Neler Yeni

Amazon depo iade ürünler

Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Bünyamin Yiğit
Ürünler de bilkom garantili ps5 falan da vardı 22 k ya işinize yarayan olabilir bir bakın bence

Ekler

• SAVE_20241216_081725.jpg
    SAVE_20241216_081725.jpg
    637 KB · Hit: 452

Pcoll

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
661
İsim
Ahmet ergin
Mesaj otomatik birleştirildi:

2. el urun katogorisinde var

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,830
İsim
Orkun
Mesaj otomatik birleştirildi:

2. el urun katogorisinde var
Şöyle bir göz attım da %90 fiyat uygunluğu yok gibi ya, ikinci el diye satıyor sıfır fiyatından en azından %30 falan ucuz bekliyor insan. Maşallah hepsi pahalı geldi genel olarak bir göz atınca.

imzeo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Serkan
Baktım ama uygun bisi yok ps5te 23 bin o kadar da uygun değil

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,830
İsim
Orkun
Fiyatların hiç biri uygun değil ki çok saçma
Dimi, sıfır fiyatına hatta saçma fiyatlara koyulmuş ürünlerin %90'ı
Yani daha ucuza koyup ikinci el geçtiği için şu kadar indirim bu kadar indirim diye sıfır fiyatıyla vs. göstermesi lazım

Gilbert

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Yiğit Çelik
Dimi, sıfır fiyatına hatta saçma fiyatlara koyulmuş ürünlerin %90'ı
Yani daha ucuza koyup ikinci el geçtiği için şu kadar indirim bu kadar indirim diye sıfır fiyatıyla vs. göstermesi lazım
Aynen öyle akakçeden falan baktığında zaten daha ucuz satan yerler var niye gidip depodan 2. el alayım ki

Ventusz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,315
İsim
Gökhan Güçlüoğlu
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik Bilgisayar Sistemleri Sıcak Fırsatlar
Konunun açılma sebebini anlayamadım indirimde bir şey yok

Cakrash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
591
İsim
Musa Topçu
Sıfır fiyatından daha pahalı ya da aynı fiyata sıfır daha iyi alternatifler var 5tb harici harddisk 9500tl yazmışlar şaka gibi 1tb gen 3 ssd 2030tl

FurkanIIy

80+ Bronze
Şöyle bir göz attım da %90 fiyat uygunluğu yok gibi ya, ikinci el diye satıyor sıfır fiyatından en azından %30 falan ucuz bekliyor insan. Maşallah hepsi pahalı geldi genel olarak bir göz atınca.
Hocam bahsettiğin gibi bir fiyat uygunluğu için ürünü baya bi kullanmış olmaları lazım. Çoğu müşteri satın aldıktan sonra ilk 5-6 gün içerisinde iade eder. Bu da büyük bir değer kaybı olmaz yani. Tabii, ürünün üzerinde defo, kullanım izi vb. şeyler varsa o başka.

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,830
İsim
Orkun
Hocam bahsettiğin gibi bir fiyat uygunluğu için ürünü baya bi kullanmış olmaları lazım. Çoğu müşteri satın aldıktan sonra ilk 5-6 gün içerisinde iade eder. Bu da büyük bir değer kaybı olmaz yani. Tabii, ürünün üzerinde defo, kullanım izi vb. şeyler varsa o başka.
Dediğin doğru ama iade ürünlerde iade alındıktan sonra ürün tekrar satılabilir durumdaysa paketlenmek için geri gönderiliyor. Paketlenip tekrar satışa sunuluyor sıfır ürün gibi. Bunda zaten yanlış bir şey yok. Sıfır ürün neyse yeniden paketlenmiş ürün odur. (işini hakkıyla yapan satıcılar)

Demek ki Amazon'a maliyet fazla geliyor ki ikinci el diye ayrı bir kategori açıp satma gereksiniminde bulunuyor yeniden paketlemeye göndermek yerine. E şimdi adam bunu boşu boşuna yapmıyor sonuçta, yeniden paketlemenin bir maliyeti var ve değmediği için ikinci el olarak iade ürünleri satışa sunuyor, e alıcının kazancı nerede? Yeniden paketlenmemiş ürün ikinci eldir. Kutunun güvenlik etiketi açık geliyorsa vs. o ürün ikinci eldir. İsterse hiç kullanılmamış olsun. Sıfır fiyatının aşağısına satmak zorundasın yoksa satamazsın.

Ha bazen de şu olur. Mesela ben bir ürün arıyorum, ikinci el kategorisinde bir ürün beğendim ama sıfırı ile arasında 50TL fark var diyelim. Giderim 50TL için değmez deyip sıfırından satın alırım. Bu da satış stratejisidir bir bakıma.

Top Bottom