Neler Yeni

Amazon.com.tr'den gelen eşyanın gümrükte takılması.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Bayram
İyi akşamlar arkadaşlar. Amazon.com.tr'den Noctua NH-D15 soğutucu aldım.Fakat ordaki satıcı İtalya'nın bir şirketiymiş ve gelen soğutucu İtalya'dan geliyor bu yüzden.7 gün önce geldi TR'ye fakat gümrükte takıldı.Bana mesajla sabah 11'de mesaj geldi ve ben belgeleri 12'de gönderdim. 7 gündür orda bekliyor hala.Aradık ve önce ticari ürünlere öncelik verildiğini söylediler. Ben boşuna mı bekliyorum yani? Gelen binlerce ticari eşyanın sonu yoktur zaten. Beni aylarca bu yüzden bekletecekler mi? Satın aldığım eşyayı geri iade mi etmeliyim? Şahsen topladığım bilgisayarın son parçası ve böyle saçma bir nedenden dolayı aylarca beklemek istemiyorum. İnternette araştırdığım kadarıyla aylardır gümrükten eşyasının gelmesini bekleyen insanlar varmış. Sırf ticari eşyalara öncelik veriliyor diye biz niye mahcup bırakılıyoruz? Konu hakkında herhangi bir bilgisi olan varsa yardım eder misiniz?

Edit:Ayrıca ben amazondan satın aldığımda KDV'sini dahi ödedim yani. Vergisi ödenen bir eşyanın orda işleme alınmaması olayı kafamı karıştırdı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Sercan Çil
Oo, ilk defa böyle bir şeye şahit oldum ve bunu Amazon yaptı ha. Geçmiş olsun.
Yıllardır Amazon Türkiye hariç tüm Amazon servislerinde alışveriş yapıyorum. Bilgisayarımın yarısını Almanya'dan getirttim fakat böyle bir şeyle karşılaşmadım.
Türkiye hizmetine açıldığında böyle aksaklıklar olacağı belliydi. Zaten düzgün bir fırsat yok, karman çorman bi hal almış. Bence iade edin ve şartsa Amazon Almanya'dan falan alın. Ticari ürün falan diye bir bahane olamaz.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,169
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bu ilginç bir şey, böyle bir durumu ilk defa görüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Bayram
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben bu eşyayı Amazon.de'den almaya çalışmıştım da göndermiyorlar TR'ye.Seçeneklerde TR'ye gönderen satıcı yok diyor ve 2 hafta satıcı olması için beklemiştim.

Evet banada çok ilginç geldi. Ne yapacağımı bilmiyorum..

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Bayram
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bana İtalya'dan geleceği yazmıyordu. Trippodo EU adında bir göndericisi vardı ve ben de onu araştırmıştım. Şirketin İtalya'ya ait olduğunu görmüştüm. Kargo sürecine de 10-20 gün süre verdiklerini görmüştüm.Ondan İtalya'dan geleceği konusunda tahmin yürütmüştüm ve gerçekten ordan yolladılar. Sınavlarım olduğu içinde pek kafaya takmamıştım nereden geleceğini.O yüzden siparişi vermiştim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar işlemi yapmışlar.Tekrardan kontrol etmediğim için görmemişim fakat bugün öğleden sonra kontrol etmiştim burayı ancak yoktu bu uyarı. Eve gelince de kontrol etmeden buraya yazdım. Tekrardan girdiğimde farkettim ki bugün işlemi gerçekleştirmişler. Oyaladığım için özür diliyorum. Herkese teşekkür ediyorum.

Ekler

• Gumruk.jpg
    Gumruk.jpg
    53.9 KB · Hit: 72
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,003
Üyeler
163,590