Anakart ve RAM arasındaki uyum-yardım

erenoz

80+
Reaksiyon skoru
1
Anakart: MSI B450 GAMING PLUS MAX
RAM: GSKILL 16GB (2X8) 3200HZ BELLEK
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600x 4.2GHZ

Anakart ve RAM arasındaki Hz uyumu ile alakalı yardım lazım. Yazdığım anakart ve RAM arasında bir problem olur mu? Hz değerlerinin uyması için farklı RAM mi araştırmalıyım yoksa problem olmaz mı?

Anakartın sayfasında DDR4 MEMORY kısmında yazanların görüntüsü:
1608997242780.png

Anakart: MSI B450 GAMING PLUS MAX
RAM: GSKILL 16GB (2X8) 3200HZ BELLEK
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600x 4.2GHZ

Anakart ve RAM arasındaki Hz uyumu ile alakalı yardım lazım. Yazdığım anakart ve RAM arasında bir problem olur mu? Hz değerlerinin uyması için farklı RAM mi araştırmalıyım yoksa problem olmaz mı?

Anakartın sayfasında DDR4 MEMORY kısmında yazanların görüntüsü:
Alıntıyı görüntüle
kanka oradaki frekanslara bakma onlar test edilen ler .. min ile max arasında her ram takabilirsin bende 3200 kulanıyorum sıkıntı sorun yok hepsi gayet uyumlu için rahat olsun :D

kanka oradaki frekanslara bakma onlar test edilen ler .. min ile max arasında her ram takabilirsin bende 3200 kulanıyorum sıkıntı sorun yok hepsi gayet uyumlu için rahat olsun :D
Overclock yapmadan anakart 2667mhz'ye kadar destekliyor sanırım. Yani araştırmamdan anladığım o. Ama RAM 3200mhz olduğu için anakarttan dolayı en fazla 2667mhz olarak kullanmaz mı?

Overclock yapmadan anakart 2667mhz'ye kadar destekliyor sanırım. Yani araştırmamdan anladığım o. Ama RAM 3200mhz olduğu için anakarttan dolayı en fazla 2667mhz olarak kullanmaz mı?
kanka o hemen hemen her anakart ta var .. bios tan xmp profil açıp frekans arttırıcan zor bir şey değil zaten her şekilde bios güncellemesi yapıcan oradan xmp aktif ediceksin :D

Geri