Anakart arka plakayı takamıyorum

Yorau

80+
Reaksiyon skoru
2
Anakart arkaplakası kasaya oturmuyor ve tutturulacak bir yeri yok nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Anakarta cpu soğutuyucu taktım kasanın ön panelindeki camı çıkardım fakat anakart arkaplakasını takamıyorum.

Acil yardımcı olabilecek var mı?

Ekler

• WhatsApp Image 2025-05-24 at 16.40.52.webp
    WhatsApp Image 2025-05-24 at 16.40.52.webp
    545.2 KB · Hit: 27
  • WhatsApp Image 2025-05-24 at 16.40.46.webp
    WhatsApp Image 2025-05-24 at 16.40.46.webp
    364.6 KB · Hit: 26
Anakart arkaplakası kasaya oturmuyor ve tutturulacak bir yeri yok nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Anakarta cpu soğutuyucu taktım kasanın ön panelindeki camı çıkardım fakat anakart arkaplakasını takamıyorum.

İçeriden takıyorsun arkaplakayı kasanın içerisinden direk tık diye oturuyor

şuan bize bakan taraf kasanın içine yani anakarta bakıcak arka tarafı ise dışarı kasaya oturtun sonra anakartı takın bildiğim kadarıyla böyleydi

şuan bize bakan taraf kasanın içine yani anakarta bakıcak arka tarafı ise dışarı kasaya oturtun sonra anakartı takın bildiğim kadarıyla böyleydi
İçeriden takıyorsun arkaplakayı kasanın içerisinden direk tık diye oturucak
Evet öyle fakat sıknıtı şu metal plaka tık diye oturmuyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Metal plaka evet oturuyor fakat anakartı yerleştirdiğimde viaları göremiyorum

Evet öyle fakat sıknıtı şu metal plaka tık diye oturmuyor

Metal plaka evet oturuyor fakat anakartı yerleştirdiğimde viaları göremiyorum
bu plaka için vidaya gerek yok hocam tık diye oturuyor sonra da anakartı montajlayın

bu plaka için vidaya gerek yok hocam tık diye oturuyor sonra da anakartı montajlayın
Hocam plaka için vida demiyorum hocam

Anakartı montelemek için vida yerleri var ya oraların gözükmesi lazım ki anakartı monte edebileyim

plaka sabit durmuyor diyelim ki durdu vida yerleri gözükmüyor

Anakartı montelemek için vida yerleri var ya oraların gözükmesi lazım ki anakartı monte edebileyim

Biraz iteklemen lazım bu plakaya doğru esner o.

kasa ve anakart söylermisiniz

Anakart B650M-K
Kasa

XPG Valor Mesh Siyah RGB Mid Tower 750W 80+ Gold Gaming Kasa​

itekledim fakat mümkün değil
Uymaması imkansız dostum standart bunlar, dediğim gibi bir şeyi eksik ya da hatalı yapıyorsundur. Mesela arka aynayı konuya koyduğun fotoğraftaki kısmı dışarıya gelecek şekilde mi takıyorsun? Yani içeriden bastırıp o minik tırnakları oturtman gerekiyor.

Geri