Neler Yeni

AMD ve Intel'i İstediğin Gibi Eleştir! (Saygı Çerçevesini Koruyarak)

Tercih Ettiğin İşlemci Markası Nedir?

• INTEL

• AMD

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,733
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Zaten senin Nvidia fanboy olmadığına tüm içtenliğimle inanıyorum inanıyoruz.
knk 5700 XT, 2070 superi duman ediyor sen ne diyorsun ya nvıdıa desen tüm kanallara editörlere parayı basmış reklamımı yapın diye. :D zavallı AMD bebek gibi kartlar üretmiş(!) ama millet tanıtmıyor artık herkes DLSS 2.0'lı RTX 20 öneriyor. ☹😣😖😖😖😫😩😭😭😭😭

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
İntelin bence 10. nesil ile itibaren eksileri: Kötü stock soğutucular, 14nm+++ diye saçma bir teknoloji gidişatı, tekrar soket değişmesi (LGA1200) ve 10. nesilde de sadece K serisi işlemciler Oc yapılıyor, belki B serisine OC deseteği getirirler ise bir nebze iyi olabilir.

AMD nin bence 3. nesilden itibaren eksik yönleri: İntele nazaran biraz daha düşük frekanslar, tek çekirdekte tam olarak intele denk değil.

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,420
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
Kısaca işlemci olarak AMD,Gpu olarak NVIDIA der susarım.

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
knk 5700 XT, 2070 superi duman ediyor sen ne diyorsun ya nvıdıa desen tüm kanallara editörlere parayı basmış reklamımı yapın diye. :D zavallı AMD bebek gibi kartlar üretmiş(!) ama millet tanıtmıyor artık herkes DLSS 2.0'lı RTX 20 öneriyor. ☹😣😖😖😖😫😩😭😭😭😭
2070s 5700xtden iyi (minecraft rtx reklamını yapmayan youtuber kalmadı) 2070s pahalı biz garibanız napalım bakıyoruz performans yakın biri 1000tl daha pahalı ucuzu alıyoruz .

Ki donanım arşivi webtekno pc hocası itopya falan hala uygun fiyatlı olduğ için rx ekran kartlı sistemler de satıyorlar yani herkes nvidiayı tercih ediyor değil kaç tane youtuber gördün rx kart alınmaz diyen minecraft rtx reklamını yaptıktan bir kaç hafta sonra itopyada 5700xt li sistemin de reklamını yapıyorlar Neyse ne desem baya yüksek sayıda emoji atıp defence moda geçeceksin. Hani sana 2060s yerine 5700xt alınabilir deyince şafak ercandan farkın kalmıyor.

• Hahaha
Reaksiyonlar: cici

Reck

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
sefa gençer
'Amd ekran kartları iyi değil intel daha iyi'
'Amd cpu da iyi iş yapsada gpu tarafında geride kalıyor'
Arkadaşlar intel ve nvidia ayrı şirketler şunu bir anlayın, burada amd ile intel karşılaştırılması yapılıyor ama aklı gpu karşılaştırmasında kalanlar var. Cpu yönünden düşünürsek Amd açık ara fark attı gitti. Tekli çekirdekte 10 fps için kimse gidipte intel tercih etmez, anakart çeşitliliği ve fiyatlarına da bakarsak amd çok büyük iş başarmış gerçeğini tüm fanboylar sindirmelidir artık.
Amd nin eksi yönleri; ram uyumluluğundaki kararsızlığı ve tekli çekirdekte rakibinin 'hala' gerisinde kalıyor olması.
İntelin eksi yönleri; fiyatı, anakart fiyatlandırılması, soket yapısının destek süresi, eski teknolojiyi ısıtıp pazarlaması.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Intel bütçesi olmayanı düşünmüyor. Mesela 10700K sistem topladınız ve OC yapmak istemiyorsunuz ve yanında stok soğutucu geliyor. Şimdi bu İşlemci'yi nasıl soğutacağız. Ben AMD seviyorum ama INTEL seçerdim çünkü INTEL'i olan zengin oluyor açıkça söyliyim. 7 ve 9 serisi için. INTEL İşlemci satarken" Kardeşim beni alıyorsun o zaman bir tane de İşlemci Soğutucu alacaksın." Bir de Anakartları AMD oranla tamamen yeni nesil odaklı daha ucuz oluyor.

