Neler Yeni

AMD Fanları Neden Çok Abartıyor?

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Konunun neresinden tutsak elimizde kalır.

Ryzen’i abartan kim?
Kullandığın YouTube kanalı be kadar güvenilir?
intel 140w amd 110w diye aglamislar, 30w ile dünyayı kurtaracak heralde :D.
Buna sadece rofl atılır zaten. Şu kısım bile bilgi seviyesinin ne durumda olduğunu belirtiyor.

Kendin çalıp kendin oynamışsın. Yanlış çalıp yanlış oynamışsın.

Narkuc

80+ Bronze
Konunun neresinden tutsak elimizde kalır.

Ryzen’i abartan kim?
Kullandığın YouTube kanalı be kadar güvenilir?

Buna sadece rofl atılır zaten. Şu kısım bile bilgi seviyesinin ne durumda olduğunu belirtiyor.

Kendin çalıp kendin oynamışsın. Yanlış çalıp yanlış oynamışsın.
linkini verdiğim youtube kanalı youtubedaki en büyük oyun benchmark kanallarindan biri. sponsorlu iş yapmıyor, boş yapmıyor. sadece oyun benchmarki. zaten youtubeya aklina takilan herhangi bir işlemci vs ekran kartı yazarsan en ustlerde bu kanal cikar. ayrıca ne yapmamı bekliyorsun tüm yorumlari ss alıp üstüne konuşmamı mı? ben gördüğümü söylüyorum. tdp kısmında da daha bilgiliysen anlatta bizde bilgilenelim rofl atacagina

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
O bu değilde eski nesil bir işlemci kullanan biri en anakartının desteklediği en yüksek işlemciye geçmek istediği zaman 2.el işlemciye yine para veriyor. Mesela ben i5-3470 ten i7-3770K ya geçmek için 1200 tl gibi fiyat vermem lazım. Ayrıca 2400 mhz DDR3 ram aldım uygun fiyata, anakart 2133 mhz desteklemesine rağmen 1600 mhz üstü çalışmıyor.(i7 de taksam aynı durum) İşte bu yüzden intele gıcık gidiyorum.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,437
İsim
Diyarhan
Amd nin son nesilde pek kazanacağını düşünmüyorum (anakart ve ddr5 çok pahalı)

BabaVoss7

80+ Silver
doğru, zaten bu işlemcileri eğer bilgisayar üzerinden iş yapıp para kazanmiyorsan almana gerek yok. daha düşük seviye işlemciler çıktığında yine bakarız cuzdanimiza hangisi daha cok performans verip işimize yarıyorsa onu alırız. şuan hali hazırda 12400f kullanan birinin bile daha yüksek işlemciye geçmesi için hiçbir gerek yok. benim garip bulduğum nokta insanların bi markayı bu kadar benimsemesi, herhangi bir ryzen 7000 vs intel 13000 videosu aç. yorumlar sırf "ryzen 7000x3d çıkacak herkesi bitiricek bekleyin" veya kimsenin takmayacagi intelin 30w fazla güç çekmesi gibi konular üzerine nefret dolu yorumlarla dolu. cidden komik biz turkler bile cogumuz alamayacak olmamiza ragmen rx 7900 xtx ile rtx4090 i karşılaştırdık tartıştık. türk yabanci farketmez 900 dolarlik amd ekran kartının 1600 dolarlık nvidiayi gececegine cani gönülden inananlar o kadar fazla ki, amdnin daha doğru dürüst performans testi paylaşmadigi grafikten yola çıkarak amdyi kral ilan ettiler. sırf fiyatı ucuz diye. tamam kardesim ucuzsa ve daha iyi performans veriyorsa nvidiada fiyatlari azaltır, aynı intel amd kapismasinda ryzen 7900x in 550 dolardan 475 dolara düşmesi gibi.
Bu dediğin insanlar futbol fanatikliğide yapıyor araç fanatikliğide yok 200 cc motor 400 cc motor tokatlarda derler. İPhone samsungtan iyidir de derler. Genel olarak bu insanları sağlıklı bulmuyorum. Zenginin malı züğürdün çenesini yorar ar diye boşuna dememişler. Genelde insanlar alabildiğin sahiplenir psikolojik olarak. Bi ara amd daha ucuz sayılırdı çok tercih edildi yıllarca kullanınca onu benimsemiş olabilir. Bende Bi nevi böyleyim ama çıkıpta şöyle böyle demiyorum. İnsanlar tartışma gereği duyuyor ki buda sağlıklı değil. Yolda yer vermedin diye arabadan levleyle inecek olanlarda bu insanlar kimse kusura bakmasın yani. O yüzden sorgulama kral. Normal değiller değiliz bu kadar.

