altyapı vardır. Altyapı Yok demek düzgün altyapı olmadığını belirtmek için kullanılamaz.
Altyapı olan yere ama düzgün olmayan yere Altyapı Yok demek yerine Bana Özelden Yazıp Altyapıya sövseniz daha iyi ve anlaşılır olur.

Mbps yükselttin mi diyorum "Ya bizim burada altyapı yok." E nasıl hizmet alıyorsun o zaman "Kanka yok valla".
Sorgula, "Aga 79Mbps diyor". Hani yoktu. "...".

Altyapı Yok demek yerine ADSL var, VDSL var, VDSL2 var, Fiber Var diye şeyler kullansanız daha iyi.
Ha gerçekten altyapınız yoktur o zaman hiç sorun yok.

@e_mir mesela internet yavaş diyordu. Biz ADSL Sanıyorduk baktık evinde Fiber var paketini yükselttik fln yani 8Mbps alınca altyapı yok olmuyor.

Altyapı sorgulama siteleri.

Altyapı sorgulama siteleri Boş Port olmayınca Altyapı yok diyebiliyor. Bu yüzden altyapı sorgulamalara pek güvenmeyin.

Eğer TT Altyapısındaysanız ve TT Müşterisiyseniz 444 0 375 Üzerinden Altyapınızı Sorgularsanız Boş Port Olmamasına Rağmen 7/24 En Doğru Sorgu Sonucuna Ulaşabilirsiniz.
Kapsama Haritası Yaz Ayları Boyunca Kapalı Kalmıştı, Bu Süreçte Kendi Arayüzlerine Geçtiler.

Donanım Arşivi - alpolojix

Mesaj otomatik birleştirildi:

Lan bişey yazın pls.

e_mir

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Ellerine sağlık

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Eline sağlık. Ben şimdi millenicomun 35-6 paketine geçtim umarım TT den daha iyi değerler alırım.

-Cenker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,323
İsim
Cenker Çaylan
Ciddiyim yani adam diyor ki altyapı varsa o hızı alırsın.
Arkadaşım ADSL Ne Havadan Mı Geliyor ADSL.

VDSL Ne?

Altyapı YOK Lafını ne zaman kullanırsınız işte hiç hizmet alınamaz bir yer olduğunda.
İşte soran kişinin 30Mbps VDSL Altyapısı varsa bu Altyapı YOK Kapsamına girmez.

İşte nedir Altyapı Varsa şu firma daha iyi altyapı yoksa almaya değmez.

Altyapı derken söylemek istediğiniz ne ki ?

İşte "altyapı yok bizde". Milleniden sorguluyor 50Mbps VDSL Diyor e var diyorum "Böyle altyapının ben..." diye başlıyor.

Altyapı dediğimiz şeyin tanımı bu bak.
Bir kentin, bir yerin, bir yapının, çoğu yeraltında olan elektrik, su, telefon, kanalizasyon, yol vb. gibi, çok gerekli döşemlerinin tümü.

Altyapı Altyapıdır, Düzgün Altyapı vardır düzgün olmayan altyapı vardır. Altyapı Yok demek düzgün altyapı olmadığını belirtmek için kullanılamaz.
Altyapı olan yere ama düzgün olmayan yere Altyapı Yok demek yerine Bana Özelden Yazıp Altyapıya sövseniz daha iyi ve anlaşılır olur.

Mbps yükselttin mi diyorum "Ya bizim burada altyapı yok." E nasıl hizmet alıyorsun o zaman "Kanka yok valla".

Altyapı Yok demek yerine ADSL var, VDSL var, VDSL2 var, Fiber Var diye şeyler kullansanız daha iyi.
Ha gerçekten altyapınız yoktur o zaman hiç sorun yok.

@e_mir mesela internet yavaş diyordu. Biz ADSL Sanıyorduk baktık evinde Fiber var paketini yükselttik fln yani 8Mbps alınca altyapı yok olmuyor.

Altyapı sorgulama siteleri.

Altyapı sorgulama siteleri Boş Port olmayınca Altyapı yok diyebiliyor. Bu yüzden altyapı sorgulamalara pek güvenmeyin.