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Intel bütçesi olmayanı düşünmüyor. Mesela 10700K sistem topladınız ve OC yapmak istemiyorsunuz ve yanında stok soğutucu geliyor. Şimdi bu İşlemci'yi nasıl soğutacağız. Ben AMD seviyorum ama Intel seçerdim çünkü Intel'i olan zengin oluyor açıkça söyliyim. 7 ve 9 serisi için. Intel İşlemci satarken" Kardeşim beni alıyorsun o zaman bir tane de İşlemci Soğutucu alacaksın." Bir de Anakartları AMD oranla tamamen yeni nesil odaklı daha ucuz oluyor.
Yanında stok soğutucu gelmiyor.

Lergoooon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,872
İsim
Hüseyin Akbal
Değerli kardeşlerim Donanım Arşivi'nin kuruluşunda tam bağımsızlık yatar her firma ile çalışır ama her firmayı özgür bir şekilde eleştirme tavrımızdan hiç ödün vermeyiz. Şimdi ise bu güzel konu ile bu iki ezeli rakipte beğenmediğiniz noktaları dilediğinizce eleştirin açıkcası düşüncelerinizi merak ediyorum.

NOT: Hepiniz kardeşimiz abimizsiniz sizden tek isteğimiz var; bu forumda özgürsünüz yeter ki hakaret etmeyin. Sevgiler
Amd. Çünkü fiyat ve performans olarak çok başarılılar. İntel Core ve Amd Ryzen savaşlarında en azından durum böyle. İntel Ryzen'den sonra Amd ile rakip edememeye başladı. Amd Yüksek Core ve Threadlar ile kullanıcıyı mutlu etti. Umarım İntel 10.Nesilde Amd ile rekabet etmeye geri döner ve bundan faydalanan biz kullanıcılar oluruz.

• Beğen

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Fanboy olmasına gerek yokki gayet haklı rtx deyince herkes aaa ray tracing var olmasada olur diyor oysaki rtx chipsetli kartlar onun dışında birsürü yeniliğe sahip @Intel pentium gayet de haklı
Ben ne render ne de yayın yapıyorum hiç bir özelliği benim işime de pek yaramıyor ben oyun oynuyorum yani biri yayın yapacağım diyorsa rtx alabilir nvenc işine yarar ama sadece oyun oynayacağım diyorsa rx gayet de alınabilir.

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,733
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Ben ne render ne de yayın yapıyorum hiç bir özelliği benim işime de pek yaramıyor ben oyun oynuyorum yani biri yayın yapacağım diyorsa rtx alabilir nvenc işine yarar ama sadece oyun oynayacağım diyorsa rx gayet de alınabilir.
knk pc hocası filan hepsi nvıdıa yandaşı oke ama keşke mesut çeviğin videosunu izleseydin. :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben de diyorum işte bir soğutucuya ihtiyacın var diye. İsterse stok soğutucu göndersin yetmiyorr.
işte şu 4000 serisinde de 3000 serisinde olduğu gibi çoğu işlemciye (bence) stok soğutucu gelmeyecek çünkü 3000 serisinin en giriş işlemcielri yani zen2 mimarili en düşük işlemciler bile çok ısınıyor.

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
knk PC hocası filan hepsi nvıdıa yandaşı oke ama keşke mesut çeviğin videosunu izleseydin. :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

işte şu 4000 serisinde de 3000 serisinde olduğu gibi çoğu işlemciye (bence) stok soğutucu gelmeyecek çünkü 3000 serisinin en giriş işlemcielri yani zen2 mimarili en düşük işlemciler bile çok ısınıyor.
Pc hocası nvidia yandaşı demiyorum zaten 5500xtli sistem de satıyorlar SEN nvidia yandaşısın.

• Üzgün
Top Bottom