Enver Paşa
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 13,225
3 kasimda bu iki taraf karşı karşıya gelecek.Bence Trump şuanda kaybediyor gibi gözüksede Trump dili sayesinde kazanacağını düşünüyorum.
Güç dengeleri çok değişecek gibi duruyor.yeni dünya düzeni yavas yavas ilerliyor. 2021 güzel bi reset olucak.
aynen öyle.Güç dengeleri çok değişecek gibi duruyor.
Bende dış politikayı beğeniyorum. Ama o ekonomi beni tilt ediyor. Cidden eskiden efendim derken şimdi çoğu yerde söz sahibi oluyoruz. PKK lıların Azerbaycanda telsiz konuşmaları ortaya çıktı adamların konuşması;aynen öyle.
eskisi gibi olmicak. düsün ikinci dünya savasindan simdiye kadar resmen 70 yil üzerinden gecmis.
cogu ülkeler artik kenileri bikti. ne bu artistlik veya ne bu küstahlik hep fakir ülkelere karsi afra tafra.
veya böyle düsünelim eski ülkeler fakirdi ve simdi yeni yeni güzel güce sahip olmaya gelisiyor.
türkiyede bunlarin arasinda.
türkiye problemi tek ic politika ve huzur durumu.
insanlar gözünde daha perde var ve dogru dürüst iyi ve kötüyü ayirtamiyor. ondan haric dengesiz economie cok farkli.
buda insalarin gözünün önünde igne gibi batiyor.
dis politaksi türkiye iyi. lakin arada sirada afra tafra oluyor ama olucak o kadar.
disa karsi kendisini ezdirmiyor.
buda karsiki ülkeleri korkutuyor. ne oluyoruz diyorlar. eskiden adam efendim diyordu. simdi sen nediyorsun gevsek gibi meselesine dönüyor.
bu nedenle iyi yoldayiz. lakin technology hep genislenmeli. ben bu yönden yanayim.
technology iyi olsun ve dengeyi disari dogru sagliyalim diye.
bide bu ic politika cözülse tam olucak. umarim olur) bana göre 10 sene sürer.
2030 sonra güzel bi sistem tr bekliyor. hem ic hemde dis politika .