masterofhashasi
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 34
- İsim
- ali veli
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Biraz araştırdım da 4000 serisini herhangi bir nesle sokmamışlar. Farklı bir kategoride çıkarmışlar. 5000 serisi 4. nesil olarak gözüküyor, tabi bazı sitelerde de 4000 serisine 4. nesil yazanlar olmuş fakat genel anlamda 5000 serisine 4. nesil denilmiş. Yani yukarıdaki arkadaşın dediği gibi binler basamağı daha yüksek bir sayı olursa, o işlemcinin daha performanslı ve neslinin daha yüksek olacağını söylemişti. Aslında mantık olarak çok fark etmiyor. Ben bilmediğim için nesil olarak sıralandırmak istedim yeni öğrenmiş biri olarak. Yaptığım kısıtlı araştırma ile bu daha akılda kalıcı ve daha mantıklı geldi. Fakat araştırıp biraz daha bilgi edindikten sonra da yanlış olsa da nesil olarak sıralandırırsak ryzen 4000 serisi işlemcilere 4. nesil demek çokta mantıksız olmuyor. Sonuç itibariyle 5000 serisi 4000 serisinden çok daha fazla performanslı. Düz satın alım yapacağın zaman her zaman binler basamağı daha yüksek olan işlemci daha çok performanslı demek oluyor. Zaten amd'nin kendi sitesinde nesil olarak belirtmemiş sayısı yüksek olanın performansı daha yüksektir ve daha yeni çıkmıştır mantığında ilerliyor.Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:
4000 serisi olanlar apu oldukları için 4. nesil ryzen işlemci olarak geçmiyorlar. 4. nesil 5000 serisi ryzen işlemciler oluyor.