Anakart / Ram / işlemci seçimi Yardım lütfen

Sistemin amacı gaming ise böyle bir ana karta ihtiyacın olmaz.
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...cl36-cp16g60c36u5b-ddr5-fiyati,846258674.html 2x16 20k
cl30 lar haddinden fazla pahalı büyük ihtimal farkını hissetmezsin bile.

İşlemci olarak almışken 9850x3d al :D neden olmasın.

Sistemin amacı gaming ise böyle bir ana karta ihtiyacın olmaz.
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...cl36-cp16g60c36u5b-ddr5-fiyati,846258674.html 2x16 20k
cl30 lar haddinden fazla pahalı büyük ihtimal farkını hissetmezsin bile.

İşlemci olarak almışken 9850x3d al :D neden olmasın.
Hocam amaç gaming fakat diğer alacağım bileşenler üst düzey olacak. o yüzden hiçbir parçanın kalitesini kısmayim diyorum. Ama tabi anakartın üst segmenti de işime yaramayacak doğruya doğru. Ben şöyle alacağım parçaları size atim isterseniz. En mantıklı yol neyse onu çizelim.

Kesin alınacak parçalar : (GPU 4070Tİ kullanıyorum değiştirmeyecem bunu)

geriye anakart ram ve işlemci kalıyor.

İşlemci konusunda 9800x3d ile 9850x3d arasında çok ufak fark görünüyor. yine de 9850x3d'ye değer diyorsanız onu alayim.

ram olarak sizin attığınız ram hiç tatmin etmedi hocam valla marka olarak :D G-skill alacam orası kesin de cl26 almaya gerek var mı bilemedim. Cl26 alırsam O.C falan yapıp cs2'de 100 fps falan arttırabilirim. Ama değmez derseniz cl30 olanını alacam g-skill'in.

Geriye kaldı anakart. Aslında rog x870E-E modelini CL26 ram alıp O.C yapmak için alacaktım. Hani sağlam güçlü bir anakart olsun ki sıkıntı çıkarmasın diye. Eğer cl30 g-skill ram alırsam ve O.C işine girmeyeceksem şu anakart bile işimi görür aslında :

Sizin attığınız gigabyte da iyi olabilir fakat anakart konusunda asus dışına çıkmak istemiyorum hocam bazı sebeplerden ötürü

Hocam amaç gaming fakat diğer alacağım bileşenler üst düzey olacak. o yüzden hiçbir parçanın kalitesini kısmayim diyorum. Ama tabi anakartın üst segmenti de işime yaramayacak doğruya doğru. Ben şöyle alacağım parçaları size atim isterseniz. En mantıklı yol neyse onu çizelim.

İşlemci konusunda 9800x3d ile 9850x3d arasında çok ufak fark görünüyor. yine de 9850x3d'ye değer diyorsanız onu alayim.

ram olarak sizin attığınız ram hiç tatmin etmedi hocam valla marka olarak :D G-skill alacam orası kesin de cl26 almaya gerek var mı bilemedim. Cl26 alırsam O.C falan yapıp cs2'de 100 fps falan arttırabilirim. Ama değmez derseniz cl30 olanını alacam g-skill'in.

Geriye kaldı anakart. Aslında rog x870E-E modelini CL26 ram alıp O.C yapmak için alacaktım. Hani sağlam güçlü bir anakart olsun ki sıkıntı çıkarmasın diye. Eğer cl30 g-skill ram alırsam ve O.C işine girmeyeceksem şu anakart bile işimi görür aslında :

Sizin attığınız gigabyte da iyi olabilir fakat anakart konusunda asus dışına çıkmak istemiyorum hocam bazı sebeplerden ötürü
Hocam siz zaten fantezi sistem kuruyorsunuz o yüzden cl26 alın :D , kafanı esen parçaları alabilirsin rog strix x870-e alabilirsin , 9850x3d almışken al 9800x3d yerine. Crucial ram ve ssd konusunda üreticilerden biri bildiğim kadarıyla yani o yüzden sorun yaşatmaz ama dediğim gibi ultra manyak psikopat toplamışsın almışken öyle kalsın.

Hepsi çok anlamsız parçalar bi 12K lık anakart koyuyosun ikinci seçeneğede zirvelerden x870e koyuyorsun ki gereksiz normal birine.

Gaming gecesınde 12-13K alabilirsiniz dopdolu

Çıkmak isterseniz bu var.

