MCHNST
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 22
- İsim
- efe toklu
Tabi ki bu sana kalmış sadece oyun oynayacaksan aklında ki intel işlemcilerin amd karşılığını internette bulabilirsin, fiyat olarak amd işlemciler genelde daha uygun olur, sadece anakartı alırken dikkat et AMDyi mi destekliyor İnteli mi diye, ben işim gereği çizim programlarını kullanıyorum o yüzden intel bir işlemci kullanıyorum, ama bu amd işlemciyle bunları yapamazsın demek değil ya da intel bir işlemciyle oyun oynayamazsın demek de değil, aralarında her iki işte de ufak farklar var, burda kararı vermek sana kalmış, cs, valorant gibi oyunlar da emin ol söylediğin gibi bir bilgisayar sorunsuz bir şekilde yüksek fps de oynatır. benim önerim intel alıcaksan en az 13. nesil i7 serisi olsun amd alacaksan ryzen9 lara bakabilirsin, çünkü ekran kartın çok güçlü darboğaz olmasın diye bunlara bak işlemicde.Hocam ben de tam olarak bundan dolayı 540hz'liği ne kadar istesem de biraz uzak duruyorum. Fiyatı çok yüksek olduğu gibi, 540 hz'yi nerede göreceğiz? 360 alıp geçeyim diyorum ama ghost olayı panel farkı vs var. Dediğin gibi minimum 280 max 400 hz arası bir monitör yeterli olacaktır. Oyun amacım daha yoğun. Program kullanmıyorum ilgiliyim ama kullansam bile 2 yıl en az amatör olurum o yüzden oyun ağırlıklı. İşlemci konusunda bir kombinasyon falan yoktu dimi? Ekran kartı monitör gibi işlemcinin bir bağı yok. O zaman onu amd'den yana kullanabilirim.