Neler Yeni

AMD ekran kartları sorunlu mu

denizz21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Deniz Yarar
1080P kullanıcaksan 8gb vram fazlasıyla yeter
2k kullanmayı düşünüylrum sonuçta ilerde çıkacak oyunlar için 8 GB VRAM bir yerden sonra yetmemeye başlayacak
Mesaj otomatik birleştirildi:

4060 ti 8 gb bence çok güzel bir fiyata bulunmadıkça alınmaması gereken bir kart. Amd 7000 serisi ile sorunların büyük bölümünü giderdi , şuan gayette alınabilir kartları var. Oyun için her türlü 7700 xt veya 7800 xt al derim.
Çok teşekkür ederim yorumun için yani 1 kisiyi dinlemektense bu kadar kişi al diyorsa demek ki birşeyler biliyorlardır ki al diyolar
Tamam Nvidia ya lafimiz yok ama artık çok fanatiklik haline geldi ben araştırmadan konuşmak istemiyorum tabi herkesin düşüncesi kendine ama AMD de de bence boş bir kart değil

ANtiQ08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Furkan
2k kullanmayı düşünüylrum sonuçta ilerde çıkacak oyunlar için 8 GB VRAM bir yerden sonra yetmemeye başlayacak
hacı 1080P de vram o kadar önemli değil ama 2k alacaksan min 12-10gb vram olan bir kart alman lazım ve hiç bir zaman 8gb vram yetersiz kalmıyacak Şuan kullandığın çoğu oyunu bile %100 yükte kullanamıyorsun optimizasyon özürlüsü oyunlar yüzünden kullanımlar bu kadar yüksek gözüküyor

denizz21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Deniz Yarar
hacı 1080P de vram o kadar önemli değil ama 2k alacaksan min 12-10gb vram olan bir kart alman lazım ve hiç bir zaman 8gb vram yetersiz kalmıyacak Şuan kullandığın çoğu oyunu bile %100 yükte kullanamıyorsun optimizasyon özürlüsü oyunlar yüzünden kullanımlar bu kadar yüksek gözüküyor
Hocam 7700 xt 12 GB ram zaten ve 2k vermez mi bu ekran kartı işlemci de 7500f alacam

ANtiQ08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Furkan

Çok teşekkür ederim yorumun için yani 1 kisiyi dinlemektense bu kadar kişi al diyorsa demek ki birşeyler biliyorlardır ki al diyolar
Tamam Nvidia ya lafimiz yok ama artık çok fanatiklik haline geldi ben araştırmadan konuşmak istemiyorum tabi herkesin düşüncesi kendine ama AMD de de bence boş bir kart değil
Ama aşırı f/p saf güç istiyorum diyorsan amd alman daha mantıklı ve daha ucuza getirirsin nvidiayı bende indirim olmadığı sürece alma taraftarı değilim

Hocam 7700 xt 12 GB ram zaten ve 2k vermez mi bu ekran kartı işlemci de 7500f alacam
Fazlasıyla yeter zaten ekran kartı güçlü baya

Ama aşırı f/p saf güç istiyorum diyorsan amd alman daha mantıklı ve daha ucuza getirirsin nvidiayı bende indirim olmadığı sürece alma taraftarı değilim

Dar boğaz mevzusuna bak ona göre alman daha mantıklı 2K da pek bilmiyorum yorum yapamam o yüzden

asko56

80+ Silver
Driver sorunu 7000 serisi ile büyük oranda çözülmüş olsada hala var driver sorunu en büyük sebebi amd de kullandıgın ram ve güç kaynagı dandik ve amd uygun olucak o zaman hiç sorun yaşamazsın mesela bu son dedigim ne demek

ram de anakartın destek listesinde bulunan rami alıcaksın tam uyumlu ram

güç kaynagında ise amd nin önerisinin üzerinde mesela amd 750w öneriyor ise sen gidip 850w gold alıcaksın o zaman sıfır sıkıntı

mrtuge

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
mert uge
2 yıl once 6750 xt ve su an 7600 xt kullanıyorum . hıcbır sorun yok . gonul rahatlıgı ıle kullan.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,071
İsim
Mehmet Aslan

7700 xt 1080p yi de 2k yı da çok rahat sırtlayabilecek bir kart. Hatta bazı oyunlarda fsr gibi ek teknolojilerle 4k bile oyun oynatabilir.

denizz21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Deniz Yarar

Dar boğaz mevzusuna bak ona göre alman daha mantıklı 2K da pek bilmiyorum yorum yapamam o yüzden
Yani evet F/P ve kaliteli bişi 1 2 yıl sonra yanacak ya da bozulacak değil böyle bikac yıl rahat şekilde götürsün beni tabi gerekli bakımları yapacam termal macun yenileme falan varmış

Epiktetos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
İshak Çakır
1 yıldan fazladır 7700xt kullanıyorum hiçbir sorun yaşatmadı . Eski kartlarında sıkıntı yaşanmış olabilir ama yeni kartlarda herhangi bir problem yok .

denizz21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Deniz Yarar
Driver sorunu 7000 serisi ile büyük oranda çözülmüş olsada hala var driver sorunu en büyük sebebi amd de kullandıgın ram ve güç kaynagı dandik ve amd uygun olucak o zaman hiç sorun yaşamazsın mesela bu son dedigim ne demek

ram de anakartın destek listesinde bulunan rami alıcaksın tam uyumlu ram

güç kaynagında ise amd nin önerisinin üzerinde mesela amd 750w öneriyor ise sen gidip 850w gold alıcaksın o zaman sıfır sıkıntı
Peki önerin var mı bu ram ve anakartta ya da ben nasıl araştırabilirim uyumlu olup olmadığını

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,100
İsim
Hacı
Driver konusunda halen sorunları az da olsa devam etmekte. 20 yıldır AMD kullanan birisi olarak NVidia almanı tavsiye ederim.

asko56

80+ Silver
Peki önerin var mı bu ram ve anakartta ya da ben nasıl araştırabilirim uyumlu olup olmadığını
baz örnek

anakartın resmi sitesine giriyorsun

1726637555459.png

burdan destek bölümüe tıklıyorsun

1726637580977.png

buradn uyumluluga tıklıyorsun

1726637622267.png

burda 7000-8000-9000 serisine tam uyumlu ramleri görüceksin burdan bir 6000 mhz ram seçip alıcaksın

Top Bottom