ANAKART İÇİN ACİL YARDIM

Reaksiyon skoru
2
Hikâyeyi bilen yoktur diye anlatayim kısaca kuzenim yeni PC aldı bunu bana kargoladı sorunu yanık kokusu gelip oyunda kapaniyorrdu kargoda bu hale geldi bilgisayarciya götürdüm üst slot iptal dedi alttaki slota taktı ekran kartını buda performanssiz çalışır dedi macunları vs yeniledi işlemci ekran kartının testlerini yaptım kapanma sorunu yok dedi
Şuan elimde monitör yok ben deneyemiyorum 2. El bulup deneyeceğim sistem özellikleri şunlar

Ram 8+8 16 GB 3200 MHz ddr4
Anakart modeli z370 a pro
İşlemci i5 8600k
Ekran kartı 1060 6 GB

Sorum şu
1. Ben deneyemedigim için Emin olamıyorum ama sizce yeni bir anakart alıp bu parçalarla devammi edeyim bilgisayarciya güvenip

2. Sorum monitörü aldiktan sonra test edip kendim duruma göre mi haraket edeyim ekran kartı üst yuvada değil alt yuvada performans yarı yarıya düşer dedi bilgisayarcı

3. Alırsam anakart olarak ne alayım bu parçalara hangi anakart uyar veya f/p olarak al diyebileceğiniz 2. El anakart ne alabilirim

Ve bu PC ile uğraşma sebebim maddi olarak sıkışığım beni idare etsin cs oynatsin LoL oynatsin hesabindayim o yüzden herşeyi alırsam 2. El almayı düşünüyorum fikirlerinize ihtiyacım var akıl akıldan üstündür

Son Halide görselde var kasanın

Ekler

• Screenshot_2025-08-22-23-55-17-781_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-08-22-23-55-17-781_com.android.chrome.webp
    94.4 KB · Hit: 19
  • Screenshot_2025-08-22-23-56-55-545_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-08-22-23-56-55-545_com.android.chrome.webp
    121.9 KB · Hit: 15
  • IMG_20250823_184739.webp
    IMG_20250823_184739.webp
    138.5 KB · Hit: 15
1060 Gen 3 x16 kullanıyor, anakartın ilk slotu bunu tam olarak karşılıyordu. İkinci slot x4 ama fark olmayabilir insanlar aynı şekilde pcie gen 4 gpuyu, 3 de, 5 i 4 de kullanıyorlar. İnternet kıyaslamalarını görebilirsin bazen fark var bazen yok. Ben ikinciyi yapmanı öneririm. Test et yeterse sorun yok zaten sen de şimdilik yeterli/idare edecek bir sistem istiyorsun. Onun dışında ikinci ele pek hakim değilim B450 ler iyi olabilir, zamanın güzel anakartları belki A520 gibi giriş seviyesi kartta alabilirsin, pahalı olmazlar ve sana yetmeli.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğer erken görüp, emin olmak istiyorsan işlemi yapan bilgisayarcıda gidip denettirebilirsin de kendi gözlerinle görürsün birkaç oyun açıp, bu konuda yardımcı olmalı mantıken. Altı üstü power + oradaki random bir monitör ve belki internet

1060 Gen 3 x16 kullanıyor, anakartın ilk slotu bunu tam olarak karşılıyordu. İkinci slot x4 ama fark olmayabilir insanlar aynı şekilde pcie gen 4 gpuyu, 3 de, 5 i 4 de kullanıyorlar. İnternet kıyaslamalarını görebilirsin bazen fark var bazen yok. Ben ikinciyi yapmanı öneririm. Test et yeterse sorun yok zaten sen de şimdilik yeterli/idare edecek bir sistem istiyorsun. Onun dışında ikinci ele pek hakim değilim B450 ler iyi olabilir, zamanın güzel anakartları belki A520 gibi giriş seviyesi kartta alabilirsin, pahalı olmazlar ve sana yetmeli.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğer erken görüp, emin olmak istiyorsan işlemi yapan bilgisayarcıda gidip denettirebilirsin de kendi gözlerinle görürsün birkaç oyun açıp, bu konuda yardımcı olmalı mantıken. Altı üstü power + oradaki random bir monitör ve belki internet
Kasayı açtım çalıştırdım ekran kartı 80 85 lerde değer verdi Bench markta hitgpu da 94 ama fark ettim ki güç kaynağınin fanı düzgün çalışmıyor şimdi onunla uğraşıyorum

Geri