Neler Yeni

AMD Radeon RX 6700 XT oyunda anlık donma yaşıyorum.

Era.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Serkan Barındık
Arkadaşlar cevap vermeden önce tüm yazıları okursanız bana daha kolay yardımcı olacağını düşünüyorum. Sorunumu paylaşmadan önce sistem özelliklerimi ve daha önceden bu problemi aşabilmek için uyguladığım yöntemlerden bahsedeceğim.

PC DONAIMSAL ÖZELLİKLERİ
Anakart :
ASUS B450M DRAGON 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 mATX
İşlemci : AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm
Ekran Kartı : ASUS Radeon RX 6700 XT DUAL 12GB GDDR6 192 Bit
RAM : CORSAIR 8GB Vengeance LPX 3200 MHz CL16 DDR4 Masaüstü Siyah Ram (x2) Toplam 16GB
SSD : Kingston NV2 500GB NVMe Okuma 3500MB-Yazma 2100MB M.2 SSD (SNV2S/500G)
Kasa : VENTO VG11A ATX 4 adet RGB FAN, Temperli Cam Gaming Kasa
PSU : FSP HYPER H3-550 80+ PRO 550W Güç Kaynağı
Monitör : ASUS HDMi 60hz 1080p

DAHA ÖNCE UYGULADIĞIM YÖNTEMLER
* PC'ye tam format (temiz format) attım.
* RAM MHz değerini maksimum değere çıkardım. (BIOS Ayarlarından)
* BIOS güncellemesi yaptım.
* Windows 10 ve 11 olmak üzere iki işletim sistemini kurup denedim.
* Bu sorunu LoL'de yaşadığım için oyunu silip tekrar yükledim.
* Ram ve Ekran kartını yuvalarından sökerek ve yuvalarını temizleyerek (pc yeni olduğu için gıcır gıcır ama gene de temizledim)
* MSI Afterburner ile GPU ve CPU ısı değerlerini kontrol ettim ve en ufak bir ısınma bile yaşanmadığından uzun süreli oyun testleri ile emin oldum.
* Ram'lerde sıkıntı olabileceğini düşünerekten Memtest86 ile yaklaşık iki buçuk saatlik bir tarama sonuncunda hiçbir hata ile karşılaşmadım.
* AMD Cleanup Utility to Remove ile driveri sildim. Daha sonra indirmiş olduğum son sürüm driver'ı tekrar yükledim ve ekran kartı ayarlarını varsayılan ayarlarda bıraktım. (Bunları interneti devre dışı bırakarak yaptım.)
* Driver'ı silip windows uapdate'in kendisinin bulup kurmasını denedim.

Sorunum şu; LoL oyununu oynarken anlık bir donma oluşuyor. FPS ve Ping değerlerine baktığım zaman ise değerlerde bir düşüş olmuyor. Oyunun en önemli anında anlık donma yüzünden oyunlarım bana zehir oluyor. Bir çok kişiye danıştım ve bu sistemin birbiri ile uyumlu olduğunu öğrendim. Darboğaz olmayacağını söylediler. Aranızda bu tür bir arıza ile karşılaşan oldu mu ve sorunu çözdüyse yöntemlerini benimle de paylaşabilir mi? Bu sorunun kaynağı donanımsal olabilir mi?

Son düzenleme:

Era.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Serkan Barındık
Lol'ün oyun içi ayarlarında olması lazım. Tam yerini bilmiyorum. Grafikler kısmı falan varsa oraya bak. Oradan aktif et bakalım.

Maalesef oyun içi grafik ayarlarında böyle bir seçenek yok. DirctX 9'u indireyim mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

bende de benzer sistem var ama aynı ekran kartı sadece sistemim ddr5 ram mhz düşür tekrar başlat sonra xmp geri aç bende böyle düzeldi şimdi akıcı bilgisayarım. tabii ben ramler çıkarıp geri taktim.

Nasıl yapmalıyım bu yöntemleri anlatabilir misin?

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
941
İsim
baba merhaba
Maalesef oyun içi grafik ayarlarında böyle bir seçenek yok. DirctX 9'u indireyim mi?

bios tan ram frekans normal çektim ben pc başlattım. sonra reset attıktan sonra geri bios girdim ram frekansları max değer olan xmp açtım sorunum çözülmüştü. belki sende de olur diye yazdım. ben sonuç aldım.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,892
İsim
Emre Zengin

Oyun içi kısmına gir. Oradan Oyun seçeneğine tıkla. Grafikler kısmını göreceksin. Ayar oradaymış.

Era.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Serkan Barındık
Arkadaşlar sorun hala çözülmedi. Bir kaç farklı yöntem daha denedim ama maalesef onlarda işe yaramadı.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,674
Üyeler
162,046
Son üye
SerkanDoğan
Top Bottom