Neler Yeni

Çözüldü✓ Anakart kondansatörü

PatronB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Batuhan Us
Arkadaşlar ikinci el bir anakart aldım. Asrock z690 Phantom Gaming 4. Bugün elime ulaştı montajladım. Stok fanla hiç bir işlem yapmazken işlemci 50-55 derecelerde seyrediyor. Normal mi? Birde işlemcinin üstünde ki kondansatör de şöyle küçük biri çizik yada yırtık(aşık önemlisi bu) gibi bir şey var. İşlemciyi ısıtmaya sebep olur mu yada dereceyi yükseltir mi? Anakartın bazı fonksiyonlarını etkiler mi?

Ekler

• IMG_20230731_195223_002.jpg
    IMG_20230731_195223_002.jpg
    2.3 MB · Hit: 42

ConquerorXIV

80+ Gold
sorun olmaz

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,956
İsim
göksel yurtcan
Arkadaşlar ikinci el bir anakart aldım. Asrock z690 Phantom Gaming 4. Bugün elime ulaştı montajladım. Stok fanla hiç bir işlem yapmazken işlemci 50-55 derecelerde seyrediyor. Normal mi? Birde işlemcinin üstünde ki kondansatör de şöyle küçük biri çizik yada yırtık(aşık önemlisi bu) gibi bir şey var. İşlemciyi ısıtmaya sebep olur mu yada dereceyi yükseltir mi? Anakartın bazı fonksiyonlarını etkiler mi?
illaki etkiler neyin kondansatörü olduğuna bağlı seviyede etkiler eğer o bölümdeki tüm kondansatörler paralel bağlı ise çok etki etmez

ConquerorXIV

80+ Gold
ve normal

Starlex

80+ Silver
Normal hocam stok fan ise anakartın kondansatör lerinde bir arıza olduğunu sanmıyorum asrock gigabyte gibi markalar zaten anakartlarında japon kondansatör kullanıyor fakat yeniden başlatmalarda anakart fan 2sn bekleyip tekrar başlıyorsa bios sorunu olabilir o zaman elinizden çıkarmaya çalışın

PatronB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Batuhan Us
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Normal hocam stok fan ise anakartın kondansatör lerinde bir arıza olduğunu sanmıyorum asrock gigabyte gibi markalar zaten anakartlarında japon kondansatör kullanıyor fakat yeniden başlatmalarda anakart fan 2sn bekleyip tekrar başlıyorsa bios sorunu olabilir o zaman elinizden çıkarmaya çalışın
Hocam şöyle işlemci 12400f ekran kartı rtx 4070. Normalde stok fanla rdr2 de full 2k da cpu 80 küsür derecelerde geziyordu. Eski anakart(H-610) takılıyken. Şimdi bu anakartı takıp denediğim de 90 derece hatta 92-93 falan olup düşüyor. O yüzden kafama takıldı anormallik var. Anakart değişti sadece acaba bu kondansatörden dolayı mı oluyor diye.
Mesaj otomatik birleştirildi:

illaki etkiler neyin kondansatörü olduğuna bağlı seviyede etkiler eğer o bölümdeki tüm kondansatörler paralel bağlı ise çok etki etmez
Hocam şöyle işlemci 12400f ekran kartı rtx 4070. Normalde stok fanla rdr2 de full 2k da cpu 80 küsür derecelerde geziyordu. Eski anakart(H-610) takılıyken. Şimdi bu anakartı takıp denediğim de 90 derece hatta 92-93 falan olup düşüyor. O yüzden kafama takıldı anormallik var. Anakart değişti sadece acaba bu kondansatörden dolayı mı oluyor diye.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,861
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

O anakartın turbolama gücüyle bu bir olmaz. Şu anki anakartın daha fazla güç verebiliyor senin.

PatronB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Batuhan Us
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O anakartın turbolama gücüyle bu bir olmaz. Şu anki anakartın daha fazla güç verebiliyor senin.
Yani normal diyorsunuz anladığım kadarıyla hocam. Anakart daha güçlü olduğu için diyorsunuz doğru mu anladım?

Starlex

80+ Silver

Sahibinden param güvende ile aldıysanız iade edin güzel bir gigabyte çekin

yrdmpls

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Mameti başçık
Teknik bir insan olarak söyleyyim yani işim olarak başkan o göstermis olduğun kondansitörün hiçbirşeyi yok bir soyulma olmuş takım esnasında ilk alarken hazır yapımında kullanırken takan arkadaş hiç umruna takmamış belliki bununla birlikte zarar görmüş hasar dediğimiş şey kısa devre olur ki onlar gördüğüm kadarıyla paralel bağlı gibi bir şey olsaydı diğerlerinide etkilerdi bundan kaynaklı için rahat olsun ayrıyettende onların amacı akımı tutmak büyüttüğün kadar 1 tanesi cortlarsas işlemcim high temp görmez

PatronB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Batuhan Us
Sahibinden param güvende ile aldıysanız iade edin güzel bir gigabyte çekin
Yani o şekilde aldım ve ucuza aldım 3.5'a geldi bana eğer kullanılabilecek yada yaptırılabilecek bir durumda ise fazla masraf çıkmadan yaptırıp kullanmak yada bu şekilde kullanmak ilk tercihim açıkçası. Yada en kötü satarım hani bir sorunu yoksa bile. Kule tipi var onu takıp deneyeceğim birde. Eğer ki yine sıkıntı olursa mecbur geri göndereceğim yada yaptıracağım bu olmazsa da amd ye geçmeyi düşünüyorum.

yrdmpls

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Mameti başçık
kartın garantisi eğer hala duruyorsa kule tipinden sonra bir gelişim göstermiyorsa eğer gidip garnatiye verin kondansitör ise hala düşünceiz garanti size bir yol söylesin

PatronB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Batuhan Us
Teknik bir insan olarak söyleyyim yani işim olarak başkan o göstermis olduğun kondansitörün hiçbirşeyi yok bir soyulma olmuş takım esnasında ilk alarken hazır yapımında kullanırken takan arkadaş hiç umruna takmamış belliki bununla birlikte zarar görmüş hasar dediğimiş şey kısa devre olur ki onlar gördüğüm kadarıyla paralel bağlı gibi bir şey olsaydı diğerlerinide etkilerdi bundan kaynaklı için rahat olsun ayrıyettende onların amacı akımı tutmak büyüttüğün kadar 1 tanesi cortlarsas işlemcim high temp görmez
Sorun yok diyorsun yani hocam anladım teşekkür ederim 🙏🏻

kartın garantisi eğer hala duruyorsa kule tipinden sonra bir gelişim göstermiyorsa eğer gidip garnatiye verin kondansitör ise hala düşünceiz garanti size bir yol söylesin
Garantisi var ama Amerika menşei hocam. Türkiyede geçerli değilmiş malesef.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,955
Üyeler
160,914
Son üye
AlperenBlt
Top Bottom