Amd İşlemcilerde Gecikme Olduğu Doğru Mu?

Bir ara bu forumda bununla iligi bir şey okumuştum. Doğru mudur?

Amd İşlemcilerde gecikme olup 10 adamdan 5 ini vurabiliyorsak İntel İşlemcilerde gecikme olmayıp 10 adamın 8 ini vurabilme gibi bir idda/teori/olay vardı bu ne kadar doğru ya da gerçek iyi bilen birisi var mı? Mimariden olduğu düşünülüyordu.( adam vurmayı örnek olsun diye söyledim aynı koşullarda ki gecikme farkı vs. Olaraktan.)
almanyanın bizi kıskanmasıyla eş değer bi kolpa olmuş :D

Tabbi ki oyuncuda bitiyor iş hocamda ben o adam vurmayı sadece örnek olsun diye dedim. 🙂

Biliyorum hocam ben de diyorum ki nanosaniyelik gecikme farkı varsa bile adam aynı performansı verir insan algısını aşan bir zaman farkı olacağından. Aslında test etmesi çok kolay bi test yapsalar rahatlardık :D Ama harbi sağlam bir oyuncu test etmeli, "RTX 5090'ım ve 540 Hz monitörüm olmadığı için herkes beni öldürüyor QNQ " diyen tayfa değil :D

Biliyorum hocam ben de diyorum ki nanosaniyelik gecikme farkı varsa bile adam aynı performansı verir insan algısını aşan bir zaman farkı olacağından. Aslında test etmesi çok kolay bi test yapsalar rahatlardık :D Ama harbi sağlam bir oyuncu test etmeli, "RTX 5090'ım ve 540 Hz monitörüm olmadığı için herkes beni öldürüyor QNQ " diyen tayfa değil :D
Aynen öyle hocam katılıyorum. En iyi e sporcuları toplayıp aynı koşullarda test ettirseler anlardık. Eğer arkadaşımızın attığı grafik doğruysa 67ms fark var hocam. O da az değil aslında.

bu doğruydu sanırım fakat baya düşük sürelerde yani sen 100 adam vuracaksan belki oda çok düşük ihtimal 1 fazla vurdurur oda belki muhtemelen oda olmaz

messi seviyesi olağanüstü bi insan değilsek sanırım anlamak mümkün değil farkı

1000023764.webp
Bilginin dogruluk seviyesi

bu doğruydu sanırım fakat baya düşük sürelerde yani sen 100 adam vuracaksan belki oda çok düşük ihtimal 1 fazla vurdurur oda belki muhtemelen oda olmaz
O zaman önemli değilmiş. Amd devam edebiliriz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

geçikme olmasa bile ısınma sıkıntısı var
İyi bir hava soğutma 14400f i ya da 14600k yı soğutma mı hocam?

Saçı varmış hocam işte kim yok diyor. 🙂

O zaman önemli değilmiş. Amd devam edebiliriz.

İyi bir hava soğutma 14400f i ya da 14600k yı soğutma mı hocam?

Saçı varmış hocam işte kim yok diyor. 🙂
dedigini tam anlamadım ama ikisinden birini seçiyorsan 14600 alabileegin en f/p işlemci

Z basmamış hocam pardon. O 2 işlemciyi de iyi bir hava soğutma ile soğutamaz mıyız? Demek istemiştim.
ben i5 12600kf kullanıyordum 240 sıvı sogutma ile çok ısınan bir işlemci degil hava sogutma ile bence kullanılabilir ama böyle izmir antalya gibi hava çok ısınan yerlerde bence sıvı şart

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,658
Üyeler
183,454
Son üye
lilkub
Geri