Neler Yeni

Ankara'ya Trenle Gidilir Mi?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,924
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Selamlar, İzmir'de yaşıyorum ve yakın zamanda Ankara'ya gideceğim.
Kar kış zamanı kara ulaşımına pek güvenim olmuyor açıkçası hele İzmir-Ankara gibi tamamı otoyol üzerinde ilerlemeyen bir yolda.

İki seçeneğim var, ya Pamukkale Jumbo ile İzmir'den Ankara'ya yaklaşık 8-8.5 saatlik bir otobüs ulaşımı gerçekleştireceğim. (01.00-09.00)
ya da paşa paşa İzmir'den trene binip DİLE KOLAY 14 SAAT yol gidip Ankara'ya varacağım. (19.15-08.40)

İkisinin fiyatı da birbirine çok yakın.

Ben açıkçası trenciyim, yanıma yolluk sandviç atıştırmalık vs. ayarlar tabletten dizimi ayarlar biraz takılır biraz uyur o yolu geçiririm diye düşünüyorum. Umarım da öyle olur.
Any ideas?

@Mehmet Yılmaz tam senlik konu aslında he

Mithril

80+ Silver
Kar kış zamanı kara ulaşımına pek güvenim olmuyor açıkçası hele İzmir-Ankara gibi tamamı otoyol üzerinde ilerlemeyen bir yolda.

İki seçeneğim var, ya Pamukkale Jumbo ile İzmir'den Ankara'ya yaklaşık 8-8.5 saatlik bir otobüs ulaşımı gerçekleştireceğim. (01.00-09.00)
ya da paşa paşa İzmir'den trene binip DİLE KOLAY 14 SAAT yol gidip Ankara'ya varacağım. (19.15-08.40)

Ben açıkçası trenciyim, yanıma yolluk sandviç atıştırmalık vs. ayarlar tabletten dizimi ayarlar biraz takılır biraz uyur o yolu geçiririm diye düşünüyorum. Umarım da öyle olur.
Any ideas?

Hocam bence deneyim olarak daha iyi olduğundan tren daha iyi. Ben olsam trenle giderdim tabi acelem yoksa.

Mahmut Yılmaz

80+ Silver
tren daha rahat olur en azından sabit kendi gidiyor otobüs gibi değil

Uçağın fiyatı trene yakındır muhtemelen hoca uçakla git mis gibi
Screenshot_2025-02-24-00-39-17-74_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,924
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bence deneyim olarak daha iyi olduğundan tren daha iyi. Ben olsam trenle giderdim tabi acelem yoksa.
Katılıyorum
tren daha rahat olur en azından sabit kendi gidiyor otobüs gibi değil
kar kış ben de o yüzden dedim
Uçağın fiyatı trene yakındır muhtemelen hoca uçakla git mis gibi
Alıntıyı görüntüle
gideceğim tarihlerde 1.5k'dan başlıyor...

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,924
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,793
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

Any ideas?

Hızlı tren hariç hiç tren kullanmadım bilmiyorum :peeposad:

Clayz

80+ Silver

Any ideas?

ben olsam deneyım olsun dıye bıle trene bınerım cok ıyı

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,669
İsim
Heath Ledger

Any ideas?

Hocam ben iki kat saate karşılık bile treni tercih ederim. Çünkü rahat. Kalkıp geziyorsun. Wc falan var. Havadar. Otobüste ayağa kalkıp gezemiyorsun bile

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,924
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Güncelleme: gittim.
Yolculuk bence fena değildi ancak teçhizatlı, hazırlıklı bulunmak lazım. Tıngır mıngır hafif sallana sallana gittik, trendeki WC başlarda güzeldi ancak yolculuk bitmeye yakın kapasiteden ötürü leş gibi oluyormuş öğrenmiş olduk. Kafeterya hiç yeterli değildi zira vagon içerisinde endüstriyel bir mutfak bulunmasına rağmen yemek adına hiçbir şey yoktu, sadece dondurulmuş hazır tostlar vardı adedini de bilmiyorum ama yolculuk 19.00'da başlıyor gece 01.00'de biri tost istediğinde sadece kaşarlı var denmişti öyle düşünün. Özensiz bir kafeterya var anca gidip içecek sıcak birkaç şey alabilirsiniz bu mevsimde. Vagonların çoğunda bilgi sistemi (ekran, istasyon bilgisi vs.) yoktu ancak benimki dahil iki vagonda vardı. Bunun harici pek bir olumsuzlukla karşılaşmadım. 19.00-02.00 arasında biraz film biraz laptoptan iş takılıp ardından aralıklı olarak uyudum. Işıklar benim vagonumda loştu ama ekran olmayan vagonlarda daha da loştu onlara denk gelirseniz daha da rahat uyursunuz. 2-3 defa trenin durmasından veya insanların hareketlenmelerinden ötürü uyandığım oldu ama pek rahatsız etmedi kolayca tekrar uykuya daldım. 5 saat civarı uyudum sayılır.