Cihangir

80+ Gold
7000 serisi akrtları merak ediyorum nasıl olacak fps ler bi çıksın da

Eren_Y

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Eren Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
oyun yardım pc toplama vb.
Instagram
https://www.instagram.com/m_upt.eren/
Steam
https://steamcommunity.com/id/jiqitter/
Twitter
hamdieren10
Discord
Capon#5386
Bana kalırsa 13. nesil İntel de 7. nesil Ryzen de berbat olmuş. Bir sonraki nesilde umarım daha iyi modeller çıkarabilirler.

İntelle AMD yi yarıştırmak da çok saçma diye düşünüyorum. O anki piyasaya göre hangisi daha uygun gelirse onu alır geçersin yani 😀
rekabet piyasada olmazsa anlamı olmaz ki kanka kim neyi iyi yaparsa onu seçersin dediğin gibi fanboyluğun falan bi anlamı yok bazı insanlar da bunları gündelik hayatında göremiyo kötüysen kötüsündür eskiden iyi yaptı şöyleydi böyleydi diyemezsin şimdiki zamana bakıcaksın vaatle kalmayacaksın (biraz fazla kaydım pardon xd)

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,437
İsim
Diyarhan
bunu dediğin anda ryzen 7000x3d islemcileri bekle tum dunyayi yerinden oynaticak !!!! diyor hemen amd severler. daha ortada cikacagiyla alakali resmi aciklama olmayan şeyden medet umuyorlar
Oynatacak olsa zaten oynatırdı. Firmalar fiyatları ucuzlatmaya yönelik hiçbir şey yapmıyor. Örn : xbox gamepad 9 nesildir aynı ürün üretiliyor hala ucuzlatmaya yöntemi bulunamadı.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
linkini verdiğim youtube kanalı youtubedaki en büyük oyun benchmark kanallarindan biri. sponsorlu iş yapmıyor, boş yapmıyor. sadece oyun benchmarki. zaten youtubeya aklina takilan herhangi bir işlemci vs ekran kartı yazarsan en ustlerde bu kanal cikar. ayrıca ne yapmamı bekliyorsun tüm yorumlari ss alıp üstüne konuşmamı mı? ben gördüğümü söylüyorum.
Ona bakarsan Userbenchmark da epey üstte çıkıyor. Zırva.

%20-30’luk tdp farkı ile bir şey değişmez demek ne demek acaba? Bunun açıklamasınj cidden çok merak ediyorum. Neye dayandırarak söyledin bunu?

Narkuc

80+ Bronze
Ona bakarsan Userbenchmark da epey üstte çıkıyor. Zırva.

%20-30’luk tdp farkı ile bir şey değişmez demek ne demek acaba? Bunun açıklamasınj cidden çok merak ediyorum. Neye dayandırarak söyledin bunu?
oyun esnasinda 10w fark oluyor aralarında ortalama. intelin tüm artılarını görmezden gelip 10w daha çok güç tüketiyor diye kotuleyenler var. ki zaten iki islemcide çok güçlü ve kimsenin isinmadigi surece tdpsini takacagini sanmıyorum.

warymajesty

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,195
İsim
yunus günaydın
videodaki yorumlara eleştiri için yazdım, inteli seviyor diyorsunda ben iyiye iyi kötüye kötü derim. yukarida da yazdim ryzen iyiki çıktı inteli köşeye sıkıştırdı, yoksa hala 4c/8t takılıyor olacaktık islemcilerde. fakat ben bu amd sevici adamlardaki bu inanilmaz sevgi ve bağlanmayı başka kimsede görmedim. hem ekran karti hem işlemci tarafında öyle toxic tartışmalara giriyolar ku insanı çileden çıkartıyorlar.
O dediğin bir ara intel için geçerliydi. Bu ryzen serileri başladığı zamanlar falan. Bizim halkımız fanatik. Takım tutar gibi marka, siyasetçi tutarlar :D

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
oyun esnasinda 10w fark oluyor aralarında ortalama. intelin tüm artılarını görmezden gelip 10w daha çok güç tüketiyor diye kotuleyenler var. ki zaten iki islemcide çok güçlü ve kimsenin isinmadigi surece tdpsini takacagini sanmıyorum.
Kendi yazdığın mesajda biri 140 iken diğeri 110 demişsin. Ryzen’de bu aralıkta %20’ye yakın performans farkı çıkıyor. Konuyu kafanda oluşturamamışsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,127
Üyeler
166,891
Son üye
Mehmetcna
Top Bottom