Neler Yeni

Anakartta CPU Işığı Başlangıçta Kırmızı Yanıp Sönüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Berk Üstün
Arkadaşlar Merhaba,

Anakartımda bilgisayarı açarken ekteki gibi dram ışığı turuncu cpu ışığı anlık kırmızı yanıp sönüyor ve sonra boot ışığı yeşil yanıp bilgisayar açılıyor. Cpu için sıcaklık testi ve kullanım testi yaptım ama herhangi bir sorun göremedim. Oyunlarda arada kasmalar oluyor özellikle Marve Rivals'da 150-200 pfs alırken 4-5 saniyelik fps de aşırı bir dalgalanma oluyor ve 20 fps e kadar düşüyor. Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz sizce ne yapmam gerekiyor ve bu ışıkları ne anlama geliyor.

Şimdiden teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

forumda daha önce bu sorunla alakalı konular açılmış fakat dönüş olmamış

Ekler

• e1c17ac0-6b1c-4606-a20d-0708dbb3c6c3.jpg
    e1c17ac0-6b1c-4606-a20d-0708dbb3c6c3.jpg
    290.3 KB · Hit: 14
Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Suleyman
Arkadaşlar Merhaba,

Anakartımda bilgisayarı açarken ekteki gibi dram ışığı turuncu cpu ışığı anlık kırmızı yanıp sönüyor ve sonra boot ışığı yeşil yanıp bilgisayar açılıyor. Cpu için sıcaklık testi ve kullanım testi yaptım ama herhangi bir sorun göremedim. Oyunlarda arada kasmalar oluyor özellikle Marve Rivals'da 150-200 pfs alırken 4-5 saniyelik fps de aşırı bir dalgalanma oluyor ve 20 fps e kadar düşüyor. Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz sizce ne yapmam gerekiyor ve bu ışıkları ne anlama geliyor.

Şimdiden teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

forumda daha önce bu sorunla alakalı konular açılmış fakat dönüş olmamış
Bendede öyleydi galiba bir ara bende açmıştım konu şuan pc açık bir sıkıntısı yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Berk Üstün
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bendede öyleydi galiba bir ara bende açmıştım konu şuan pc açık bir sıkıntısı yok
bazı oyunlarda anlamsız fps düşüşlerim oluyor cpu ışığınında kırmızı yandığını görünce bi sorun mu var acaba diyip konu açayım dedim. Özellikle Marvel Rivals oynarken 3-4 saniyeliğine bi drop yiyorum oynamak imkansız. 20 fps ye kadar düşüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Suleyman
bazı oyunlarda anlamsız fps düşüşlerim oluyor cpu ışığınında kırmızı yandığını görünce bi sorun mu var acaba diyip konu açayım dedim. Özellikle Marvel Rivals oynarken 3-4 saniyeliğine bi drop yiyorum oynamak imkansız. 20 fps ye kadar düşüyorum.
Hocam darboğaz gibi bir konu olabilir mi veya işlemci çok ısınıyorsa falan

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Berk Üstün
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam darboğaz gibi bir konu olabilir mi veya işlemci çok ısınıyorsa falan
MSI Afterburner ile kontrol ettiğimde sıcaklık değerli çok yüksek gözükmüyor max 80 i gördüm diye hatırlıyorum.

Sistem;
Nvdia RTX 4060Tİ
AMD Ryzen 5 7500F
16GB DDR5 RAM
MSI PRO A620M-E

Top Bottom