Eğer TT Altyapısındaysanız ve TT Müşterisiyseniz 444 0 375 Üzerinden Altyapınızı Sorgularsanız Boş Port Olmamasına Rağmen 7/24 En Doğru Sorgu Sonucuna Ulaşabilirsiniz.
Kapsama Haritası Yaz Ayları Boyunca Kapalı Kalmıştı, Bu Süreçte Kendi Arayüzlerine Geçtiler.

Donanım Arşivi - alpolojix

Mesaj otomatik birleştirildi:

Lan bişey yazın pls.
bir şey

Railof

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
464
İsim
Batuhan Semih ERTÜRK
1 Yıl öncesine kadar TT den alt yapı sorguladığımda ADSL olark gözüküyordu. Bugün sorguladığımda ise TT Hipernet olarak gözüküyor hatta Milleni bile 82mbps alt yapı söylüyor. Binamda veya sokakta herhangi bir tadilat alt yapı değişikliği olmadı. Bu hız nasıl arttı?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eline sağlık. Ben şimdi millenicomun 35-6 paketine geçtim umarım TT den daha iyi değerler alırım.
8. Saniye.

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Siri gülüyor :ROFLMAO:;
Burada koptum ben :ROFLMAO: Güzel konu olmuş eline sağlık. Birinin bu konuyu bir yere sabitlemesi lazım.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Siri gülüyor :ROFLMAO:;
Burada koptum ben :ROFLMAO: Güzel konu olmuş eline sağlık. Birinin bu konuyu bir yere sabitlemesi lazım.
Siri şapka takmış.
1 Yıl öncesine kadar TT den alt yapı sorguladığımda ADSL olark gözüküyordu. Bugün sorguladığımda ise TT Hipernet olarak gözüküyor hatta Milleni bile 82mbps alt yapı söylüyor. Binamda veya sokakta herhangi bir tadilat alt yapı değişikliği olmadı. Bu hız nasıl arttı?
Karantinada altyapılar gelişti.
Hatta AYKOME 'den (Altyapı Koordinasyon Merkezi) aldığım bilgiye göre Elektrik, Su, Doğalgaz gibi çalışmalar onay beklerken İnternet altyapılarında yapılacak kazı çalışmaları için verilecek Ruhsatlar anında veriliyormuş. Değerlendirme işte kurul falan yok. Çat. Bu yüzden de işler hızlandı.
Ama zaten sizin binaya kadar gelen bakır hatlar iyiyse saha dolabından veya DSLAM'dan yapılacak ufak bir müdahale ile çok şey değişebiliyor.

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,362
İsim
.
Siri şapka takmış.

Karantinada altyapılar gelişti.
Hatta AYKOME 'den (Altyapı Koordinasyon Merkezi) aldığım bilgiye göre Elektrik, Su, Doğalgaz gibi çalışmalar onay beklerken İnternet altyapılarında yapılacak kazı çalışmaları için verilecek Ruhsatlar anında veriliyormuş. Değerlendirme işte kurul falan yok. Çat. Bu yüzden de işler hızlandı.
Ama zaten sizin binaya kadar gelen bakır hatlar iyiyse saha dolabından veya DSLAM'dan yapılacak ufak bir müdahale ile çok şey değişebiliyor.
Mükemmel gelişme, TT şuan Hiperneti her yere yaymaya çalışıyor resmen.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Mükemmel gelişme, TT şuan Hiperneti her yere yaymaya çalışıyor resmen.
TT'nin yeni düşüncesi aslında her altyapıyı FTTN veya FTTC Olarak yenilemek.
Yani işte bi sokağın altından fiber geçiyordur kapının önünde fiber-bakır dönüşümü yapılıyordur o zaman mesela FTTC cillop gibi yapılır.

Ayrıca yeni mi fark ettim bilmiyorum ama son birkaç ayda tt bizim yan sokaktaki iki binayı daha FTTH'a kavuşturmuş.
Tabi yan sokaktaki binaların tamamı birbirine birleşik olduğu için kazı izni vb. alınmıyor. Direkt kanaldan çekiyorlar.
Hü. Bne de istiyom.

Railof

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
464
İsim
Batuhan Semih ERTÜRK
Şöyle bir sıkıntı var ben Metropolün göbeğinde oturuyorum sokakta tek tük apartmanlar var diğerleri hepsi plaza iş merkezi. İş merkezleri Metro internet çektiriyor apartmanalr VDSL takılıyor fiber vermiyorlar :D

Top Bottom