Neler Yeni

Çözüldü✓ AMD vs INTEL CPU GÜNCEL

AN0N1M

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar,

Uzun zamandır PC toplamaktan uzaklaştım ve emin olun, çok uzun zamandır gelişmeleri takip edemedim. Güncel dönemde PC toplarken AMD işlemci mi kullanmak daha mantıklı yoksa İntel mi ? (Üst seviye işlemcilerden bahsediyorum.)

İntel ama 13 veya 14.nesil i9 ve i7'lerde sıkıntı var dediler ama bilmiyorum gerçek mi yalan mı.

Selamlar,

Uzun zamandır PC toplamaktan uzaklaştım ve emin olun, çok uzun zamandır gelişmeleri takip edemedim. Güncel dönemde PC toplarken AMD işlemci mi kullanmak daha mantıklı yoksa İntel mi ? (Üst seviye işlemcilerden bahsediyorum.)
amd tabii ki.

Şimdi şöyle bahsedeyim malumunuz teknolojinin gelişim hızı neredeyse uçtu o yüzden uzun vade de faydalanabileceğim bir pc toplama işine giriş yapacağım. Ağırlıklı olarak oyun ve yapay zeka amaçlı kullanacağım bir pc olacak.

Selamlar,

AMD. Intel gene soket değiştirecekmiş.

Çok uzun zamandır İntel kullanıcısıyım gönlüm yine İntel'den yanaydı ama Ultra serisinin özellikle 2.serisi biraz performansta sorunlu diye duydum doğru mudur ?

Bütçe nedir? Bilgisayarı hangi amaçla kullanacaksınız?

Amd net olarak önde götürüyor şu sıralarda. İntel yüksek sıcaklık ve güç tüketimiyle meşgul. Nanometre meselesindede amd daha iyi.

Bütçe nedir? Bilgisayarı hangi amaçla kullanacaksınız?
Ağırlıklı olarak oyun ve yapay zeka amaçlı kullanacağım bir pc olacak. Bütçe sorun değil tamamen ön bilgi amaçlı.

amd al

Amd nedenini açıklayayım kısaca intel neredeyse 2 3 nesilde bir soket değiştiriyorlar ve işlemciler çok güç çekiyor bu da sağlam sogutucun yoksa ve sağlam anakart soğutmak zor amd stabil şuanda böyle devam ederse intel satışları hazır sistem harici zor satılır

Sürekli soket değiştirdiği için intel önermiyorum. AMD 9 yıl AM4 soketini çıkardı ve hâlâ kullanılıyor. Intel ise 9 yılda 6 soket değiştirdi

Geri