Neler Yeni

AMD Ekran Kartları Hakkında

Hangisi sizce

• Rtx2060

Oylar: 14 29.8%
  • Rx6600

Oylar: 33 70.2%

• Oy kullanan toplam üye
    47

Fapdullah

80+
sen çok biliyorsun yav bak bak görmeden 3. parti uygulama kullandığımı söylüyor lan zaten kullansam sence burda konuda bahsetmez miyim tanımadan etmeden iftira atıyorsun hadi ben yalancıyım diğer sorun yaşayan arkadaşlar da mı yalancı amd kullanıp sorunlarla boğuşup tecrübe edinip yeni alacaklara önermeyip yaşadıklarını anlatanlar yalancı amd övenler sütten çıkmış ak kaşık fanboylar sizi amd övmeye devam edin adam aldıktan sonra sorun yaşar da yazarsa nerden bulaştırdın beni bu amd ye derse size yüzünü kızarır mı azcık mahçup olur musunuz bilmem alın arkadaşlarım alın herkes amd alsın sonra forumda amd hatalarından başka konu bulamazsanız o zaman görürüm sizi 10 yıl yaşlandırdı bu forum beni ya amd de bunları yaşadım diyorum başka yaşayan çok arkadaş var diyorum bence hiç bulaşmayın nvidiadan devam edin diyorum ordan amd kullanıp kullanmayan herhangi biri çıkıp diyorki amd çok iyi amd al
AMD övenlerin kaçı kullanıyor meçhul ayrıca kağıt üzerinde daha iyi diye(16 VRAM) AMD pompalınıyor ama NVİDİA stabilitede gayet güzel gözüküyor.

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
Sapphire mi peki
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sapphire alınır mı kullanan var mıdır? Kullanan varsa yazarsa mutlu olurm
saphhire kullanıyorum oyunlarda 75 derece yüksek bu kart için dual falan al. msi armordanda uzak dur

Son düzenleme:

lionroper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
892
İsim
Lionroper
İlgilendiği Kategoriler
Telefonlar, Donanım & çevre birimleri
Kafam karıştı aga AMD o kadar kötümü

Shyankh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
727
İsim
Anonim Ankh
AMD övenlerin kaçı kullanıyor meçhul ayrıca kağıt üzerinde daha iyi diye(16 VRAM) AMD pompalınıyor ama NVİDİA stabilitede gayet güzel gözüküyor.
izliyorlar youtubetan fiyatına bakıyorlar aa çok iyi çok iyi diyip amd övüyorlar sonra
derdimi bi sen anladın çok teşekkür ederim

Memoli12345

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
383
İsim
mehmet alp kütük
sen çok biliyorsun yav bak bak görmeden 3. parti uygulama kullandığımı söylüyor lan zaten kullansam sence burda konuda bahsetmez miyim tanımadan etmeden iftira atıyorsun hadi ben yalancıyım diğer sorun yaşayan arkadaşlar da mı yalancı amd kullanıp sorunlarla boğuşup tecrübe edinip yeni alacaklara önermeyip yaşadıklarını anlatanlar yalancı amd övenler sütten çıkmış ak kaşık fanboylar sizi amd övmeye devam edin adam aldıktan sonra sorun yaşar da yazarsa nerden bulaştırdın beni bu amd ye derse size yüzünü kızarır mı azcık mahçup olur musunuz bilmem alın arkadaşlarım alın herkes amd alsın sonra forumda amd hatalarından başka konu bulamazsanız o zaman görürüm sizi 10 yıl yaşlandırdı bu forum beni ya amd de bunları yaşadım diyorum başka yaşayan çok arkadaş var diyorum bence hiç bulaşmayın nvidiadan devam edin diyorum ordan amd kullanıp kullanmayan herhangi biri çıkıp diyorki amd çok iyi amd al
zırlamaya devam et o zmn senin yüzünden bir ihtar daha yedim tebrikler kardeşim.Hem mahçup sun neden gidip amd alıyorsun? Gerçekten gülünesice...

LeFeyn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Barış Kızılkoca
Bu yorumu her iki firmanın çeşitli ürünlerini uzun süreler kullanan biri olarak yapıyorum.

