Hocam amaç gaming fakat diğer alacağım bileşenler üst düzey olacak. o yüzden hiçbir parçanın kalitesini kısmayim diyorum. Ama tabi anakartın üst segmenti de işime yaramayacak doğruya doğru. Ben şöyle alacağım parçaları size atim isterseniz. En mantıklı yol neyse onu çizelim.
Kesin alınacak parçalar : (GPU 4070Tİ kullanıyorum değiştirmeyecem bunu)
En ucuz Asus ROG-STRIX-1200G-AURA 1200W Power Supply fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus ROG-STRIX-1200G-AURA 1200W Power Supply özelliklerini incele, 10.997,46 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
geriye anakart ram ve işlemci kalıyor.
İşlemci konusunda 9800x3d ile 9850x3d arasında çok ufak fark görünüyor. yine de 9850x3d'ye değer diyorsanız onu alayim.
ram olarak sizin attığınız ram hiç tatmin etmedi hocam valla marka olarak

G-skill alacam orası kesin de cl26 almaya gerek var mı bilemedim. Cl26 alırsam O.C falan yapıp cs2'de 100 fps falan arttırabilirim. Ama değmez derseniz cl30 olanını alacam g-skill'in.
Geriye kaldı anakart. Aslında rog x870E-E modelini CL26 ram alıp O.C yapmak için alacaktım. Hani sağlam güçlü bir anakart olsun ki sıkıntı çıkarmasın diye. Eğer cl30 g-skill ram alırsam ve O.C işine girmeyeceksem şu anakart bile işimi görür aslında :
Sizin attığınız gigabyte da iyi olabilir fakat anakart konusunda asus dışına çıkmak istemiyorum hocam bazı sebeplerden ötürü