Neler Yeni

Am5 sistemin geç açılması

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammet Taha Erat
Merhaba,yeni topladığım sistem geç açılıyor normalde am5 sistemlerin geç açıldığını biliyorum ama benim sistemin açılması 5dk civarını buluyor hatta bazen geçiyor.
Netten araştırıp önerilen tüm ayarları yaptım olmadı,bios güncel.Anakart üzerinde dram ışığı sarı turuncu gibi yanıyor belli süre kasa çalışınca ışıklar beyaza dönüp sistem açılıyor sonra ışıklar kapanıyor.Monitörüm eski vga çıkışlı hdmi çevirici ile kullanıyorum aklıma tek bundan mı diye kaynaklı olması geliyor.Ayrıca sistem açılıp normal kullanıp kapatınca eğer fişi çekmessem tekrar açtığımda kasa bi şekilde normal açılıyor bekleme fazla olmuyor.

Sistem Özellikleri:
Anakart:Msi b650m project zero
işlemci:Ryzen 5 7600
Ekran Kartı:Asus tuf 7800xt
Ram: Patriot viper elite 1x32gb ddr5 5600mhz
Ssd:Kingston nv3 1tb
Psu:Corsair 1200w psu

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammet Taha Erat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fast boot açık mı
Hocam,biosta bununla alakalı bir şey göremedim internetten baktığım kadarıyla bios ayarları adı altında her şeyi denedim (memory context restory,expo vs vs) ramler 5600mhz normalde 4800mhz de çalışıyor expo vs açtığımda ise siyah ekranda kalıyor o yüzden bios resetlemek zorunda kalıyorum.Yeşil ışık dram kırmızı ise cpu yazıyor açılışta bu şekil belli bi süre sonra ışık beyaz yanıyor kapanıyor sonra sistem açılıyor.

Ekler

• IMG_2969.jpeg
    IMG_2969.jpeg
    1.1 MB · Hit: 25

kyloitch

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Cücümbiş
Hocam,biosta bununla alakalı bir şey göremedim internetten baktığım kadarıyla bios ayarları adı altında her şeyi denedim (memory context restory,expo vs vs) ramler 5600mhz normalde 4800mhz de çalışıyor expo vs açtığımda ise siyah ekranda kalıyor o yüzden bios resetlemek zorunda kalıyorum.Yeşil ışık dram kırmızı ise cpu yazıyor açılışta bu şekil belli bi süre sonra ışık beyaz yanıyor kapanıyor sonra sistem açılıyor.
ne yaptın hocam belki e mailden bildirim falan gider ne oldu sonuç

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammet Taha Erat
ne yaptın hocam belki e mailden bildirim falan gider ne oldu sonuç
Hocam çok geç olmuş yeni görebildim sadece aklında kalmasın diye yazıyorum.Sistemin tek tek bütün parçalarını servise gönderdim bir sorun bulunamadı.son çare eski bilgisayarımda kullanmış olduğum psu dan mı kaynaklı sorun diye şüpheleniyordum onda da arkadaşdan rica üzerine onun psu su ile denediğimde normal açılma süresinde açıldı 25-30sn.ancak şöyle bir şey var kendi sistemimde kullandığım psu yu arkadaşın sistemde kullandığımda oda normal sürede açıldı belki anakart vs değişikliği etkendir bilemiyorum.tahmin ediyorum kendi güç kaynağım varsa öyle bir şey açılışta yetersiz kalıyor fakat tam yükte oyun vs oynadığım psu kaynaklı drop resetleme kapanma vs de yaşamıyorum o sebeple çıkamadım işin içinden.

ölücüadam42

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Ölücüadam42
Memory context restore ve fast boot açık olsun birde bios güncel mi ilk sürüm bioslar expo kapalı bile olsa saçmalayabiliyor

Msi b650m-p ile yaşamıştım aynı problemi bios güncellemesi çözmüştü

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammet Taha Erat
Memory context restore ve fast boot açık olsun birde bios güncel mi ilk sürüm bioslar expo kapalı bile olsa saçmalayabiliyor

Msi b650m-p ile yaşamıştım aynı problemi bios güncellemesi çözmüştü
Bios en son sürümde hocam hatta servisteki arkadaşlar güncelledi ama sorun aynı devam ediyor.

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
989
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
Banada bir tık geç açılıyor gibi geldi. Bende yeni geçtim

Top Bottom