Yardım Anakartın M.2 SSD desteklediği nereden anlaşılır?

guarda

80+
Reaksiyon skoru
26
Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarımda eski bir anakart olan ASUS TUF B360M-PLUS GAMING modeli var. Bu anakarta hangi tür M.2 SSD’ler uyumlu, tam olarak emin olamıyorum.

Ayrıca, 1 TB veya 2 TB kapasiteli M.2 SSD tavsiyelerinizi de almak isterim. Hızlı ve uyumlu çalışan bir model arıyorum.

uygun fiyatlı 4 tb m2.ssd varsa o da olur

Şimdiden teşekkürler!

Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarımda eski bir anakart olan ASUS TUF B360M-PLUS GAMING modeli var. Bu anakarta hangi tür M.2 SSD’ler uyumlu, tam olarak emin olamıyorum. Bu anakarta hangi M.2 SSD modelleri destekleniyor?

Ayrıca, 1 TB veya 2 TB kapasiteli M.2 SSD tavsiyelerinizi de almak isterim. Hızlı ve uyumlu çalışan bir model arıyorum.

Şimdiden teşekkürler!
kendi sitesinden veya epey üzerinden gen desteğine bakabilirsiniz bu ana kart gen3 destekliyormuş yani gen4 ve gen5 ssdlere boşa para vermenize gerek yok ben kioxia g2 öneririm.

Klasik m2 ssdlerden takabilirsin. Soket yerin dolu olsa bile dönüştürücü ile m2 ssd de kullanabilirsin.

kendi sitesinden veya epey üzerinden gen desteğine bakabilirsiniz bu ana kart gen3 destekliyormuş yani gen4 ve gen5 ssdlere boşa para vermenize gerek yok ben kioxia g2 öneririm.
hocam ben normal sata ssd almayı düşünyordum fakat m2.ssd daha pahalı olduğunu gördüm yada ben mi yalnış gördüm bu konularda pek bilgim yok

hocam ben normal sata ssd almayı düşünyordum neden m2.ssd daha pahalı yada ben mi yalnış gördüm bu konularda pek bilgim yok
ms2 ssdler satalara göre çok daha hızlı çalışır sebebi bu :D eğer m2 slotu yok ise sata da alınabilir tabii ki.

ms2 ssdler satalara göre çok daha hızlı çalışır sebebi bu :D eğer m2 slotu yok ise sata da alınabilir tabii ki.
ben yalnış yazdım galiba hocam yani sata ssd neden m2. ssd pahalı olduğunu söylemek istemiştim. yani m2. ssd daha hızlı daha yeni bir verisyon ama yinede sata ssd daha pahalı m2.ssd ye göre

Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarımda eski bir anakart olan ASUS TUF B360M-PLUS GAMING modeli var. Bu anakarta hangi tür M.2 SSD’ler uyumlu, tam olarak emin olamıyorum.

uygun fiyatlı 4 tb m2.ssd varsa o da olur

Şimdiden teşekkürler!

Takılabilecek SSD'ler şu anki piyasaya göre,

4 adet SATA 3.0, 2 adet NVMe M.2 2280 tipindekiler olabilir. Bunlar dışında olanlar ya pek bulunamaz ya daha pahalı olur ya da bunlar kadar kaliteli olmayabilir. M.2 SSD alınabilir, SATA 3.0'lara göre daha pahalı da olsalar aradaki fiyat farkına değecek şekilde kalite farkına sahiptirler. SATA 3.0'ları istisnai durumlar için tercih etmek daha işlevsel olur.

Dosyalama işlemleri çok oluyorsa Exceria G2 alınabilir. Bunun dışında SN5000 iyidir.

Daha kaliteli olarak Exceria Pro iyidir. Diğerlerine göre daha sıcak çalışır, daha hızlı sağlığı düşer. Büyük bir sorun teşkil etmez. 2 TB olarak da bu model alınabilir.

Şu an için fiyatı yüksek olan diskler; KC3000'le Renegade. Hangisi daha ucuza satılırsa uzun ömürlü olarak alınabilir. Depolama amaçlı 4 TB SN5000 yine alternatiftir.

Geri