Bence intel sadece piyasadaki üst seviye bilgisayar sistemlerini baz alarak yeni ürün çıkartıyor fakat AMD ise ürünlerini müşterilerinin daha uzun ömürlü kullanabilmesi için orta segmentte herkesin rahatlıkla kullanabileceği ve özellikle herkesin rahat bir şekilde temin edebileceği ürünler çıkarmaya özen gösteriyor ancak burda dikkat edilmesi gereken bir husus var ki sırf AMD bu orta segment ürünleri çıkardı diye illaki de intel bu ürünlerden iyi olacak diye bir şey yok örneğin ( sadece temsil olarak söylüyorum yoksa normalde işlemcileri pek bilmem ) iyi overclocklanmış bir ryzen 5 1600 AF 12 nm iyi overclocklanmış bir intel i 7 ile aynı veya daha yüksek hiç olmazsa da ona yakın değerler verebilir üstelik dediğim gibi AMD uzun ömürlü ürünler çıkarmaya dikkat ettiği için haliyle işlemci ekran kartı vs. bu gibi donanımların ömrünü uzatan fan, soğutma,kaplama gibi faktörler daha kaliteli özenli diyebilmemiz mümküm .Özetlememiz gerekirse AMD bizlere çıkarttığı ürünlerle diyor ki : kardeş sen bu ürünleri al ben sana bunları uzun süre rahat kullanabilmen için elinden gelen hizmeti vericem üstelik cebine daha uygun bir fiyatla. İntel ise bizlere ürünleriyle şunu söylüyor : kardeşim sen benim ürünlerimi al fakat aldığın zaman ömrünü uzatmak, soğutma sağlamak tamamen sana kalmış. ( örnek verilmek gerekirse İntel 'in oyun için ürettiğini söylediği işlemciler güçlü fakat yanlarında gelen stok fanlar çok kaliteli diyemem ancak AMD' nin işlemcileri belki 1 tık daha aşağı performans verir İntel'e oranla ancak gerek yanlarında gelen stok fanlar gerek anakartların çoğunun ryzen işlemcilere uyumlu olması üstelik bi 5 yıl sonra çıkabilecek olası teknolojilere hazır olması tabii ki güzel)