Neler Yeni

AM5 Sistem Topluyorum Sizce Bu Parçalar Uyumlumudur ?

mumi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Ertuğrul Yılmaz
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda am4 sistemime bir rx7700xt ekran kartı aldım fakat çok darboğaz yapıyor oyuzden am5 sisteme geçmeye karar verdim alacağım parçaların listesini aşşağıya yazıyorum sizce nasıl farklı öneriliriniz varmı bütçe maks 19-20bin.

NOT: Çoğunu Amazon üstünden taksitle alacağım oyuzden tavsiye ve öneri yaparken bunuda göz önünde bulundurun teşekkürler.

İŞLEMCİ :

AMD Ryzen 5 7500F 3.7GHz (Turbo 5.0GHz) 6 Core 12 Threads 38MB Cache AM5 İşlemci - Tray​

ANAKART:

MSI MB PRO B650M-B AM5 DDR5 6800MHZ(OC) HDMI VGA M.2 USB3.2 2.5G LAN Matx​

RAM:

KINGSTON 32GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM Beast Black EXPO Turkey​

PSU:

NZXT C750 750W 80+ Bronze 120mm Fanlı PSU (Bunu itopyadan alacağım)​

İşlemci Soğutucu:

Thermalright Peerless Assassin 120 SE Black TL-C12C 120mm 6 x 6mm Isı Borulu (Bunu Gaminggentr den alacağım)​

Ekran Kartım ve SSD : Elimde Mevcut Olanlar

Gigabyte Radeon RX 7700 XT GAMING OC 12GB Grafik Kartı

Crucial 1TB M2 SSD

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
VeV
Sistem güzel ve uyumlu ram biraz düşük kalmış belki 6000 mhz patriot cl 30 önerebilirim f/p iyi bende kullanıyorum tabi bütçenize göre değerlendirirsiniz. şimdiden hayırlı olsun :)

• Beğen
Reaksiyonlar: mumi

YazılımKafa

80+ Silver
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda am4 sistemime bir rx7700xt ekran kartı aldım fakat çok darboğaz yapıyor oyuzden am5 sisteme geçmeye karar verdim alacağım parçaların listesini aşşağıya yazıyorum sizce nasıl farklı öneriliriniz varmı bütçe maks 19-20bin.

NOT: Çoğunu Amazon üstünden taksitle alacağım oyuzden tavsiye ve öneri yaparken bunuda göz önünde bulundurun teşekkürler.

İŞLEMCİ :

AMD Ryzen 5 7500F 3.7GHz (Turbo 5.0GHz) 6 Core 12 Threads 38MB Cache AM5 İşlemci - Tray​

ANAKART:

MSI MB PRO B650M-B AM5 DDR5 6800MHZ(OC) HDMI VGA M.2 USB3.2 2.5G LAN Matx​

RAM:

KINGSTON 32GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM Beast Black EXPO Turkey​

PSU:

NZXT C750 750W 80+ Bronze 120mm Fanlı PSU (Bunu itopyadan alacağım)​

İşlemci Soğutucu:

Thermalright Peerless Assassin 120 SE Black TL-C12C 120mm 6 x 6mm Isı Borulu (Bunu Gaminggentr den alacağım)​

Ekran Kartım ve SSD : Elimde Mevcut Olanlar

Gigabyte Radeon RX 7700 XT GAMING OC 12GB Grafik Kartı

Crucial 1TB M2 SSD
Anakartta ssd yuvası 1 adet var. Elindeki ssd nin hafızası yeter mi iyi düşün. Yarın öbür gün hafıza artırmak istesen ssd yi satıp yenisini alman gerekecek. Diğer parçalar güzel ama fiyata göre değerlendirmek lazım. Mesela ram ler de özellikle az fiyat farkıyla daha iyi mhz ve cl değerine sahip modeller var mı bakmak lazım

• Beğen

mumi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Ertuğrul Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
rami bilerek tek slot 32 gb seçtim anakart 2 slot olduğu için ilerde ram yükselteceğim zaman yanına bir 32 daha koyabiliyim diye
anakart konusuna gelince evet 4 slotlu bi anakart daha iyi olabilir fakat markaların daha düzgün ve kaliteli olmalarını istiyorum colorful hiç kullanmadım ama pek yaklaşasım gelmiyor tavsiyen için çok teşekkür ederim