AMD kullanan geliyor NVIDIA öneriyor, NVIDIA kullanan geliyor AMD öneriyor. Kimse de demiyor ki "kardeşim bunu babanın malı gibi savunuyorsun da niye kullanmıyorsun?" Herkes kendi kullandığı ürün çerçevesinde artı ve eksileri belirtse sorun zaten kalmayacak. Bir yerde başka biri "Herkese AMD önerdim gittim NVIDIA aldım." demiş. Başkasının parasını harcamak bu kadar kolay işte. İnsanlar kendi kullanmadığı veya kullanmaya korktuğu ürünleri başkalarına bu kadar kolay öneriyor. AMD ve NVIDIA ceosu bile ürünlerini bu kadar ölümüne savunmuyordur. Ve evet hocam her üründe sorun yaşama olasılığın var mı? Kesinlikle var ama matematik yalan söylemez. İstatistiksel olarak AMD daha çok sorun çıkarıyor. Örneğin bir ürünün %60'ı sorunluysa ve sen bu kesime denk gelmediysen bu ürünlerin %60'nın sorunsuz olduğunu göstermez, bu senin şanslı olduğunu gösterir. Ürün sorun çıkarmasın diye kırk takla atmak, voltaj düşürmek, sorunsuz driver aramak vs gibi uğraşlara girmeyi kimse istemez. Ürünün çalışması gerektiği gibi çalışmasını sağlamak kullanıcıya düşmez, kullanıcı ürünü takıp kullanmak ister. Klasiktir ama geçerliliğini yitirmez teknoloji şans işidir. Sen ürünlerin %5'nin sorunlu çıktığı bir firmayı da seçsen bozuk ürün denk gelecekse gelir yani. Ayrıca size tavsiyem tabii ki herkesin yorumunu dikkate alın ama bu ürünleri kullanan ve daha önce kullanmış olan kişilerin yorumlarını daha çok ciddiye alın ki kimi zaman bu bile yeterli gelmez, deneyimlemeniz gerekir.

Burada her iki firma için konuştum, herhangi bir taraflı yorum yoktur.

Son düzenleme:

Shyankh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
727
İsim
Anonim Ankh
zırlamaya devam et o zmn senin yüzünden bir ihtar daha yedim tebrikler kardeşim.Hem mahçup sun neden gidip amd alıyorsun? Gerçekten gülünesice...
ne zırlamasından bahsediyorsun ben de alırken amd yi o kadar çok kişi övdü ki bu forumda, güvenip aldım. ben yaşadım başkası yaşamasın istiyorum ondan dolayı mümkünse amd tercih edilmemesi taraftarıyım, ne laftan anlamazsın sen ya
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu yorumu her iki firmanın çeşitli ürünlerini uzun süreler kullanan biri olarak yapıyorum.

AMD kullanan geliyor NVIDIA öneriyor, NVIDIA kullanan geliyor AMD öneriyor. Kimse de demiyor ki "kardeşim bunu babanın malı gibi savunuyorsun da niye kullanmıyorsun?" Herkes kendi kullandığı ürün çerçevesinde artı ve eksileri belirtse sorun zaten kalmayacak. Bir yerde başka biri "Herkese AMD önerdim gittim NVIDIA aldım." demiş. Başkasının parasını harcamak bu kadar kolay işte. İnsanlar kendi kullanmadığı veya kullanmaya korktuğu ürünleri başkalarına bu kadar kolay öneriyor. AMD ve NVIDIA ceosu bile ürünlerini bu kadar ölümüne savunmuyordur. Ve evet hocam her üründe sorun yaşama olasılığın var mı? Kesinlikle var ama matematik yalan söylemez. İstatistiksel olarak AMD daha çok sorun çıkarıyor. Örneğin bir ürünün %60'ı sorunluysa ve sen bu kesime denk gelmediysen bu ürünlerin %60'nın sorunsuz olduğunu göstermez, bu senin şanslı olduğunu gösterir. Ürün sorun çıkarmasın diye kırk takla atmak, voltaj düşürmek, sorunsuz driver aramak vs gibi uğraşlara girmeyi kimse istemez. Ürünün çalışması gerektiği gibi çalışmasını sağlamak kullanıcıya düşmez, kullanıcı ürünü takıp kullanmak ister. Klasiktir ama geçerliliğini yitirmez teknoloji şans işidir. Sen ürünlerin %5'nin sorunlu çıktığı bir firmayı da seçsen bozuk ürün denk gelecekse gelir yani. Ayrıca size tavsiyem tabii ki herkesin yorumunu dikkate alın ama bu ürünleri kullanan ve daha önce kullanmış olan kişilerin yorumlarını daha çok ciddiye alın ki kimi zaman bu bile yeterli gelmez, deneyimlemeniz gerekir.

