Aşağıdaki işlemleri yaptım.
1. Kasa içi genel temizlik
2. Ekran kartını sökme, fan temizliği, soğutma bloğu temizliği, termal macun yenileme (normalde yapmayacaktım bunu. Umarım pişman olmam)
3. eski işlemci ve soğutucu sökme
4. Yeni işlemci takma, Termal macun sürme, yeni soğutucu takma
Bu işlemlerden sonra işlemciyi cinebench testine soktum. Eski işlemcim ile 95 derecede çalışırken yeni işlemci 65 dereceyi geçmedi.
CS oyunundaki FPS e gelirsem fps atölye mapi vardı. Eski işlemcide ortalama 264 fps çıkmıştı ama max 380 min 109 görüyordu. Yeni işlemcide ise ortalama 408 fps maks 680 minimum da 164 gördü. Şu min değerini üste çekmek için ne yapabilirim bilmiyorum ama beklediğimden çok daha iyi fps değerleri ile karşılaştım. Kısa bir ölüm maçı attım ve orda eskiden 120-180 arası fps alırken şimdi 160-240 fps arası gördüm. (bazı zamanlar 350 lere çıktığı oluyor ama aksiyon anında belirttiğim değerlere düşüyor.)
Gelelim ekran kartı değerlerine. Eskiden oyunda %100 kullanımda 86-87 derecelerde çalışıyordu. Temizlik ve termal macun yenilemesi sonrası 78-80 derecelere düştü.
Sonuç olarak beklentimin üstünde bir upgrade oldu. Umarın ekran kartı ilerleyen dönemde sorun çıkarmaz.
Sorularınız olursa cevaplarım. Herkese iyi forumlar