Neler Yeni

AMD Ryzen Master ile voltaj düşürme

meppy

80+
Reaksiyon skoru
14
Merhabalar,
1.5 ay önce aldığım bilgisayarımın işlemcisi çok fazla ısınıyor. Boştayken 85-90 dereceleri görüyor. Termal macun vs yeni.
İşlemci: AMD Ryzen 9 5900X
Soğutucu: Thermaltake TH360

Voltaj düşürmem için bu işlemci için uygun ayarları ve nasıl yapacağımı gösterebilirseniz çok sevinirim.
İyi forumlar.

Ekran Alıntısı.PNG

Merhabalar,
1.5 ay önce aldığım bilgisayarımın işlemcisi çok fazla ısınıyor. Boştayken 85-90 dereceleri görüyor. Termal macun vs yeni.

Voltaj düşürmem için bu işlemci için uygun ayarları ve nasıl yapacağımı gösterebilirseniz çok sevinirim.
İyi forumlar.

Alıntıyı görüntüle
Boştayken 85 -90 mı ? Hocam bir sorun vardı voltajla alakalı olacağını sanmıyorum soğutucuyu başka bir pcde felan kontrol edin bence

Boştayken 85 -90 mı ? Hocam bir sorun vardı voltajla alakalı olacağını sanmıyorum soğutucuyu başka bir pcde felan kontrol edin bence
En iyisi Itopya'ya tekrardan götürüp sistemi komple kontrol ettirmek olacak sanırım. Teşekkürler.

Merhabalar,

İyi forumlar.

Alıntıyı görüntüle
Sogutucunun pompası ve fanları calisiyomu bir kontrol et istersen

Sogutucunun pompası ve fanları calisiyomu bir kontrol et istersen
Fanlar çalışıyor ancak pompanın çalışıp çalışmadığını nasıl kontrol edebiliriz bilmiyorum.
Kasa içi görüntü:

Merhabalar,

İyi forumlar.

Alıntıyı görüntüle
Boşta 95dereceyse voltaj düşürmek işe yaramaz muhtemelen montaj yanlış

Boşta 95dereceyse voltaj düşürmek işe yaramaz muhtemelen montaj yanlış
Tamamdır teşekkürler. Montajını itopyaya yaptırmıştım ancak yanlış yapmışlardır belki. Tekrardan götüreyim bilgisayarı. Teşekkürler tekrardan.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada 1.5 aydır hiçbir sorun çıkarmayan işlemci sıcaklığı, neden şimdi birden bire sorun çıkarttı? Benim kafama yatmayan kısmı burası. Sıvı soğutucu montajı yanlışsa, veya herhangi bir donanımsal problem varsa önceden de sorun olmaz mıydı? Aniden böyle bir sorunun çıkması biraz daha yazılımsal bir problem olduğunu gösterir mi sizce? Sizin düşünceniz nedir? @Ege1641 @BlackSword

Son düzenleme:
Tamamdır teşekkürler. Montajını itopyaya yaptırmıştım ancak yanlış yapmışlardır belki. Tekrardan götüreyim bilgisayarı. Teşekkürler tekrardan.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada 1.5 aydır hiçbir sorun çıkarmayan işlemci sıcaklığı, neden şimdi birden bire sorun çıkarttı? Benim kafama yatmayan kısmı burası. Sıvı soğutucu montajı yanlışsa, veya herhangi bir donanımsal problem varsa önceden de sorun olmaz mıydı? Aniden böyle bir sorunun çıkması biraz daha yazılımsal bir problem olduğunu gösterir mi sizce? Sizin düşünceniz nedir? @Ege1641 @BlackSword
Belki de sıvı soğutma bozulmuştur veya başka bir şey bunu bilemeyiz sen itopyaya götür onlar bulurlar

Hocam selam bu durumu 2-3 gün önce r5 5500 de yaşadım 117 dereceleri gördüm gta 5 içinde çözümünü forumda yazmıştım ama şöyle yardımcı olayım size. Ryzen Masterın içinden sol alttan basic view e basın öncelikle orada kaç V olduğunu göreceğiz ve anakart modeliniz nedir?

Hocam selam bu durumu 2-3 gün önce r5 5500 de yaşadım 117 dereceleri gördüm gta 5 içinde çözümünü forumda yazmıştım ama şöyle yardımcı olayım size. Ryzen Masterın içinden sol alttan basic view e basın öncelikle orada kaç V olduğunu göreceğiz ve anakart modeliniz nedir?
MSI MPG X570 GAMING PLUS ANAKART

Şuan şehirdışındayım bilgisayarım yanımda değil Volt değerine bakamıyorum. Yardımınız için teşekkür ederim.

boşta öyle olmasının imkanı yok, bir yanlışlık var. Aldığın yere gidip göster en iyisi

Hocam yanılıyorsunuz var r5 5500 kullanıyorum temel 1.2V kullanması gerekiyor benim işlemcim 1.5V kullanıyordu ve 100dereceydi bunlar gayet normal
sıvı soğutucumu vardı?

Geri