Neler Yeni

Amd mi nvdia ekran kartı mı

althea

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
batuhan kavşur
Bütçe
40000
Hazır sistem almak istiyorum bi 35 k bandında ama baktığımda şuan bulabildiğim nvdia ekran kartlı sistemler en üst 4070 li sistemler amd ekran kartları güzel duruyor ama çoğu yerde siyah ekran gibi problemler verdikleri duymuştum sizce amd ekran kartı mı almalıyım yoksa nvdia mı
Genelde hikaye oyunları veya fps oyunları oynuyorum ve yayın açıyorum o kdr

580, 980, 1080 ve 3080 kullanmış, yani hep Nvidia kullanmış biri olarak bugün ekran kartı alacak olsam AMD alırdım. Nvidia hem fiyat/performans markası değil, hem de kullanıcılarını kandırmakta bir sakınca görmüyor. Adamlar ilkten 4070'in özelliklerini kısıp satıyorlar, sonra da 4070 Super diye asıl 4070'i çıkartıp bir daha satıyorlar. AMD ise biraz da piyasada geride kalmış olmasından dolayı daha fiyat/performans ekran kartları çıkartıyor. Nvidia gibi VRAM'den kısmıyor. Bir yazılım özelliği çıkarttı mı sırf yeni nesil kartlar için değil, hatta sırf kendi markası için değil, bütün kartlar için çıkartıyor. Şimdi yazdıklarıma gelip fanboy diyen biri elbet çıkacaktır ama gerçekler bunlar, bunu güncel olarak Nvidia kullanan biri olarak söylüyorum.

Fransali

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Ali Ensar Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Notebook önerisi- tenik sorun
Hocam bu bütçe de 4070 süper mantıklı duruyor. O sistemlere bakmanız mantıklı olur.

kırmızışarapp

80+ Silver
580, 980, 1080 ve 3080 kullanmış, yani hep Nvidia kullanmış biri olarak bugün ekran kartı alacak olsam AMD alırdım. Nvidia hem fiyat/performans markası değil, hem de kullanıcılarını kandırmakta bir sakınca görmüyor. Adamlar ilkten 4070'in özelliklerini kısıp satıyorlar, sonra da 4070 Super diye asıl 4070'i çıkartıp bir daha satıyorlar. AMD ise biraz da piyasada geride kalmış olmasından dolayı daha fiyat/performans ekran kartları çıkartıyor. Nvidia gibi VRAM'den kısmıyor. Bir yazılım özelliği çıkarttı mı sırf yeni nesil kartlar için değil, hatta sırf kendi markası için değil, bütün kartlar için çıkartıyor. Şimdi yazdıklarıma gelip fanboy diyen biri elbet çıkacaktır ama gerçekler bunlar, bunu güncel olarak Nvidia kullanan biri olarak söylüyorum.
5 yıldır aynı bk amd. Yazılımsal olarak hiçbir gelişme yok bana göre. Wattman hatasından tut nicelerine. Her driver indirdiğinde şüpheli bir durumda oluyorsun. 40k gibi bir bütçe varsa nvidia iyidir. Düşük bütçede f/p olarak toplandığında anlıyorum ama onun dışında 👎
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hazır sistem almak istiyorum bi 35 k bandında ama baktığımda şuan bulabildiğim nvdia ekran kartlı sistemler en üst 4070 li sistemler amd ekran kartları güzel duruyor ama çoğu yerde siyah ekran gibi problemler verdikleri duymuştum sizce amd ekran kartı mı almalıyım yoksa nvdia mı
Genelde hikaye oyunları veya fps oyunları oynuyorum ve yayın açıyorum o kdr
Yazılımsal olarak Nvidia. Eğer adobe programları vb. programlar kullanıyorsanda nvidia. Amd alıp wattman hatalarından ve driverlardan bıkıp satmaya çalışmaktansa yine nvidia.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,724
İsim
Diyarhan
Kesinlikle Nvidia almalısın. Amd nin yazılım eksikleri çok yorar adamı. Düşük bütçede amd öneririm ama 40k param olsa amd nin önünden geçmem. 1 kalem düşük olsada nvidia almalısın. (1 kalem = 6700xt vs 3060ti karşılaştırmasında 3060ti biraz daha güçsüz yinede onu almak daha mantıklı)

Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Ümit Öztürk
nvidia geforce nowdaki rezilliklerinden sonra boykot edilmeli

xenk2626

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Kadir Efe Ulusoy
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Hasan hğseyşn
Rtx 3060 ti ile hangi yazılımsal sıkıntıları yaşıyorsunuz hocam?

xenk2626

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Kadir Efe Ulusoy
çözünürlük-siyah ekran -driver sıkıntısı monitörden kaynaklı özel çözünlüklerim renk-performans-kalite ayarlarım her güncellemede gidiyor her güncellemede yenisini ayarlamaktan bıktım- ha diyelim bu benim monitörümden 75hz olan monitör 60hz 1080p oynatıyor driver yükleyince

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,674
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Bıktım şu nvidianın pahalılığından ve Amd nin sorunlarından.
İkisine inat ileriki kartım İntel Arc 750 olacağına eminim sanırım 😂 Dişimi sıksam A770 alırım belki:love:
Hem Baya Ucuz , hem sıkıntısız. Olsun performansı bi tık aşağı olsun kabülüm. Hatta driverlerle performansını artacağını söylemişlerdi.

Arc almanı önerebilirim sanırım :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
doğan yücel
Bakıyorum da Nvidia yalamaları gelmiş elimde 3070 varken de rtx dss açmadım bi işime yaramadı 7900 varken de fsr vs saçma sapan şeylere girişmedim Nvidia alıp dlss açarak amd nin dümdüz saf gucuyle verdiği performansı almaya devam edin bence iki tarafın da yazılımsal herhangi sorunu yok sadece insanlarda yerleşmiş bir yargı var aynı amd ryzen serisi ilk çıktığında eski serilerin çok ısındığından ustune yapışan alev alıyor vs gibi tabirlerden tamamen boş beleş şeyler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,084,626
Üyeler
172,395
Son üye
semihcev1k
Top Bottom