Neler Yeni

AMD ve Intel'i İstediğin Gibi Eleştir! (Saygı Çerçevesini Koruyarak)

Tercih Ettiğin İşlemci Markası Nedir?

• INTEL

• AMD

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

ibobaran6333

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
ibrahim baran
Amd çünkü adamlar alıcıyı düşnüyor ürünleri fp

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Amd ve inteli saygı çerçevesinde (!) eleştiren bir video

RmzDayi

80+ Silver
Şurada açık olayım ki
eğer maddi imkanım iyi olsaydı kesinlikle intel alırdım.
Ama ülke şartları intel işlemci almak ve kullanmak için gereksiz pahalı olduğundan ve AMD stok soğutucuları ile bir şekilde iş görebildiğimizden dolayı AMD işlemci kullanıyoruz. uuzn lafın kısası
INTEL sistem her türlü pahalı oluyor. Bireysel kullanıcı için kesinlikle AMD. Bu yüzden ülkemizde giriş-orta seviye geliri olan vatadaşlarımız amd sistemlere yöneliyor. Bence durum tamamen bundan ibaret. Saygılar

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Muhammed
amd f/p ürünü olduğu için intel i desteklemek bence olmaz
ucuz ve kaliteli
intel sanki zengincil bir yapıya sahip gibi

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
PC hocası Nvidia yandaşı demiyorum zaten 5500xtli sistem de satıyorlar SEN Nvidia yandaşısın.
ayn knk senin nvıdıa versiyonunum :rolleyes: :rolleyes: 😭 😭 😭 😭 😭 😭 😭 😭 😫 😫 😫 😂 😂 :sleep: :sleep: ☹☹☹☹☹☹😣😣😣😖😖😖😖😖😖😖😫😫😫😫😫😫😫😩😩😩😩😩😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😰😰😰😰😰😓😓😓😓🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤒🤒🤒🤒🤒🤒🤒😷😷😷😷😷😷😪😪😪😵😵😵😵😵😵🤐🤐🤐🤐🥴🥴🥴🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮🤤🤤🤤😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😤😤😤😤😤😤😤😤☹☹☹☹☹☹😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖💀👻👻😈

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
  • Üzgün
Reaksiyonlar: cici

Rufus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
912
İsim
Rufus
9100f almış kuyruk acısı çekiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben hiç Nvidia kart alınmaz demiyorum. 1660s alacak birine de rx590 önermem
Neyse zaten Rampage kasa+ İntel işlemci kullandığı için sistemi yanacak birkaç aya. Umarım yeni sisteminde AMD kullanırda ne dediğimizi anlar.

9100f almış kuyruk acısı çekiyor.

Ben hiç Nvidia kart alınmaz demiyorum. 1660s alacak birine de rx590 önermem
Bu arada Frekans TV D.A düşmanı demiş :D Yandaş mı topluyor yanına. Videoda da soru uydurmuş gerçek olsa gösterirdi. ''İntel berbat ryzen mükemmel'' ne ya :LOL:

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Intel-i3-9100f-dort-cekirdek-360-ghz-islemci.jpg

aga b şunun kutucuğuna bak minnacık biran acıdım. 😂 ama 1600 AF ile aynı fiyat olduktan sonra da almanın bir mantığı kalmadı yani 4/4 R3'lerden iyi ama 1600AF kadar değil. :D

EDİT: işlemciyi çok pis gömdüler. :D gereksiz öven de var. 😂

Son düzenleme:

