Öneri AOC C24G1 VS 24G2U

The Magma Boss

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,464
Selamlar dostlar. Bu iki monitör arasında kaldım. Biri ips panel iken diğeri va panel. Fakat va panelde curved özelliği de var. Açıkçası curvedı çok fazla umursamıyorum. Ve curved monitörlerin artı ve eskilerini açıklar mısınız? Hangisini tavsiye edersiniz?

Kullanım alanlarım:
-Lol, pubg, cs tarzı oyunlar oynamak
-Hikaye modlu oyunlar oynamak (örn: The Witcher)
-Dizi, Film izlemek
-Edit, montaj yapmak
-Kod yazmak

Ayrıca 1500,1600 TL fiyat bandında önerilerinize de açığım.
Yardımlarınızı bekliyorum :)

Son düzenleme:
Pubg gibi rekabetçi oyunlar oynamayacağı için 1ms gerek yok + hikaye oyunu edit montaj filan ekrandakı renkleri daha iyi gösterecek monitor lazım ips monitor daha iyi gösterdiyi için tavsiyem ips. Minimum 144hz almanı tavsiye ederim

PUBG gibi rekabetçi oyunlar oynamayacağı için 1ms gerek yok + hikaye oyunu edit montaj filan ekrandakı renkleri daha iyi gösterecek monitor lazım ips monitor daha iyi gösterdiyi için tavsiyem ips. Minimum 144hz almanı tavsiye ederim
Evet attığım monitörler 144hz 1ms zaten. Arada pubg, warzone gibi oyunlar da oynarım. Konuyu düzenleyeyim hemen.

Evet attığım monitörler 144hz 1ms zaten. Arada PUBG, warzone gibi oyunlar da oynarım. Konuyu düzenleyeyim hemen.
knk bu konularda bende çok meraklıyım çünkü bende monitor alcam sanırsam ips panelde ms 4 e kadar çıkabiliyomus ama va da çıkmıyomus dıye bılıyorum ama ips nin renkleri daha canlı ve güzel gosterdigini soyluyolar yanı 3ms yi farketmezsin diyolar yanı bende suanlık sadece oyun ve edit montaj için alcam ama aoc 24g2u tercih etcem yani kısaca diyosan daha canlı ve güzel renk için 3ms veririm aoc 24g2u al ben oyle yapacagım

Selamlar dostlar. Bu iki monitör arasında kaldım. Biri ips panel iken diğeri va panel. Fakat va panelde curved özelliği de var. Açıkçası curvedı çok fazla umursamıyorum. Ve curved monitörlerin artı ve eskilerini açıklar mısınız? Hangisini tavsiye edersiniz?

Monitörde video editlerken renklerin doğruluğu senin için önemli mi? Eğer önemliyse sRGB özelliğinin olması lazım. Mesela aşağıdaki linkteki monitörlerin sRGB desteği var ve %124 oranında. En yüksek oran bunlarda belirttiğin bütçe aralığında. Yalnız bunlar 75Hz, 144Hz değiller.

144Hz olsun istersen bunlar var. Bunlarda da sRGB özelliği var ama %99 oranında.

Monitörde video editlerken renklerin doğruluğu senin için önemli mi? Eğer önemliyse sRGB özelliğinin olması lazım. Mesela aşağıdaki linkteki monitörlerin sRGB desteği var ve %124 oranında. En yüksek oran bunlarda belirttiğin bütçe aralığında. Yalnız bunlar 75Hz, 144Hz değiller.

144Hz olsun istersen bunlar var. Bunlarda da sRGB özelliği var ama %99 oranında.

sRGB desteği olmazsa olmaz diyeceğim bir özellik değil. 144 hz monitör olmasına önem veriyorum. Viewsonicin monitörü gayet güzelmiş fakat onun da fiyatı biraz daha pahalı. Attığım 2 ürünü tavsiye etmez misiniz?

Biri ips panel iken diğeri va panel.
Fakat va panelde curved özelliği de var
Ve curved monitörlerin artı ve eskilerini açıklar mısınız?

Kullanım alanlarım:
-Dizi, Film izlemek
-Edit, montaj yapmak
Diğerlerine gerek yok.
Sadece bu 2 kullanım alanı IPS almak için yeterli sebep.
Curved olayı görüş açısı ile alakalı.
Monitör düz bir zeminde genişledikçe bakmak ve ışık dengesi değişebiliyor.
Curved bunu dengelemek için var. Ama 24" monitörlerde o kadar etkili değil.
Zaten düz de olsa, C de olsa görebiliyorsun.
IPS olanı tercih edebilirsin.

Diğerlerine gerek yok.
Sadece bu 2 kullanım alanı IPS almak için yeterli sebep.
Curved olayı görüş açısı ile alakalı.
Monitör düz bir zeminde genişledikçe bakmak ve ışık dengesi değişebiliyor.
Curved bunu dengelemek için var. Ama 24" monitörlerde o kadar etkili değil.
Zaten düz de olsa, C de olsa görebiliyorsun.
IPS olanı tercih edebilirsin.
Teşekkürler, peki bu monitörü nereden 0 ölü piksel garantisi ile alabilirim?

Geri