Neler Yeni

Çözüldü✓ AMD vs INTEL CPU GÜNCEL

AN0N1M

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tolgahan
Steam
AN0N1M
PlayStation ID
N3TR0n58
Selamlar,

Uzun zamandır PC toplamaktan uzaklaştım ve emin olun, çok uzun zamandır gelişmeleri takip edemedim. Güncel dönemde PC toplarken AMD işlemci mi kullanmak daha mantıklı yoksa İntel mi ? (Üst seviye işlemcilerden bahsediyorum.)

Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Erkan
2 Side intel iyi AMD iyi ama dünya genelinde AMD önde diye biliyorum ne yapmak istediğine baglı

İntel ama 13 veya 14.nesil i9 ve i7'lerde sıkıntı var dediler ama bilmiyorum gerçek mi yalan mı.

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,837
İsim
efe araci
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar parçaları , bilgisayar toplama , hafiften telefon.
Selamlar,

Uzun zamandır PC toplamaktan uzaklaştım ve emin olun, çok uzun zamandır gelişmeleri takip edemedim. Güncel dönemde PC toplarken AMD işlemci mi kullanmak daha mantıklı yoksa İntel mi ? (Üst seviye işlemcilerden bahsediyorum.)
amd tabii ki.

AN0N1M

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tolgahan
Steam
AN0N1M
PlayStation ID
N3TR0n58
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şimdi şöyle bahsedeyim malumunuz teknolojinin gelişim hızı neredeyse uçtu o yüzden uzun vade de faydalanabileceğim bir pc toplama işine giriş yapacağım. Ağırlıklı olarak oyun ve yapay zeka amaçlı kullanacağım bir pc olacak.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,205
İsim
Emre Zengin
Selamlar,

AMD. Intel gene soket değiştirecekmiş.

AN0N1M

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tolgahan
Steam
AN0N1M
PlayStation ID
N3TR0n58
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok uzun zamandır İntel kullanıcısıyım gönlüm yine İntel'den yanaydı ama Ultra serisinin özellikle 2.serisi biraz performansta sorunlu diye duydum doğru mudur ?

ebirgen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Emre
Bütçe nedir? Bilgisayarı hangi amaçla kullanacaksınız?

Xenovian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
466
İsim
M.Rüzgar Özen
Amd net olarak önde götürüyor şu sıralarda. İntel yüksek sıcaklık ve güç tüketimiyle meşgul. Nanometre meselesindede amd daha iyi.

AN0N1M

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tolgahan
Steam
AN0N1M
PlayStation ID
N3TR0n58
Bütçe nedir? Bilgisayarı hangi amaçla kullanacaksınız?
Ağırlıklı olarak oyun ve yapay zeka amaçlı kullanacağım bir pc olacak. Bütçe sorun değil tamamen ön bilgi amaçlı.

ege1881

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
Ege
amd al

GPiro

80+ Platinum
Amd nedenini açıklayayım kısaca intel neredeyse 2 3 nesilde bir soket değiştiriyorlar ve işlemciler çok güç çekiyor bu da sağlam sogutucun yoksa ve sağlam anakart soğutmak zor amd stabil şuanda böyle devam ederse intel satışları hazır sistem harici zor satılır

Sürekli soket değiştirdiği için intel önermiyorum. AMD 9 yıl AM4 soketini çıkardı ve hâlâ kullanılıyor. Intel ise 9 yılda 6 soket değiştirdi

Top Bottom