ThExtrem

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Enes Malik DEMİR
Bence intel sadece piyasadaki üst seviye bilgisayar sistemlerini baz alarak yeni ürün çıkartıyor fakat AMD ise ürünlerini müşterilerinin daha uzun ömürlü kullanabilmesi için orta segmentte herkesin rahatlıkla kullanabileceği ve özellikle herkesin rahat bir şekilde temin edebileceği ürünler çıkarmaya özen gösteriyor ancak burda dikkat edilmesi gereken bir husus var ki sırf AMD bu orta segment ürünleri çıkardı diye illaki de intel bu ürünlerden iyi olacak diye bir şey yok örneğin ( sadece temsil olarak söylüyorum yoksa normalde işlemcileri pek bilmem ) iyi overclocklanmış bir ryzen 5 1600 AF 12 nm iyi overclocklanmış bir intel i 7 ile aynı veya daha yüksek hiç olmazsa da ona yakın değerler verebilir üstelik dediğim gibi AMD uzun ömürlü ürünler çıkarmaya dikkat ettiği için haliyle işlemci ekran kartı vs. bu gibi donanımların ömrünü uzatan fan, soğutma,kaplama gibi faktörler daha kaliteli özenli diyebilmemiz mümküm .Özetlememiz gerekirse AMD bizlere çıkarttığı ürünlerle diyor ki : kardeş sen bu ürünleri al ben sana bunları uzun süre rahat kullanabilmen için elinden gelen hizmeti vericem üstelik cebine daha uygun bir fiyatla. İntel ise bizlere ürünleriyle şunu söylüyor : kardeşim sen benim ürünlerimi al fakat aldığın zaman ömrünü uzatmak, soğutma sağlamak tamamen sana kalmış. ( örnek verilmek gerekirse İntel 'in oyun için ürettiğini söylediği işlemciler güçlü fakat yanlarında gelen stok fanlar çok kaliteli diyemem ancak AMD' nin işlemcileri belki 1 tık daha aşağı performans verir İntel'e oranla ancak gerek yanlarında gelen stok fanlar gerek anakartların çoğunun ryzen işlemcilere uyumlu olması üstelik bi 5 yıl sonra çıkabilecek olası teknolojilere hazır olması tabii ki güzel)

Furkan Yurtlu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
877
İsim
Furkan
Abi ben inteli hiç sevmiyorum adamlar iyi bişi yaptıkları da yok ki ya piyasada 3950x var thread ripperler var sen git hayla 3900x e rakip çıkar anlamadım gitti soket tipi zaten bi işlemci yapıyolar konple pc yi diziyon tekrardan anakart falan amd ne kadar güzel bak am4 soketü var 1. 2. 3. Ve gelecek olan 4. Nesiller bile am4 soketinde sabit dur intel güç ver kendine fiyatıda düşür artık o ne olye 3600den güçsüz işlemci 3600 den pahalı böyle iş yaptıkları sürece kaybederler şahsen 10. Nesillerden de pek ümidim yok ki amd de 10. Nesili düşünsenie of of ağlatır herhalde

Flushixy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,719
İsim
Ali Akpoyraz
Instagram
instagram.com/aliakpoyraz
Önceden intel fanboyuydum çünkü AMD'nin nasıl F/P olduğunu bilmiyordum, cahildim dünyanın rengine kandım :D

ErnGnc

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Eren
amd bence şuan çok iyi bir konumda 2006 dan beri ilk kez piyasanın favori oyuncusu oluyor ama benim amd deki sitemim 2006-2011 arası yine piyasanın favori oyuncusu olmasa bile iyi işlemcileri çıkartıyordu ama 2011 deki bulldozer mimarili fx işlemciler yeterince iyi değildi ve piyasada çok tutulmadı ve am3+ soket için fx işlemcileri revize ederek çıkartmak yerine ryzen çıkana kadar sadece i3 alternatifi fm2+ apular çıkarması amd yi sadece düşük seviye işlemci alternatifi olarak gösterdi ve piyasadan neredeyse silinmesine sebep oldu ama amd 2011 de yapmak istediği çok çekirdekli işlemci devrimini 2017 de ryzenlerle başarabildi bunun doğurduğu sonuç ise zamanında 2.nesil i5 ve i7 ler nasıl oc ile hala çok iyi performans veriyorsa buna benzer aldığımız işlemcileri 8 10 yıl her oyuna yeterli gelmesi gibi durumlar bir daha yaşanamayacak tabikide amd nin büyük başarılarının yanında bu küçük bir eksi kaldı sadece aklıma geldiği için yazdım yoksa rekabetsiz bir piyasada az özellik alıp çok para vermektense 3 yılda bir uygun fiyatlı ve yüksek performanslı bir sistem satın almayı daha uygun bulurum)

• Beğen
Reaksiyonlar: cici
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,172
Üyeler
164,790
Son üye
ardahannnnnnnnn
Top Bottom