Neler Yeni

Amerika'da Polis Olmak

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3

Vartex

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,766
İsim
Mehmet

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,532
İsim
Dontaçhi kâfi.
O olayları tam bilmiyorum doğrudur. Yine de Amerika öyle gittim artık çok rahatım gibi bir yer değil. Polis olasıya kadar zorluk çekebilir.
Kesinlikle öyle. Rafet El Roman'ın dediği gibi Macera dolu ama bir o kadar da zorlu.

Bana soracak olursan Amerika'ya tek gidilmez.
Nedeni ise ortalama maaşın 3-4K Dolar olması. (ilk 3 senede mecburen ayak işi -garsonluk,temizlikçi vs.- yapacaksın ve alacağın 3-4K maaş seni kurtarmayabilir.)
Her ne kadar ucuz bir ülke gibi görülse de Kira fiyatları cep yakıyor (En azından California'da öyle)
Markette herhangi bir şey aldığın zaman kasada %10 vergi uygulanıyor. Bu ne alırsan al böyle. Bir sütte alsan televizyon da alsan %10 vergi uygulanıyor (gene California için geçerli diğer eyaletleri pek araştırmadım)
Fakat 2 kişi gittiğin zaman 7-8K Dolar maaş ile çok rahat 2 kişi yaşayabilir.

Vartex

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,766
İsim
Mehmet
Kesinlikle öyle. Rafet El Roman'ın dediği gibi Macera dolu ama bir o kadar da zorlu.

Nedeni ise ortalama maaşın 3-4K Dolar olması. (ilk 3 senede mecburen ayak işi -garsonluk,temizlikçi vs.- yapacaksın ve alacağın 3-4K maaş seni kurtarmayabilir.)
Her ne kadar ucuz bir ülke gibi görülse de Kira fiyatları cep yakıyor (En azından California'da öyle)
Markette herhangi bir şey aldığın zaman kasada %10 vergi uygulanıyor. Bu ne alırsan al böyle. Bir sütte alsan televizyon da alsan %10 vergi uygulanıyor (gene California için geçerli diğer eyaletleri pek araştırmadım)
Ben arakadaşıma dedim de yok olmaz ben asker olcam diyor :)

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,590
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538

Kesinlikle. Zaten o kadar para kazanırsa şükretsin. İşsizlik arttı zaten ora da hemen iş bulması da kolay olmayabilir. Herkesin düşündüğü gibi bir yer değil orası dediğin gibi.

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,532
İsim
Dontaçhi kâfi.
Dizi ve filmleri alt yazılı izlerim oyunları ingilizce oynarım ama arkadaş kısmı sıkıntı.
Oyunda yabancılarla tanışıp onlarla vakit geçirebilirsin.
Ya da İnterpals gibi global arkadaşlık edinme sitelerine kayıt olup oralardan arkadaşlar edinebilirsin. (İnterpals'ı kullandığım için önerebilirim. Başka siteler de mutlaka vardır. Birkaç tane Rus arkadaş edinmiştim ingilizcen yabancı insanlarla iletişim kurdukça gelişiyor. kesinlikle siteye bir göz atmanı önerririm)

robin

80+ Silver

ya kardeş anlamıyorum sizi. bir insan çok maaş almıyorsa zaten niye kaliforniyada yaşar?

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,590
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Ben arakadaşıma dedim de yok olmaz ben asker olcam diyor :)
Daha yaşınız küçük. Emin olun 5 10 sene sonra çok daha farklı düşüneceksiniz. O yüzden acele etmeden yavaş yavaş karar verin. Benim lisede 1. sınıf iken bir arkadaşımın hayali Kanadaya taşınıp uçak teknisyeni olmaktı. Şimdi İlahiyat okuyor :D

Vartex

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,766
İsim
Mehmet
Daha yaşınız küçük. Emin olun 5 10 sene sonra çok daha farklı düşüneceksiniz. O yüzden acele etmeden yavaş yavaş karar verin. Benim lisede 1. sınıf iken bir arkadaşımın hayali Kanadaya taşınıp uçak teknisyeni olmaktı. Şimdi İlahiyat okuyor :D
Hocam vaz geçsem bile ingilizce öğrenmem kötü olmaz.

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,590
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,532
İsim
Dontaçhi kâfi.
ya kardeş anlamıyorum sizi. bir insan çok maaş almıyorsa zaten niye kaliforniyada yaşar?
Dostum Amerika'ya ilk gittiğin zaman vatandaşlığın olmadığı için mecburi olarak Garsonluk-Temizlikçilik vs. yaparak geçimini sağlamak zorundasın.
CA dediğimiz eyalet aslında Saatlik maaşı en yüksek olan eyaletlerden biri. Bu nedenle bu mesleklerde aslında en çok maaşı CA'da alabilirsin. Tabi aynı oranla da pahalı bir eyalet.
Dediğim gibi Tek olarak gittiğin zaman bana sorarsan hiçbir eyaletinde hayatta kalamazsın. (0 birikim ile gittiğini varsayıyorum) Fakat 2 kişi gittiğin zaman giderlerin hepsi 2'ye bölüneceği ve eve X2 maaş geleceği için otomatik olarak rahat edebilirsin.

Ayrıca Neden CA olmasın hocam? ben şahsen California yada Florida dışında Amerika'nın hiçbir eyaletinde yaşamak istemem (New York Dahil.)

robin

80+ Silver
Dostum Amerika'ya ilk gittiğin zaman vatandaşlığın olmadığı için mecburi olarak Garsonluk-Temizlikçilik vs. yaparak geçimini sağlamak zorundasın.
CA dediğimiz eyalet aslında Saatlik maaşı en yüksek olan eyaletlerden biri. Bu nedenle bu mesleklerde aslında en çok maaşı CA'da alabilirsin. Tabi aynı oranla da pahalı bir eyalet.
Dediğim gibi Tek olarak gittiğin zaman bana sorarsan hiçbir eyaletinde hayatta kalamazsın. (0 birikim ile gittiğini varsayıyorum) Fakat 2 kişi gittiğin zaman giderlerin hepsi 2'ye bölüneceği ve eve X2 maaş geleceği için otomatik olarak rahat edebilirsin.

Ayrıca Neden CA olmasın hocam? ben şahsen California yada Florida dışında Amerika'nın hiçbir eyaletinde yaşamak istemem (New York Dahil.)
Texas derim başka bişey demem

Top Bottom