Söylenene göre tren çok sık gecikme yapıyormuş ancak ben pek öyle bir sorunla karşılaşmadım. Balıkesir'e gelene kadar sıfır sıkıntı on-time'dı. Tavşanlı ve Eskişehir'e gelene kadar çok minik gecikmeler oldu. Ankara'ya gelirken de başkentray ve bölgesel trenleri beklediğimiz için toplamda yaklaşık 20 dakikalık bir gecikmeyle vardık ama sorun değildi benim için.

Genç tarifesiyle 650TL, otobüse sıcak bakmayanlar için güzel alternatif zaten sadece akşam-gece seferi var ve herkes uyuyor.

TyShame

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
836
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Güncelleme: gittim.
Yolculuk bence fena değildi ancak teçhizatlı, hazırlıklı bulunmak lazım. Tıngır mıngır hafif sallana sallana gittik, trendeki WC başlarda güzeldi ancak yolculuk bitmeye yakın kapasiteden ötürü leş gibi oluyormuş öğrenmiş olduk. Kafeterya hiç yeterli değildi zira vagon içerisinde endüstriyel bir mutfak bulunmasına rağmen yemek adına hiçbir şey yoktu, sadece dondurulmuş hazır tostlar vardı adedini de bilmiyorum ama yolculuk 19.00'da başlıyor gece 01.00'de biri tost istediğinde sadece kaşarlı var denmişti öyle düşünün. Özensiz bir kafeterya var anca gidip içecek sıcak birkaç şey alabilirsiniz bu mevsimde. Vagonların çoğunda bilgi sistemi (ekran, istasyon bilgisi vs.) yoktu ancak benimki dahil iki vagonda vardı. Bunun harici pek bir olumsuzlukla karşılaşmadım. 19.00-02.00 arasında biraz film biraz laptoptan iş takılıp ardından aralıklı olarak uyudum. Işıklar benim vagonumda loştu ama ekran olmayan vagonlarda daha da loştu onlara denk gelirseniz daha da rahat uyursunuz. 2-3 defa trenin durmasından veya insanların hareketlenmelerinden ötürü uyandığım oldu ama pek rahatsız etmedi kolayca tekrar uykuya daldım. 5 saat civarı uyudum sayılır.

Söylenene göre tren çok sık gecikme yapıyormuş ancak ben pek öyle bir sorunla karşılaşmadım. Balıkesir'e gelene kadar sıfır sıkıntı on-time'dı. Tavşanlı ve Eskişehir'e gelene kadar çok minik gecikmeler oldu. Ankara'ya gelirken de başkentray ve bölgesel trenleri beklediğimiz için toplamda yaklaşık 20 dakikalık bir gecikmeyle vardık ama sorun değildi benim için.

Genç tarifesiyle 650TL, otobüse sıcak bakmayanlar için güzel alternatif zaten sadece akşam-gece seferi var ve herkes uyuyor.
Hangi trenle gittin bilmiyorum ama sanırım izmir mavi isimli trenle gittin. Genelde en iyisi o zaten bitane de 2 şer koltuklu var o da fena değil denilebilir seninki tek koltuklu versiyon. Malesef hızlı tren yatırımları o kadar iyi olmadığı için kara tren mantığından daha iyi çalışan normal elektrikli trenlerle seyehat ediyoruz. Bazen otomobilden hızlı görürüyor bazen eşit seviyede. Tren sistemleri iyice eskidiği için duraksamalar hatta bazen arızalanmalar oluyor o yüzden rötar yapabiliyor bu da maks 2 3 saat olur. 5 sene önce üniversiteye giderken Kütahyadan aynı tren ile ankaraya gidiyordum böyle bir sıkıntı yoktu. En azından bana denk gelmedi yani belki dönüşte arıza yapmış olabilir bir şey diyemeyeceğim. Trenin tek sıkıntısı bana göre telefon çoğu zaman çekmemesi başka sıkıntısı yok hatta otobüsten daha çok haz veriyor. Dönemine göre camdan izlediğiniz manzara da değişiyor özellikle balıkesir tavşanlı yolu manzaralarla dolu çok güzel yol.

Top Bottom