Çözüldü✓ AMD R5 3600'den R5 5600'e geçiş yapmak mantıklı mı?

Sistemde stok fandan iyi bir fan varsa onu da kullanabilirsin, veya alacaksan Darx X123 alabilirsin 500TL civarında fazlasıyla iş görüyor. Montaj kule tiplerinde genelde benzer zaten çok zor olduğunu da düşünmüyorum.
Lütfen şu 4 bakır borulu soğutucuyu önermeyin. 500 Daha koyup thermalrightin tek fanlılarını alın daha iyi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben düz mantık düşünmüştüm sonuna harf eklenince mantıken iyi olur diye de alakası yokmuş bilmediğin konuda konuşmamak gerek tabi kusura bakmayın
5600X > 5600 > 5600G bilmemek değil öğrenmemek ayıp öğrenmiş oldun.

Sistemde stok fandan iyi bir fan varsa onu da kullanabilirsin, veya alacaksan Darx X123 alabilirsin 500TL civarında fazlasıyla iş görüyor. Montaj kule tiplerinde genelde benzer zaten çok zor olduğunu da düşünmüyorum.
Hocam herkes montajın zorluğundan dem vurmuş

Masaüstü oyun bilgisayarımda R5 3600 ve RTX 2060 Super bulunmakta. Tek oynadığım oyun CS2. Monitörüm 240 hz ancak ortalama FPS 200 alıyorum. Bazen çok aksiyonlu anlarda 150 ye düştüğü oluyor ve fark ediyorum açıkçası. Bu düşüşün önüne geçmek için ve en azından işlemci yükseltirken termal macun da yenilemiş olmak için bu yükseltme mantıklı olur mu? bir de elimdeki 4 yıl kullanmış olduğum R5 3600'ü satabilir miyim? satılırsa kaça gider? Bir sıkıntısı olmadı açıkçası. Yükseltme sebebim dediğim gibi sadece 240 hz monitöre uyum sağlamak. Ayrıca İnternetten vereceğim R5 5600 işlemciyi evde kendim monte ederken sıkıntı yaşar mıyım? PC donanım işlerinden anlarım ancak İşlemci pinleri hep korkutuyor beni.
Bende 5600 ve rx7700xt var ölüm maçınızda aldığınız değerleri ben normal rekabetçide alıyorum bu fps sorununu nasıl çözeceğiz? Anakartım a520 işlemcinin performansını arttıracak bişey yapabilir miyim?

Bende 5600 ve rx7700xt var ölüm maçınızda aldığınız değerleri ben normal rekabetçide alıyorum bu fps sorununu nasıl çözeceğiz? Anakartım a520 işlemcinin performansını arttıracak bişey yapabilir miyim?
Ben bilgisayar içinden yapılabilecek bir çok şeyi zaten yaptım. Artık FPS artışı alamadığımda 5600 e geçmeye karar verdim

Resize bar ve SAM açıp adrenalin içinden OC aktif edebilirsin.

HB olması zorunlu değilse evet bunlardan birisi.
https://www.akakce.com/islemci-sogutucu.html/140372,1168987,800-2200tl Bu listedeki arkadaşlara bakabilirsin çift fanlı düşünürsen Phantom Spirit tek fanlı düşünürsen Assassin King işini görür.

Bulabiliyorsan 5700x3d ikinci el sıfır farketmez al gitsin.
Ankaralı gardaşım, Gençlerbirlikli gardaşım. O kadar fiyat vermek istemiyorum açıkçası. 2-3 sene zaten yeni pc toplarım am5 şeklinde

Resize bar ve SAM açıp adrenalin içinden OC aktif edebilirsin.

HB olması zorunlu değilse evet bunlardan birisi.
https://www.akakce.com/islemci-sogutucu.html/140372,1168987,800-2200tl Bu listedeki arkadaşlara bakabilirsin çift fanlı düşünürsen Phantom Spirit tek fanlı düşünürsen Assassin King işini görür.
Tek fanlı işimi görür diye düşünüyorum hocam

Ankaralı gardaşım, Gençlerbirlikli gardaşım. O kadar fiyat vermek istemiyorum açıkçası. 2-3 sene zaten yeni pc toplarım am5 şeklinde

Tek fanlı işimi görür diye düşünüyorum hocam
5600 yapısı gereği stok fanla durmuyor mecbur almalısın. Olurda yeni sistem dizmek nasip olursa Phantom Spirit gibi kule tipini direkt aktarırsın ama tek fanlıda olası bir durumda gidip 7800x3d falan geçersen tek fanlı pekte işini görmez gibi @loewry gibi şanslı olursan o başka :D

Geri