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Keloğlan 🆚sinek
rami bilerek tek slot 32 gb seçtim anakart 2 slot olduğu için ilerde ram yükselteceğim zaman yanına bir 32 daha koyabiliyim diye
anakart konusuna gelince evet 4 slotlu bi anakart daha iyi olabilir fakat markaların daha düzgün ve kaliteli olmalarını istiyorum colorful hiç kullanmadım ama pek yaklaşasım gelmiyor tavsiyen için çok teşekkür ederim
Bence anakartı değiştir 4 yuvalı yap

mumi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Ertuğrul Yılmaz
Anakartta ssd yuvası 1 adet var. Elindeki ssd nin hafızası yeter mi iyi düşün. Yarın öbür gün hafıza artırmak istesen ssd yi satıp yenisini alman gerekecek. Diğer parçalar güzel ama fiyata göre değerlendirmek lazım. Mesela ram ler de özellikle az fiyat farkıyla daha iyi mhz ve cl değerine sahip modeller var mı bakmak lazım
ssd elimde var 1tb oyuzden onu kullanıcam aynı zamanda sata ssdlerim var 2 adet 500gb oyuzden sorun yaşamam diye düşünüyorum ama belki biraz daha bütçeyi arttırabilirsem 2 m2 yuvalı daha iyi bi anakart alabilirim
ram içinde evet olabilir bütçe çıkarsa ramide mhz olarak arttırabilirim tavsiyen için teşşekkür ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sistem güzel ve uyumlu ram biraz düşük kalmış belki 6000 mhz patriot cl 30 önerebilirim f/p iyi bende kullanıyorum tabi bütçenize göre değerlendirirsiniz. şimdiden hayırlı olsun :)
patriot markasının m2 ssd sini kullandım defalarca hep sorun yaşadım oyuzden o markaya biraz uzağım ama ram mhz konusunda haklısın teşekkür ederim tavsiyen için

YazılımKafa

80+ Silver
ssd elimde var 1tb oyuzden onu kullanıcam aynı zamanda sata ssdlerim var 2 adet 500gb oyuzden sorun yaşamam diye düşünüyorum ama belki biraz daha bütçeyi arttırabilirsem 2 m2 yuvalı daha iyi bi anakart alabilirim
ram içinde evet olabilir bütçe çıkarsa ramide mhz olarak arttırabilirim tavsiyen için teşşekkür ederim
Bence öyle yap. 2 ssd yuvalı al. Sata ssd leride sat gitsin. Bu sisteme sata ssd yakışmaz. Kurtul onlardan

mumi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Ertuğrul Yılmaz
Bence anakartı değiştir 4 yuvalı yap
evet muhtemelen öyle yapacağım bütçe çıkartabilirsem

Bence öyle yap. 2 ssd yuvalı al. Sata ssd leride sat gitsin. Bu sisteme sata ssd yakışmaz. Kurtul onlardan
ya eldeki bütçeyle birşeyler yapmaya çalışıyorum oyuzden işte elde olan parçaları kullanmak istiyorum ama zamanla dediğini yapabilirim eğer bütçe çıkarsa anakartı yüksek alabilirsem daha mantıklı sataları satıp 2 adet m2 takmak

Kasa Önerisi varmı arkadaşlar kasa bulamadım da.

YazılımKafa

80+ Silver
evet muhtemelen öyle yapacağım bütçe çıkartabilirsem

ya eldeki bütçeyle birşeyler yapmaya çalışıyorum oyuzden işte elde olan parçaları kullanmak istiyorum ama zamanla dediğini yapabilirim eğer bütçe çıkarsa anakartı yüksek alabilirsem daha mantıklı sataları satıp 2 adet m2 takmak

Kasa Önerisi varmı arkadaşlar kasa bulamadım da.
Aynen. tabii ki bütçeye bağlı. Yapabilirsen güzel olur. Hayırlı olsun kardeşim. İyi eğlenceler

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
391
İsim
ulaş dursun
hocam colorful mu beğenmiyorsun msi diye o anakartı alma çok kötü o anakart bakınca anlıyorsun kötü olduğunu:D sen bilirsin hocam biz en fpyi önerelim de

mumi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Ertuğrul Yılmaz
Aynen. tabii ki bütçeye bağlı. Yapabilirsen güzel olur. Hayırlı olsun kardeşim. İyi eğlenceler
teşekkür ederim :)

hocam colorful mu beğenmiyorsun msi diye o anakartı alma çok kötü o anakart bakınca anlıyorsun kötü olduğunu:D sen bilirsin hocam biz en fpyi önerelim de
yok doğrudur tabii ki ama bilmiyorum pek sıcak bakamıyorum ama düşünülebilir

Kasa önerin varmı peki

Son düzenleme:

YazılımKafa

80+ Silver
teşekkür ederim :)

yok doğrudur tabii ki ama bilmiyorum pek sıcak bakamıyorum ama düşünülebilir

Kasa önerin varmı peki
Kasa çok var. Seçmesi biraz zor. O yüzden önerim yok maalesef. Zaten kasalara çok hakim değilim

• Beğen
Top Bottom