Hocam bahsettiğin gibi bir fiyat uygunluğu için ürünü baya bi kullanmış olmaları lazım. Çoğu müşteri satın aldıktan sonra ilk 5-6 gün içerisinde iade eder. Bu da büyük bir değer kaybı olmaz yani. Tabii, ürünün üzerinde defo, kullanım izi vb. şeyler varsa o başka.
Dediğin doğru ama iade ürünlerde iade alındıktan sonra ürün tekrar satılabilir durumdaysa paketlenmek için geri gönderiliyor. Paketlenip tekrar satışa sunuluyor sıfır ürün gibi. Bunda zaten yanlış bir şey yok. Sıfır ürün neyse yeniden paketlenmiş ürün odur. (işini hakkıyla yapan satıcılar)
Demek ki Amazon'a maliyet fazla geliyor ki ikinci el diye ayrı bir kategori açıp satma gereksiniminde bulunuyor yeniden paketlemeye göndermek yerine. E şimdi adam bunu boşu boşuna yapmıyor sonuçta, yeniden paketlemenin bir maliyeti var ve değmediği için ikinci el olarak iade ürünleri satışa sunuyor, e alıcının kazancı nerede? Yeniden paketlenmemiş ürün ikinci eldir. Kutunun güvenlik etiketi açık geliyorsa vs. o ürün ikinci eldir. İsterse hiç kullanılmamış olsun. Sıfır fiyatının aşağısına satmak zorundasın yoksa satamazsın.
Ha bazen de şu olur. Mesela ben bir ürün arıyorum, ikinci el kategorisinde bir ürün beğendim ama sıfırı ile arasında 50TL fark var diyelim. Giderim 50TL için değmez deyip sıfırından satın alırım. Bu da satış stratejisidir bir bakıma.