AMD 3600X BIOS AYARLARI

Fyoureyes

80+
Reaksiyon skoru
24
Merhaba arkadaşlar,

İşlemcim anladığım kadarıyla otomatik OC ile geliyor. Durduk yere Ghz artırıp fanları sonuna kadar çalıştırıyor e haliyle rahatsız oluyorum :D
OC ile kullanmak istemiyorum fanlar öyle bir çalışıyor ki bilgisayara bir şey olacak gibi hissettiriyor. Ayarları nasıl yapılır yardım eder misiniz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada anakartım asus tuf gaming b450m-pro

Bios'a girip cpu ile ilgili bir kategoriden "core performance boost" ayarını kapatırsanız bu sorunu çözebilirsiniz.

BIOS'a girdiğinde fanı kontrol edeceğin yeri görürsün karşından.
Silent Mode'ye al. GHz arttırmasını istemiyorsan BIOS'a gir, F7 bas, Advanced kısmından AMD CBS'i bul, tıkla, Core Performance Boost'u disable yap.
F10 bas kaydet çık.

image.jpg

BIOS'a girdiğinde fanı kontrol edeceğin yeri görürsün karşından.
Silent Mode'ye al. GHz arttırmasını istemiyorsan BIOS'a gir, F7 bas, Advanced kısmından AMD CBS'i bul, tıkla, Core Performance Boost'u disable yap.
F10 bas kaydet çık.
hocam burdan disable yapmıştım zaten önceden ama hala aynı fan sesi birden yükseliyor hiç alakasız yerlerde

Bios'a girip cpu ile ilgili bir kategoriden "core performance boost" ayarını kapatırsanız bu sorunu çözebilirsiniz.
görsel ekledim rica etsem siz de bakar mısınız hocam

Alıntıyı görüntüle

hocam burdan disable yapmıştım zaten önceden ama hala aynı fan sesi birden yükseliyor hiç alakasız yerlerde

görsel ekledim rica etsem siz de bakar mısınız hocam
Başka bir ayar yok, manuel voltaj ve ghz ayarı yaparsanız belki düzelebilir, onun için de ctr ile test yapabilirsiniz, böylece hem silikonu, hem ideal değerleri görürsünüz.
Rehber - [Güncellendi]Ryzen ClockTuner ile Tek Tıkla İşlemcinizin Overclock Performansını Öğrenin! | Donanım Arşivi Forum (donanimarsivi.com)

Geri