Başlamadan Önce;
TWRP yüklü olmalı.
Magisk i indirin
https://github.com/topjohnwu/Magisk/releases/download/manager-v8.0.2/MagiskManager-v8.0.2.apk
Magisk uninstaller (telefon bootloop olur ise bunu flash edin)
https://github.com/topjohnwu/Magisk/releases/download/v21.0/Magisk-uninstaller-20201003.zip
Yapıcağınız bütün işlemelerden siz sorumlusunuz.
Nasıl yüklenir;
Bilinmeyen kaynaklara izin verin ve magisk i yükleyin.
Magisk i açın ve "yükle" yazan yere basın.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Dosya indirildikten sonra recovery i açın.
TWRP > install > download(veya nereye kaydettiyseniz) > Magisk.zip
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Her zaman yedeğiniz bulunsun, kaldırmak bile bazen telefonunuzu kurtarmayabilir.
MAgiskten önce bootlader kilidi açık olmalı unutmayınız. Bootlader kilidi açmak telefonun sıfırlanması demektir bilginiz olsun.
magisk yüklenmesi için twrp bazı telefonlarda şart bazılarında değil
Magisk nedir kısaca açıklayayım ?
Magisk android tabanlı telefonlarda kök dizinine erişerek android yazılımını tam anlamıyla kullanmamızı sağlar. Telefon üreticileri fabrika çıkışı bu özelliği kapatır çünkü magisk kurmak demek halk tabiri ile root atmaktır. Root atan insan android yazılımının sunduğu bir güvenlik duvarını kaldırmış olur lakin androide tam anlamıyla hakim olmuş olmaya başlar. MAgisk kurduktan sonra magisk içinden kullanılna modüller ve yardımcı gelişmiş uygulamalar aracılığıyla android telefonlarda bir sürü ek özelliklere sahip olma avantajı olur.
Sahip olunan avantajlar örnek vermek gerekirse
Telefondaki rahatsız edici reklamları kaldırma
Telefonun içindeki silinemeyen sistem uygulamalarını kaldırabilirsiniz
Google hizmetlerinin fazla şarj yemesini engelleyebilirsiniz
Moduller aracılığyla bir sürü ek mevcuttur ( araştırabilirsiniz )
Lutcy Patcher uygulaması ile çevrim dışı uygulamalrda sınırsız satın alma seçenekleri vardır.
LAKİN ROOT ATINCA OLUŞAN AÇIKLAR
Telefonunuzun güvenlik duvarı kırıldığı için dışarıdan siber saldırıya maruz kalabilirsiniz. FAzla korkmanızagerek yok absürt sitelere ve bilmediğiniz linklere tıklamazsanız kimse size saldırmaz ben 4 yıldır herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım
Banka uygulamarı size hata veriyor çünkü güvenlik duvarınız kalktığı için yapılan işlemlerden sizi sorumlu tutuyor ama dediğim gibi ben yaşamadım ama sizin yaşamayacağınız anlamına gelmez.
Elimden geldiğince genel özet yazdım. BEğenirseniz sevinrim. Sorunuz olursa yardımcı olabilirim