Neler Yeni

AMD RYZEN Threadripper 2990WX bu işlemcinin olayı nedir?

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Hayır, kullanabilir. Video render alıyorsan mesela kullanabilirsin. Profesyönel işler yapıyorsan mesela yine kullanabilirsin.
Dakikalar içinde büyük bir render almak hoş olurdu.
csgo kaldırır mı (!)
şaka bi yana çok tuhaf geldi bana böyle bir işlemci acayip bişeymiş
Evet acayip bir şey, bir oyun işlemcisiyle kıyaslayın diye demiyorum tabii ama 5900X’in bile 12 çekirdek olduğunu düşününce bunun çekirdek gücü 5900X’ten çok düşük bile olsa 64 veya 32 çekirdek çok yüksek bir sayı.

En İyi Cevap
7
Orta çaplı işletmeler ve iş istasyonları için. Ayrıca çok yüksek iş gücü isteyen bilgisayarlar için ama oyuncular için değil. Oyun performansı 2700x ayarı. 2060-2060 Super besler en en fazla heralde
İş istasyonları için değil, kullanılabilir ama amacı iş istasyonu değil bu işlemciler son kullanıcıya yönelik. İş istasyonları için AMD EPYC işlemcileri var.

Conqureor

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
443
İsim
Aras Yılmaz
Dakikalar içinde büyük bir render almak hoş olurdu.

Evet acayip bir şey, bir oyun işlemcisiyle kıyaslayın diye demiyorum tabii ama 5900X’in bile 12 çekirdek olduğunu düşününce bunun çekirdek gücü 5900X’ten çok düşük bile olsa 64 veya 32 çekirdek çok yüksek bir sayı.
işlemcinin kutusu bile böyle hoş duruyor :D saolun bilgilendirmeniz için

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Neden 1080P’de yapılmış bu test bilmiyorum ama:
Gördüğünüz üzere teklide oldukça geride kalabiliyor, daha multiye yakın oyunlarda ise baya baya yakalamış, yine de bu teste bakınca 5950X’in kıyasla ne kadar güzel bir işlemci olduğunu görüyorum 🤣. Son olarak bunu farklı amaç için alan birisi günün sonunda çok rahat bir şekilde oyun da oynayabilir göreceğiniz üzere.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,311
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
İş istasyonları için değil, kullanılabilir ama amacı iş istasyonu değil bu işlemciler son kullanıcıya yönelik. İş istasyonları için AMD EPYC işlemcileri var.
Kullanıcı bazlı iş istasyonlarını kastettim zaten. Sunucu gibi düşünebilirsin. Hafif diyebileceğimiz de değil ama ağır da değil. Ayrıca EPYC işlemciler zaten çok başka bir seri

kurt_14

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
kurt 14
Hayır, kullanabilir. Video render alıyorsan mesela kullanabilirsin. Profesyönel işler yapıyorsan mesela yine kullanabilirsin.
normal bir kullanıcı dedim profesyonel render işleri yapan kullanıcı demedim ama evet profesyonel render işleri yapıyorsanız kullanabilirsiniz ama render için işlemciden kısıp m2 ye vermek daha mantıklı gibi

En İyi Cevap
7
normal bir kullanıcı dedim profesyonel render işleri yapan kullanıcı demedim ama evet profesyonel render işleri yapıyorsanız kullanabilirsiniz ama render için işlemciden kısıp m2 ye vermek daha mantıklı gibi
İşte bende bunu diyorumya normal bir kullanıcıya yönelik zaten bu işlemci.

kurt_14

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
kurt 14
İşte bende bunu diyorumya normal bir kullanıcıya yönelik zaten bu işlemci.
yani dolaylı oalrak evet senin benim için değil ama render işleriyle uğraşan profesyonel şekilde 3D oyun yazan kişiler kullanabilir ama bu işlemciyi alıp youtuba girmenin donanım arşiv forumda dolaşmanın ya da cs açmanın bir mantığı yok 3000 tl lik işlemciler de büyük ihtimalle aynı performansı verir.

Re4dy_001

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Atakan Şalvarcı
arkadaşlar karşıma çıktı 15k gibi bir fiyatı var olayı ne oluyor bu işlemcinin
Aliexpress, Trendyol gibi türevi online şirketlerin işlemlerini düzeliyor. Mesela muhtemelen bu forumu online hizmet verdiği bilgisayarda da vardır. Bu işlemcinin diğerlerinden farkı ağır yük değil aynı anda bir çok işlem yapmak.

Top Bottom