Burada her iki firma için konuştum, herhangi bir taraflı yorum yoktur.
çok haklı yerinde bir mesaj teşekkür ederim bilgilendirdiğin için, amd tarafında sorunlar daha çok baş gösterdiği için amd önermiyorum ama böyle diyince de amd severler karşı çıkıyor, kullanıcıları bilinçlendirmek lazım bu konuda

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,002
İsim
Emre Zengin
Hem AMD hem NVIDIA kullanmış biri olarak şunu söyleyeyim. 15 sene önce alınan bilgisayarımda olan Palit NVIDIA GeForce 7100 GS ekran kartımın NVİDİA denetim masası nasılsa bugünde aynı. Onla bir problem yaşamadım. Sonra GeForce 9300M GS ekran kartını laptopla kullandım onla da bir yazılım sorunu yaşamadım. 3 sene önce bir tane HP laptop hediye geldi. Onda AMD Radeon 530 vardı fakat AMD'nin sitesinden sürücüsünü yükleyince adı Radeon R7 M440 olarak değişiyordu (onun dışında hiçbir problem yaşamadım). Bunun probleminini HP'nin kendi sitesinden indirdiğim sürücüyü kurup ardından Windows Update üstünden o sürücüyü güncelleyince özel AMD sürücüsünü yükledi ve sorunum kalıcı olarak düzeldi. Şimdi Ryzen 5 Pro 3400G kullanıyorum. Bilgisayarı aldığım ilk 7-8 ay sürücü çökmesi alıyordum. Sürücüsü çökmesinin RAM'lerden kaynaklı olduğunu düşündüm. Fakat hangi XMP profiline alırsam alayım gene de çöküyordu. Sonra Windows 11'in çıkmasıyla yeni AMD ComboAM4PIV2 1.2.0.5 BİOS'larını yayınladılar ve onu kurduğum o günden beri XMP 1 profilinde asla problem yaşamadım. AMD ComboAM4PIV2 1.2.0.5 BİOS'undan önce CPU-Z de RAM'ler 2400 MHz de görünürken BİOS güncellemesinden sonra 3200 MHz olarak değişti. (Belkide sorun sadece bundan kaynaklı olabilirdi. Bu BİOS'tan önceki tüm BİOS'larda bu problemi yaşadım.)

Ekler

• Ekran Görüntüsü (232).png
    Ekran Görüntüsü (232).png
    215.6 KB · Hit: 16
  • Ekran Görüntüsü (233).png
    Ekran Görüntüsü (233).png
    2.4 MB · Hit: 25
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla
Kafayı yicem nasıl 2060 ile Rx 6600 ü karşılaştırıyorsunuz? Rx 6600 ün rakibi bile olamaz 2060. Ben rx6600 22.5.1 sürümünde hiç bir sorun yaşamadım. Ön yargım kırıldı.

alpegetoptas06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Alp Ege Toptaş
Her şey saf güç değil, stabilite de önemli. 2060 bi' tık güçsüz olur ama sürücü hatalarıyla uğraşmazsın, kafan ağrımaz.
RX 6600'de sürücü hataları çoğunlukla çözüldü isteğe bağlılarda sıkıntı var bir tek. Önerilen sürücülerde sıkıntı çıkmıyor.

Shyankh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
727
İsim
Anonim Ankh
biz son kullanıcıyız taktığımız zaman bi driver yükleyip kullanmaya başlamamız lazım, neden o kadar undervoltla driver sürümleriyle sil baştan kurlarla sorunları bulmaya çalışıp uyumsuzlukları gidermekle uğraşayım neden sorunlarla boğuşayım ki, ama fanboylar çok istiyor ince ayar yapıp sorunlarla boğuşmayı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,559
Üyeler
166,779
Son üye
onurreis
Top Bottom