Neler Yeni

AMD RX 7800 XT'nin yanına yakışacak 10 bin TL değerinde İşlemci ?

Nicodoz

80+
Arkadaş ben kendim 5700x3d/rx7900xt kullanıyorum bende darboğaz olmuyor da yeni nesil 7500f de mi olacak. Bence biraz forumlarda araştırma yapmanı öneririm. Ve tam yükte kullanmayacak diyorsun ama sana kötü bir haberim var. Ben kullandım forza 5(ekstrem) ve gad of war ragnarok(ultra) ta gördüm fps ortalama olarak 120 nin altına düşmedi.
Kral 1080p'de 20GB vramli ekran kartı kullanmak nasıl bi duygu :D

kepenss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
199
İsim
Mert Can
7500f + 4070 super 2k da warzone yine darboğaz atıyo anlamadım ben bu işi .D

MaliArican

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
330
İsim
Mehmet Ali ARICAN
Bütçe artmıyorsa R7 7700 artıyorsa ki bence en iyi seçenek kesinlikle 9700x almalısınız.

ruaF1912

80+ Bronze
Arkadaş ben kendim 5700x3d/rx7900xt kullanıyorum bende darboğaz olmuyor da yeni nesil 7500f de mi olacak. Bence biraz forumlarda araştırma yapmanı öneririm. Ve tam yükte kullanmayacak diyorsun ama sana kötü bir haberim var. Ben kullandım forza 5(ekstrem) ve gad of war ragnarok(ultra) ta gördüm fps ortalama olarak 120 nin altına düşmedi.
Öncelikle oynadığınız oyunlar işlemci tabanlı oyunlar değil, lütfen bu testleri pubg, delta force gibi oyunlarda yapıp test edermisiniz. Bana araştırma yapmayı önerip, 7900xt gibi kartı 1080p kullanıp, ahkam kesiyorsunuz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Ali
Öncelikle oynadığınız oyunlar işlemci tabanlı oyunlar değil, lütfen bu testleri pubg, delta force gibi oyunlarda yapıp test edermisiniz. Bana araştırma yapmayı önerip, 7900xt gibi kartı 1080p kullanıp, ahkam kesiyorsunuz.
Bu dediğiniz cs ve valo da test ettim. Pek darboğaz hissetmedim ki forum açan arkadaşda hangi oyunlarda oynayacağını belirtmemiş. ve 1080p şuanda mecburi olarak kullanıyorum. Bütçem biraz arttırıp 4k monitör almayı düşünüyorum. Ve kusura bakmayın biraz fevri çıkış yapmış olabilirim. Tekrardan kusura bakmayın.

ruaF1912

80+ Bronze
Bu dediğiniz cs ve valo da test ettim. Pek darboğaz hissetmedim ki forum açan arkadaşda hangi oyunlarda oynayacağını belirtmemiş. ve 1080p şuanda mecburi olarak kullanıyorum. Bütçem biraz arttırıp 4k monitör almayı düşünüyorum. Ve kusura bakmayın biraz fevri çıkış yapmış olabilirim. Tekrardan kusura bakmayın.
Öncelikle güzel dönüşünüz için ben teşekkür ederim, sanal çözünürlük oluşturup öyle kullanmanızı öneririm kısa vadede güzel çözüm olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Ali
Öncelikle güzel dönüşünüz için ben teşekkür ederim, sanal çözünürlük oluşturup öyle kullanmanızı öneririm kısa vadede güzel çözüm olur.
Ben genel olarak yüksek grafikli oyunlar oynadığım için pek ihtiyacım olacağını sanmıyorum ama geri dönüşünüz için teşekkür ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde eğer bu ekran kartını alacaksanız eğer drvier anlamında şimdiden geçmiş olsun

Ben genel olarak yüksek grafikli oyunlar oynadığım için pek ihtiyacım olacağını sanmıyorum ama geri dönüşünüz için teşekkür ederim

Birde eğer bu ekran kartını alacaksanız eğer drvier anlamında şimdiden geçmiş olsun
Sakın tam sürümünü kurmayın. Yarım veya driver only kurun yeter.

Diavelin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Görkem Çağan
Yine boş konuşan birisi gelmiş. Bende 7800x3D+7800XT kullanıyorum bende niye darboğaz yok ? İstisnayım heralde he nediyosun ?
Boşlukla alakası yok işlemci bazlı oyunlarda darboğaz yersin sen ne kadar fark etmesende çekirdek değerlerine bakarsan eğer görüceksindir toplam kullanımda anlamayabilirsin ama çekirdeklerine tek tek bakarsan eğer bunu görmen mümkün ama bu darboğaz çok yüksek bir darboğaz olmayacağı için rahatsız etmeyebilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Kadir Livi
yani seçenekleriniz çok işlemci tarafında, 1080pde darboğaz olur hissetmeseniz de. ileride monitör almanızı tavsiye ederim. darboğaz kullanılan çözünürlüğe ve oyunlara bağlı çoğunlukla, düşük çözünürlükte CPU daha çok çalışır. he ben zaten cs2 oynayacağım valorant oynayacağım diyorsan çok da bişey değişeceğini düşünmüyorum. zaten monitörün 144hzse bu sistemle yüksek fps alırsın çok hissetmessin

Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Hali hazırda 2K monitör kullanmaktayım. Çoğu oyunda hiç sanal çözünürlük açmıyordum. Geçenlerde Ghost of Tsuhima'yı VSR + FSR ile 4K'da açtım 101 fps 😍 Öüüüüeh dedim aynen böyle bakın. Dedim n'oluyor yahu 😁

Nicodoz

80+
Boşlukla alakası yok işlemci bazlı oyunlarda darboğaz yersin sen ne kadar fark etmesende çekirdek değerlerine bakarsan eğer görüceksindir toplam kullanımda anlamayabilirsin ama çekirdeklerine tek tek bakarsan eğer bunu görmen mümkün ama bu darboğaz çok yüksek bir darboğaz olmayacağı için rahatsız etmeyebilir
Adminler gerekeni yapmış benim yorum yapmama daha gerek yok.

Diavelin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Görkem Çağan
Adminler gerekeni yapmış benim yorum yapmama daha gerek yok.
Ama olmaz öyle bu haklı çıkarmıyor ki durumu ben genede kanıtlıyayım sana gel moderatörlede zaten bu konuyu tartışıyorum uyarı için gel bak bakalım kaç tane oyunda 1080pde darboğaz görüceksin daha girer girmez starfield, spiderman, hogwarts legacy, cyberpunk kaçını sayayım sana işlemcilerin %70leri gördüğü bir durumda çekirdek anlamında darboğaz yaşamadığını mı söylüyorsun lütfen :giggle:

Top Bottom