Neler Yeni

AMD ve Intel'i İstediğin Gibi Eleştir! (Saygı Çerçevesini Koruyarak)

Tercih Ettiğin İşlemci Markası Nedir?

• INTEL

• AMD

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,419
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
Ben bu konuya yorum yapmak için biraz geç kalmışım ama yine de yazayım (bedava mesaj kastım eğeğe (!)). AMD bizim ülkemizde daha çok tercih ediliyor çünkü daha fiyat/performans ürünler üretiyor. Sırf bu yüzden AMD daha iyi bir şirket, kuruluş olmuş olmuyor tabii ki, hatta buna AMD'nin ve Intel'in şirket değerlerine ve iki şirkette de kaç kişi çalıştığına bakarak anlayabilirsiniz :D. AMD şu anda işlemci pazarını Intel'in elinden almış durumda, gerek Ryzen olsun gerek EPYC olsun.
Sektörden anlayan AMD seçiyor.AMD hem cpu hem gpu olarak yeni nesil konsollara güç verecek.

ADAEM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Adem
Değerli kardeşlerim Donanım Arşivi'nin kuruluşunda tam bağımsızlık yatar her firma ile çalışır ama her firmayı özgür bir şekilde eleştirme tavrımızdan hiç ödün vermeyiz. Şimdi ise bu güzel konu ile bu iki ezeli rakipte beğenmediğiniz noktaları dilediğinizce eleştirin açıkcası düşüncelerinizi merak ediyorum.

NOT: Hepiniz kardeşimiz abimizsiniz sizden tek isteğimiz var; bu forumda özgürsünüz yeter ki hakaret etmeyin. Sevgiler
amdnin tek eksiği şu anlık rtx gibi duruyor

ismayil

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ismayil
İntelin oyun performansı daha iyi ama maliyeti çok yüksek hem işlemci alıcaksın + çok iyi soğutucu alıcaksın çünki 14nm tdp çok yüksek + power supply + işlemci fiyatı.

Azexxes

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,906
İsim
Okan Aslantaș
İntelin oyun performansı daha iyi ama maliyeti çok yüksek hem işlemci alıcaksın + çok iyi soğutucu alıcaksın çünki 14nm tdp çok yüksek + power supply + işlemci fiyatı.
Daha iyi degil bu arada yeni 10. Nesiller disinda

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
2013: LOL AMD SPACE HEATER

2020: WHO BUYS 9TH GEN

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Sektörden anlayan AMD seçiyor.AMD hem cpu hem gpu olarak yeni nesil konsollara güç verecek.
Bak o konuya hiç girmedim bile, hatırlattığın çok iyi oldu. Samsung da yakında mobil işlemcilerinde rDNA 2 mimarisine sahip grafik birimlerini kullanacak. Playstation 4 ve XBOX One'da da AMD'nin özel mimarili APU'ları var, yakında çıkacak olan konsollarda da AMD kullanılacak. Dediğin gibi sektörü bilen AMD'ye yöneliyor :D.

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Bak o konuya hiç girmedim bile, hatırlattığın çok iyi oldu. Samsung da yakında mobil işlemcilerinde rDNA 2 mimarisine sahip grafik birimlerini kullanacak. Playstation 4 ve XBOX One'da da AMD'nin özel mimarili APU'ları var, yakında çıkacak olan konsollarda da AMD kullanılacak. Dediğin gibi sektörü bilen AMD'ye yöneliyor :D.
Zengin olan da radeon alamıyor amd işlemci sektöründe üst seviye üretse de gpu için aynısını söyleyemem.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Zengin olan da radeon alamıyor AMD işlemci sektöründe üst seviye üretse de gpu için aynısını söyleyemem.
Ne yalan söyleyeyim ekran kartı konusunda AMD'ye hiç güvenemiyorum. Fanboylukla alakası var mıdır bilemem (bence yok) ama cidden birine sistem önerirken AMD ekran kartı öneresim gelmiyor, aldıktan sonra adam sorun yaşar gelir bana söver falan. Ben böyle şeylerin olmasını istemem, elimden geldiği kadarıyla sorun çıkarmayacak şeyler önermeye çalışırım. Bu sürücü ve ekran kartının BIOS hatası olsun başka hataları olsun tamamiyle düzeltilirse AMD için çok ama çok iyi olur.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
cpu-temperature (2).png

7nm litografi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

amdnin tek eksiği şu anlık rtx gibi duruyor
AMD'nin teknoloji olarak eksiği filan bu videolarda.

o değilde millet isminde RTX yazdığı için RTX 20 serisinin RX serisinden tek farkının ışın izleme olduğunu sanıyor. :D

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek

Saturn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
751
İsim
Satürn
İkisininde güzel yanları var. Amd render özelliği daha ağır basıyor ama İntel'in oyun performansı daha ağır basıyor. Bana kalırsa Amd kat kat daha iyi ucuz işlemcileri bile 300 400 tl fazla olan İntel işlemcilerine kafa tutuyor.Amd hem daha çok f/p .

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Rgb işlemci çıkmadıkça ikisinden de işlemci almam büyük ihtimalle rampage işlemci alıp rgb ekleyip sese duyarlı yapıp normal değerinin üstündeki fiyata gaming işlemci satar

Top Bottom