Neler Yeni

Anayasadan Laiklik Kaldırılması ??

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Xsamew

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
385
İsim
Furkan
Boynukalın, ‘Anayasa’da İslam olsun’ ifadelerini kullandı. Boynukalın, Twitter hesabından, “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” yazdı.

Düşücem; Din ile Devlet birbirine karıştırmamalıdır.

Ne düşünüyorsunuz ?

Son düzenleme:

Recep_Bey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,362
İsim
Recep
Ya abi bu ülkede daha ifade özgürlüğü yok laiklik kaldırılırsa kendilerine karşı çıkanları idam ettirirler.

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin
Anayasanın 2. ve 4. maddeleri

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, LAİK ve sosyal bir hukuk devletidir.
Anayasanın 2. ve 4. maddeleri

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
@E++n dediği gibi. Şeriat getirilmesi saçmalık, kabile ülkesi olma yolunda adımlar atılmamalı!

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin
Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, LAİK ve sosyal bir hukuk devletidir.

@E++n dediği gibi. Şeriat getirilmesi saçmalık, kabile ülkesi olma yolunda adımlar atılmamalı!
Ülkede zaten çok fazla yobaz var eğer halka sunulursa
F
Her gün biri idam edilir

Tel Vurdu Beni

80+ Bronze
Şeriat getirilmesi saçmalık, kabile ülkesi olma yolunda adımlar atılmamalı!
Müslüman olmayabilirsin, saygı duyarım ama İslamiyet'i esas alan kanunlara kabile toplumu diyemezsin!

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Ülkede zaten çok fazla yobaz var eğer halka sunulursa
F
Her gün biri idam edilir
Düşünme yetisi olan kimse böyle bir şeye pozitif bakmaz. Bakmamalı. Avrupa ülkelerinde şeriat denen şey mi var ki suç oranı düşük? Saçmalık. Katilleri, tecavüzcüleri ve hayvan istismarcılarını korumak yerine gereken ceza verilse şeriat denen şeye gerek kalmaz. Yıl geçtikçe biz daha geriye doğru gidiyoruz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Müslüman olmayabilirsin, saygı duyarım ama İslamiyet'i esas alan kanunlara kabile toplumu diyemezsin!
Ben sana İslamiyete inanlar kabile toplumu mu dedim bak bakalım. Okuduğunu anla önce. Devlet 3 e ayrılır, Kanun-Hukuk ve 3. sınıf olan Kabile devletleri. Hukuk devletinde her şey hak ve hukuka göredir. Kanun devletinde kanunlar zoru ile bir şeyler yapılır. 2. sınıf sayılır. Kabile devletleri 3. sınıftır, açıklamasına gerek bile duymuyorum. Önce ne dediğimi anlayın, sonra bana cevap verin. Müslüman olmadığımı falan yazmış mıyım sizce yukarıda?

Tel Vurdu Beni

80+ Bronze
Ben sana İslamiyete inanlar kabile toplumu mu dedim bak bakalım. Okuduğunu anla önce. Devlet 3 e ayrılır, Kanun-Hukuk ve 3. sınıf olan Kabile devletleri. Hukuk devletinde her şey hak ve hukuka göredir. Kanun devletinde kanunlar zoru ile bir şeyler yapılır. 2. sınıf sayılır. Kabile devletleri 3. sınıftır, açıklamasına gerek bile duymuyorum. Önce ne dediğimi anlayın, sonra bana cevap verin. Müslüman olmadığımı falan yazmış mıyım sizce yukarıda?
Yazdığımı düzgünce okuyup, anlayıp idrak edersen sana ''İslamiye inananlara kabile toplumu dedin'' demediğimi anlarsın. Ne demişim: İslamiyet'i esas alan kanunlara diyemezsin, demişim. İkinci olarak sana Müslüman olmayabilirsin dedim. Müslüman değilsin demedim.

adidas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
Berke Kırmızı
Boynukalın, ‘Anayasa’da İslam olsun’ ifadelerini kullandı. Boynukalın, Twitter hesabından, “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” yazdı.

Ne düşünüyorsunuz ?
İnşallah laiklik de kalkacak tek yol İslam

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom