Yeni kurulum görüntü gelmiyor.

omer.ylgn

80+
Reaksiyon skoru
21
Merhaba arkadaşlar yeni bilgisayar topladım kurulumunu yaptım fakat görüntü alamıyorum. Power tuşuna bastığımda anakart üzerinde cpu ışığı kırmızı dram ışığı turuncu yanıp sönüyor ardından boot ışığı yeşil yanıp sönüyor ve öylece kalıyor. Görüntü de alamıyorum nerede hata yaptım acaba ?

Ekler

• 1000039020.webp
    1000039020.webp
    85.6 KB · Hit: 18
  • 1000039019.webp
    1000039019.webp
    105.3 KB · Hit: 14
Donanımları yaz bi marka model

Msi X670-e anakart
R5 7500f işlemci
Patroit viper 32gb ram
5060ti ekran kartı
Samsung 990 pro 1 tb ssd
Msi a750gl 750w psu

Bios update yaptın mı?

Merhaba arkadaşlar yeni bilgisayar topladım kurulumunu yaptım fakat görüntü alamıyorum. Power tuşuna bastığımda anakart üzerinde cpu ışığı kırmızı dram ışığı turuncu yanıp sönüyor ardından boot ışığı yeşil yanıp sönüyor ve öylece kalıyor. Görüntü de alamıyorum nerede hata yaptım acaba ?
Parçaların iyi takıldığından eminmisin yuvasına tam oturmamış parça olabilir

ramleri çıkart tak ddr5 sistemler ilk toplandığında 6-7dk bile sürüyor açılması

Parçaların iyi takıldığından eminmisin yuvasına tam oturmamış parça olabilir
Baştan sök tak yaptım hocam bu sefer cpu ve dram ışığı sönmüyor sürekli yanıyor
ramleri çıkart tak ddr5 sistemler ilk toplandığında 6-7dk bile sürüyor açılması
10 dk bekledim hocam hem görüntü gelmiyor hem cpu ve dram ışıkları kırmızı yanıyor
Bios update yaptın mı?
Bios ekranına bile ulaşamadım hocam

10 dk bekledim hocam hem görüntü gelmiyor hem cpu ve dram ışıkları kırmızı yanıyor

Bende ddr5 e geçerken yaşamıştım bunu 2-3 kere ramlerin yerini değiştirince düzelmişti.

Anakart kutusunda Ryzen 7000 Ready yazmıyorsa bios yazman lazım diyebiliyorum

Anakart kutusunda Ryzen 7000 Ready yazmıyorsa bios yazman lazım diyebiliyorum
Ryzen 9000 ready yazıyor
Bende ddr5 e geçerken yaşamıştım bunu 2-3 kere ramlerin yerini değiştirince düzelmişti.
Tekrar deneyeyim hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yerleri değiştim tek kit denedim fayda etmedi. Power basınca cpu kırmızı dram turuncu yanıyor ve görüntü yok

Geri