AMD 3600 UV konusunda yardım

Reaksiyon skoru
329
3600'e sahibim, CPB kapalı kullanıyordum ancak kartımla bazen %30'a kadar darboğaz yapıyor.

3.8'e sabit CPB açık kullanıyorum ancak 4.1 civarında kullanma ve max verim almak istiyorum.

Yardım edebilir misiniz?

4.1Ghz 1.2V deneyin. 4.1 1.2V yerse 1.15V deneyin o da yerse 1.12V(zannetmem olacağını) deneyin. Onuda yerse öyle kullanın işlemciyi.
Yemediğinde bilgisayar kapanır ve ayarlar sıfırlanır. Bilgisayara zarar vermez. Her ayar değiştirdiğinizde stress testi yapmayı unutmayın!

4.1Ghz 1.2V deneyin. 4.1 1.2V yerse 1.15V deneyin o da yerse 1.12V(zannetmem olacağını) deneyin. Onuda yerse öyle kullanın işlemciyi.
Yemediğinde bilgisayar kapanır ve ayarlar sıfırlanır. Bilgisayara zarar vermez. Her ayar değiştirdiğinizde stress testi yapmayı unutmayın!
Zaten 3.8GHz 1.1 veriyor, 4'e 1.2 bile yeter.

dediğim gibi 4.1 1.2 denedikten sonra yavaş yavaş ufak ufak voltajı düşürün.
Post automatically merged:

ryzen masterdan yapın bunu bu arada.
ryzen master garantiyi bozarım diyor.

1.175 denesem 1.2'den sonra. Olsa yeter herhalde.

ryzen master garantiyi bozarım diyor.

1.175 denesem 1.2'den sonra. Olsa yeter herhalde.
ryzen master garantiyi bozmaz. bozsa dahi bir işlemciyi bozamazsın sıkıntı orda:D

ryzen master bozuyorsa biostan ayar vermede bozuyor garantiyi. ama öyle bir şey yok

ryzen master garantiyi bozmaz. bozsa dahi bir işlemciyi bozamazsın sıkıntı orda:D

ryzen master bozuyorsa biostan ayar vermede bozuyor garantiyi.
stress testi için hangi uygulamayı kullanayım?

Ben prime95 kullanıyorum ama gereğinden daha fazla yük bindiriyor. Önerim OCCT'dir.
O işlemci öldüren değil mi ya. :D

İşlemci %80-90 kullanıyor olarak gözüküyor bende ama sistemi çökertiyor. :D

O işlemci öldüren değil mi ya. :D

İşlemci %80-90 kullanıyor olarak gözüküyor bende ama sistemi çökertiyor. :D
Prime 95 işlemci killer. ama ben her şartta işlemcimin çalışabilmesini isterim. O yüzden en ağır testi yapmaktayım. Başka biri ''Oyunumu oynatsın yeter'' mantığı ile baktığı için OCCT öneriyorum yoksa onada Prime95 öneririm.

Tamam.

Yarın uğraşırım bu voltaj işiyle.

Bu rehber nasıl?
Videoya gerek yok. rehber benim. ben anlatırım merak ettiğin şeyleri.

Prime 95 işlemci killer. ama ben her şartta işlemcimin çalışabilmesini isterim. O yüzden en ağır testi yapmaktayım. Başka biri ''Oyunumu oynatsın yeter'' mantığı ile baktığı için OCCT öneriyorum yoksa onada Prime95 öneririm.
X5460 ile oyunumu oynatsın yeter diyorum ama Prime95 ile tabiri caize işlemcinin içinden geçiyorum.

DFSbilgisayar adam artık anakartımı yolla.

4.2 , 1.250 dene yerse yavaş yavaş düşürürsün

Ryzen Master den yapmanı öneririm sürekli BIOS a gir çık hem uğraştırır hemde bi sorun oluşursa bios sıfırlamayla uğraşırsın

Test olarak Aida64 Fpu seçili bi şekilde test yapmanı öneririm

Geri