Anakarttan şerit led kontrolü

AKeremS

80+
Reaksiyon skoru
32
Merhabalar arkadaşlar. Konuyu nereye açacağımı bilemedim ve buraya açtım. Televizyonun arkasına takmak için 5 metre şerit LED almıştım ve birazı arttı. Ama kumanda ve kontrolcü televizyonun arkasında olduğu için kalan LED'i kullanamıyorum. Aklıma şerit LED'e 4pin dişi dişi header takıp anakartım üzerinde bulunan RGB çıkışına taksam kontrol edebilir miyim? Yaklaşık 60-70cm kullanacağım. Amper vb olarak sorun olur mu? Anakartım MSI B450 Tomahawk.

En İyi Cevap
Anakartındaki RGB girişleri giriş başına 3 Amper olmak üzere 36 Watt destekliyor. Elindeki şeritler ne kadar güç tüketir bilmiyorum ama teorik olarak takabiliyor ve kullanabiliyor olman lazım.
Kablo şu şekilse takılır:
1607704897200.png
Anakartındaki RGB girişleri giriş başına 3 Amper olmak üzere 36 Watt destekliyor. Elindeki şeritler ne kadar güç tüketir bilmiyorum ama teorik olarak takabiliyor ve kullanabiliyor olman lazım.
1607704897200.png

En İyi Cevap
Alıntıyı görüntüle
Hocam RGB girişi olmayan anakarta nasıl bağlayabilirsiz?

Alıntıyı görüntüle
Kabloda 12v+R+G+B çıkışı var. Anakartta da Aynı çıkışlar var. Mantıken uyuşuyorlar ama fazla amper çekerse mosfet falan zarar görmesinden çekindim. Teşekkürler yardımlarınız için.

Hocam RGB girişi olmayan anakarta nasıl bağlayabilirsiz?
Kontrolcü ile.
Kabloda 12v+R+G+B çıkışı var. Anakartta da Aynı çıkışlar var. Mantıken uyuşuyorlar ama fazla amper çekerse mosfet falan zarar görmesinden çekindim. Teşekkürler yardımlarınız için.
Zarar göreceğini sanmıyorum, belki sönük yanabilir ama bi' takıp dene. Denedikten sonra da nasıl çalıştığını söylersen mutlu olurum.

Kontrolcüye? Giriş(ler)i olur, oraya taktıktan sonra artık kontrolcünün kontrol yöntemi ne ise (kumanda, tuş vs.) onunla kontrol edebilirsin.
Eyvallah. ben kontrolcüyü nereye takmalıyım diye sordum ama baktım.

Kontrolcü ile.

Zarar göreceğini sanmıyorum, belki sönük yanabilir ama bi' takıp dene. Denedikten sonra da nasıl çalıştığını söylersen mutlu olurum.
Tamamdır hocam. Önce lede header lehimlemem gerekiyor. Ondan sonra sonucu paylaşırım.
Öncelikle tekrardan merhaba. Aklıma bir şey gelmişti ve @crazyreign hocamızdan aldığım bilgilerle yapma kararı aldım. Denediğimde yaklaşık 1-1.2 metre bir ledi anakarta bağlayıp kontrol edebildim. MSİ MysticLight üzerinden kontrolünü sağlayabildim ve herhangi bir sorun yaşamadım. Sadece led biraz kalitesiz olduğu için tam renk alamıyorum mesela beyaz istediğimde kırmızı, mavi ve yeşil aynı anda yanıyor. Haricinde gayet güzel çalıştı. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. İyi forumlar.

Merhabalar arkadaşlar. Konuyu nereye açacağımı bilemedim ve buraya açtım. Televizyonun arkasına takmak için 5 metre şerit LED almıştım ve birazı arttı. Ama kumanda ve kontrolcü televizyonun arkasında olduğu için kalan LED'i kullanamıyorum. Aklıma şerit LED'e 4pin dişi dişi header takıp anakartım üzerinde bulunan RGB çıkışına taksam kontrol edebilir miyim? Yaklaşık 60-70cm kullanacağım. Amper vb olarak sorun olur mu? Anakartım MSI B450 Tomahawk.
1 metre rgb led 1.2A kullanır zarar geleceğini sanmıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,378
Üyeler
184,155
Son üye
bilo3113
Geri