Altyapı Sorgulama Sonucu Doğru Mu?

Alıntıyı görüntüle
Bahsettiğim dolap bu, yıllardır var dediğin dolap bu ise, burası santral noktasıdır. Bu dolaba kadar fiber olarak gelir ve başlangıç noktası burası sayılır.Buradan bakır kablolarla dağıtım yapılır.
Hız 2 şekilde düşer.
1. Mesafe arttıkça bakırda (VDSL ve ADSL) de hız düşer
2. Dolaba bağlı kullanıcı sayısı arttıkça, bu dolabın içindeki cihazın algoritması hızı paylaştırır.
Vereceği max. hız 100 mbit. O da en yakındaki, senin gibi mesafesi 15-20 mt civarı olanlar için.
Eğer dolabın içinde boş port yoksa altyapı yok gözükür.Tabi burada port sayısını artırmak altyapı sağlayıcının keyfine bağlı açıkçası.
Sen de olduğu gibi. Satış yapmak adına gerekli yerlere bir telefon ile port eklemesi yaparlar. Yeter ki canları istesin.
Örneğin bu dolabın kapasitesi 500 kullanıcı. Herkes alabildiği max. hızı almaya kalktığında otomatik olarak 100 alabiliyorken hızın 50 ye düşer, paylaştırır.
Senin attığın görselde altyapın 101 mbps gözüküyor. Türknet, Millenicom gibi yerlere başvurunu yap, bunu vereceklerdir. TT den başvurduysan, iptal edersen portu bile kapatabilirler.
@SencerSof Telekom İl Müdürlüğüne gidip talep oluşturman gerekir. Tanıdığın varsa çok hızlı gerçekleşir.Hatta evine fiber dahi çekerler. Hala 2026 da bile bu işler anam babam usulü gidiyor.
Zaten asıl amacımda fiber çektirmek birde Tanıdığım yok maalesef il müdürlüğüde çok uzak ilçe olur mu

Zaten asıl amacımda fiber çektirmek birde Tanıdığım yok maalesef il müdürlüğüde çok uzak ilçe olur mu
İlçelerde çok bişi yapabileceklerini sanmıyorum. Ama şansını dene istersen

Daha önce birçok farklı siteden defalarca kez altyapı sorgulama yaptım. Hepsinde "altyapınız yok" yazıyordu. Ama dün bir yakınımızdan aldığımız numarayla TT'u aradık. Sonra onlar farklı bir numaradan arayıp adresimizin max. 24mbps desteklediğini ve fiyatının ilk 9 ay 750, son 9 ay 890TL olduğunu söylediler ve ekip yönlendiriyoruz dediler. TT'dan bir çalışan gelip başvuru formunu falan doldurdu. 100mbps'yi sorduğumuzda altyapının eskiden yapıldığını ve max. 24mbps desteklediğini söyledi. Hatta eğer internette 100mbps desteklediği yazıyorsa ya da sizi arayıp 100mbps satmak isterlerse inanmayın. 100mbps faturası ödeyip 24mbps hızı alırsınız dedi. Biz de adresimizde altyapı olmadığını bildiğimiz için 24mbps'yi kabul ettik. Akşam saatlerinde aklıma takıldı. Sorgulama yaptığımızda "altyapı yok" yazıyordu ama 24mbps altyapı varmış. Bunun üzerine birçok farklı siteden altyapı sorgulama yaptım ve 1-2 istisna hariç ve TT dahil hepsinde altyapımızın olduğunu gördüm. Daha öncesinde yaptığımda gözükmüyordu. Bunun sebebi nedir? Ve TT çalışanı doğru mu söylüyor? Sizce altyapımız 100mbps destekliyor mu?

Altyapı sorgulama sonuçlarını da aşağıya ekliyorum.
Speednette sorgulama yaptığında ne görüyorsan TT altyapın onu verir

Speednette sorgulama yaptığında ne görüyorsan TT altyapın onu verir
TT çağrı merkezi ve çalışanı altyapınız max. 24mbps destekliyor diyor. Oysa kendi sitelerinde bile altyapı sorgulayınca 100mbps'lik paketler gözüküyor.

Ekler

• Screenshot_2026-02-07-17-39-36-117_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2026-02-07-17-39-36-117_com.android.chrome.webp
    77.6 KB · Hit: 13
TT çağrı merkezi ve çalışanı altyapınız max. 24mbps destekliyor diyor. Oysa kendi sitelerinde bile altyapı sorgulayınca 100mbps'lik paketler gözüküyor.
speednette 100lük vdsl görüyorsan 75'e kadar alma imkanın var vdslde 100 altyapıya bağlı çok kopma ve dalgalanma sorunu çıkartabiliyor bir tık kazık yemişsin gibi geldi

speednette 100lük vdsl görüyorsan 75'e kadar alma imkanın var vdslde 100 altyapıya bağlı çok kopma ve dalgalanma sorunu çıkartabiliyor bir tık kazık yemişsin gibi geldi
Bana da öyle geldi. TT çalışanı internette 100mbps yazıyorsa ya da arayıp 100mbps satmaya çalışırlarsa inanmayın dedi. 100mbps fiyatına yine 24mbps alırsınız dedi. O yüzden bizde kabul ettik. Ve şöyle bir şey var. 100mbps daha pahalı değil mi? Eğer 100mbps olsaydı daha fazla para almak için yaparlardı diye düşünüyorum.

Bana da öyle geldi. TT çalışanı internette 100mbps yazıyorsa ya da arayıp 100mbps satmaya çalışırlarsa inanmayın dedi. 100mbps fiyatına yine 24mbps alırsınız dedi. O yüzden bizde kabul ettik. Ve şöyle bir şey var. 100mbps daha pahalı değil mi? Eğer 100mbps olsaydı daha fazla para almak için yaparlardı diye düşünüyorum.
200/30 pakete 850 veriyorum :D sorsan benimde altyapı max 100 destekliyor TTye göre

İnternet bağlandı ise modem arayüzünden ne hız geliyor bakarsın, ek olarak istediğin zaman uygulamadan hız yükseltebilirsin altyapı destekliyorsa.

200/30 pakete 850 veriyorum :D sorsan benimde altyapı max 100 destekliyor TTye göre
Halihazırda başvuru varken internet üzerinden 100lük pakete başvursam otomatik ona geçiş olur mu acaba? Yoksa kurulum yapıldıktan sonra mı yükseltme yapabilirim?

Halihazırda başvuru varken internet üzerinden 100lük pakete başvursam otomatik ona geçiş olur mu acaba? Yoksa kurulum yapıldıktan sonra mı yükseltme yapabilirim?
Kurulumdan sonra aynı tarifenin yüksek hızlı versiyonuna hız yükselt menüsünden geçiş yaparsın sorun olmaz. Öncesinde yapılır mı bilmiyorum ama yapılıyorsa da yapma bence.

Önemli olan sizi ucuz bir kampanyaya geçirmiş olmaları, eğer kabul ettiğiniz kampanya kazıksa onu değiştirmeye çalışın.

Şu an internet var ise modem bilgilerinden ne kadar destekliyeceği bakılır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,609
Üyeler
188,627
Son üye
mirageishigh
Geri