Bu yorumu her iki firmanın çeşitli ürünlerini uzun süreler kullanan biri olarak yapıyorum.
AMD kullanan geliyor NVIDIA öneriyor, NVIDIA kullanan geliyor AMD öneriyor. Kimse de demiyor ki "kardeşim bunu babanın malı gibi savunuyorsun da niye kullanmıyorsun?" Herkes kendi kullandığı ürün çerçevesinde artı ve eksileri belirtse sorun zaten kalmayacak. Bir yerde başka biri "Herkese AMD önerdim gittim NVIDIA aldım." demiş. Başkasının parasını harcamak bu kadar kolay işte. İnsanlar kendi kullanmadığı veya kullanmaya korktuğu ürünleri başkalarına bu kadar kolay öneriyor. AMD ve NVIDIA ceosu bile ürünlerini bu kadar ölümüne savunmuyordur. Ve evet hocam her üründe sorun yaşama olasılığın var mı? Kesinlikle var ama matematik yalan söylemez. İstatistiksel olarak AMD daha çok sorun çıkarıyor. Örneğin bir ürünün %60'ı sorunluysa ve sen bu kesime denk gelmediysen bu ürünlerin %60'nın sorunsuz olduğunu göstermez, bu senin şanslı olduğunu gösterir. Ürün sorun çıkarmasın diye kırk takla atmak, voltaj düşürmek, sorunsuz driver aramak vs gibi uğraşlara girmeyi kimse istemez. Ürünün çalışması gerektiği gibi çalışmasını sağlamak kullanıcıya düşmez, kullanıcı ürünü takıp kullanmak ister. Klasiktir ama geçerliliğini yitirmez teknoloji şans işidir. Sen ürünlerin %5'nin sorunlu çıktığı bir firmayı da seçsen bozuk ürün denk gelecekse gelir yani. Ayrıca size tavsiyem tabii ki herkesin yorumunu dikkate alın ama bu ürünleri kullanan ve daha önce kullanmış olan kişilerin yorumlarını daha çok ciddiye alın ki kimi zaman bu bile yeterli gelmez, deneyimlemeniz gerekir.
Burada her iki firma için konuştum, herhangi bir taraflı yorum yoktur.