Ram:
2 Adet

RGB şartsa:

İşlemcide 9800 alın 9850 sadece boost hızının arttırılmış hali fiyat farkına değmez

Hocam siz zaten fantezi sistem kuruyorsunuz o yüzden cl26 alın :D , kafanı esen parçaları alabilirsin rog strix x870-e alabilirsin , 9850x3d almışken al 9800x3d yerine. Crucial ram ve ssd konusunda üreticilerden biri bildiğim kadarıyla yani o yüzden sorun yaşatmaz ama dediğim gibi ultra manyak psikopat toplamışsın almışken öyle kalsın.
ya cl26 ramin avantajı aslında %1 lowları çok yükseklerde tutuyor. E tabi bir artısı da şu ki bios ayarlarıyla oynayınca cs2'de 100 fps falan arttırıyor. Bu açıdan bakınca değer aslında almaya. Bunu alırsam bu arada x870E-E almak da şart olacak. Bir tek işlemci konusunda emin olamıyorum. 9850x3d ile 9800x3d arasında 5 bin TL fark var. CS2'de ise 30 fps fark var. Gerçekten 30 fps için 5 bin tl ödemeye değer mi bir türlü karar veremedim.

almışken iyisi olsun bence 9850x3d al anakartta da kanka bence 27k gerek yok ya..

Hepsi çok anlamsız parçalar bi 12K lık anakart koyuyosun ikinci seçeneğede zirvelerden x870e koyuyorsun ki gereksiz normal birine.

Gaming gecesınde 12-13K alabilirsiniz dopdolu

Ram:
2 Adet

RGB şartsa:

İşlemcide 9800 alın 9850 sadece boost hızının arttırılmış hali fiyat farkına değmez
Hocam o üst segment anakartı koyma sebebim şuydu. Ram olarak CL26 çekersem şayet O.C yapacağımdan ötürü sağlam bir anakart almam gerekiyordu. Fakat ram olarak O.C yapmayıp sadece expo açıp geçeceğim bir ram alırsam şayet o halde anakart olarak 12 bin tl 'lik bir anakart işimi görüyor demek istedim ben.
Şimdi sizin önerilere gelelim. Anakart olarak gigabyte x870 aorus elite güzel bir anakart biliyorum fakat asus b850 plus daha iyi olmaz mı ? Gigabyte ve msi ile zamanında yaşadığım sorunlardan ötürü anakart konusunda asusa daha sıcak bakıyordum.
Ram olarak da patriot hakkında çok şikayet duydum. Ben aslında g-skill konusunda kararlıyım .Sadece şu açıdan fikrinizi merak etmiştim. G-skill'in cl26 ramini alıp O.C yapmak mı yoksa CL30 olanını alıp expo açıp geçmek mi ? Bu konuda kafam karışık.

İşlemci konusunda da sanırım 9800x3d çekecem gibi. aradaki 5 bin tl fiyat farkına değecek bir fps farkı görünmüyor. cs2'de 30 fps fark ediyor. Değmez gibi.

O CL26'yı zaten OC ile alıyorsun daha yapman normal biri için zor ki gerekte yok.X870E-E OC anakartı değil gaming bir anakart yani godlike falan değil bu b850m force bile overclock kaldırabilecek seviyede çok önemi yok anakartın abartılacak kadar ciddi oc dan bahsetmiyorum.CL30 alıp OC yapabilirsiniz ama fan falan koyman lazım ki baktığım kadarıyla estetik bir şey yapmaya çalışıyorsunuz ekran kartının üstünde duran 120mm fan rahatsız eder herhalde.

almışken iyisi olsun bence 9850x3d al anakartta da kanka bence 27k gerek yok ya..
o anakartı almamın tek bir amacı var. CL26 g-skill ram alırsam O.C yapmak. Yoksa cl26 almayacaksam 12 bin liralık anakart da işimi görür aslında. İşlemci konusunda da gerçekten değer mi hocam 5 bin tl fiyat farkına ? Cs2 'de 30 fps fark ediyor çünkü

o anakartı almamın tek bir amacı var. CL26 g-skill ram alırsam O.C yapmak. Yoksa cl26 almayacaksam 12 bin liralık anakart da işimi görür aslında. İşlemci konusunda da gerçekten değer mi hocam 5 bin tl fiyat farkına ? Cs2 'de 30 fps fark ediyor çünkü
kanka cs olarak bakma bence 27klık anakart alacaksan alma ama almayacaksan al bnce 9850 yi

Geri