Neler Yeni

Apacer 240GB SSD hakkında

Furkan1461

80+ Silver
Yeni sorunlu SSD vatana millete hayırlı olsun (!)

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Ben de bunu laptopda kullanıyorum. Test falan etmedim ama.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
aaaa bunuda mı kronik sorunlu yaptınız hadi hayırlı olsun 👏👏

Bak bu Samsung QVO SSD ve belirli bir yazımdan sonra saniyede yazma hızı 70MB'a kadar düşüyor. SSD nedir neden hız düşer doluluk nedir etkisi nedir gibi konuları araştırın kafanıza göre SSD'yi doldurdum hızım yarıya düştü okey de sen ne kadar bilinçli bir kullanıcısın beni de etiketlemeyin böyle konulara memlekette bir tane sağlam SSD bırakmadınız adamın biri çıkıyor SSD şöyle kaynımda da var kronik sorunlu diyip çekip gidiyor pehhh.

Samsung.jpg

Son düzenleme:

Yakup.

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Tavsiyem ssd‘e %10 boş alan bırakıp, tekrardan test yapınız.

oguzhnsrmn

80+ Gold
En İyi Cevap
8
aaaa bunuda mı kronik sorunlu yaptınız hadi hayırlı olsun 👏👏

Bak bu Samsung QVO SSD ve belirli bir yazımdan sonra saniyede yazma hızı 70MB'a kadar düşüyor. SSD nedir neden hız düşer doluluk nedir etkisi nedir gibi konuları araştırın kafanıza göre SSD'yi doldurdum hızım yarıya düştü okey de sen ne kadar bilinçli bir kullanıcısın beni de etiketlemeyin böyle konulara memlekette bir tane sağlam SSD bırakmadınız adamın biri çıkıyor SSD şöyle kaynımda da var kronik sorunlu diyip çekip gidiyor pehhh.

Alıntıyı görüntüle
Hiçbir şekilde SSD yazmadan test yaptım 2 gün bilgisayarı açmadım yine denedim ve kaçkez yaptım hızı yarıya düşmüş durduk yere ve araştırdım şu sonuçları elde ettim;

Bir blokun tamamı boş iken diğerinin yarısı boş oluyor ve tamamı boş olan blokların veri akışına darboğaz yapıyor.
Tamamen NAND yongaların çalışma prensibi ile ilgili.
Bu yüzden SSD'lere depolama artarken TRIM yapılır.
"En iyi duruma getir" olarak çıkıyor güzel Türkçe dilimizde.
Gerçek anlamı: kırpmak, tıraşlamak.
Doluluk oranları birbirinden farklı blokların doluluk miktarı birbirine eşitlenerek hızı da eşitleniyor.

Ve böyle ise kronik sorunlu SSD'ler yokmu?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Bu SSD den sahibim, sağlığını tüm programlar ayrı bir şey gösteriyor, sıcaklığı tüm programlarda 48 yüke girincede boşta da değişmiyor ve okuma 560 yazma 240 MB yari yarıya düştü tek bendede değil @Alper140 da yaşıyor technopat sosyalde bir iki kişi daha yaşıyor ve hepsinin ortak özelliği%70 üzeri doluluk.

Apacer da ısı sensorü olmadığı için sabit gözüküyor.

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
@Abdullah Hacıgül 1 TB Samsung QVO için 70MB/s yazma normal sayılabilir aslında, vadettiği 500'lü değerler sadece SLC tamponu kullanılırken geçerli. O da yaklaşık 42GB falan. QLC üzerine yazma yaparken 80MB/s hız vadediyor. Burada durum farklı gibi.

Konuyla ilgili yorum yapmak gerekirse, %90 doluyken pek sağlıklı sonuç vereceğini düşünmüyorum. Kullanımda çok bi' problem yaşamıyorsanız sayılara takılmayın.

oguzhnsrmn

80+ Gold
En İyi Cevap
8
@Abdullah Hacıgül 1 TB Samsung QVO için 70MB/s yazma normal sayılabilir aslında, vadettiği 500'lü değerler sadece SLC tamponu kullanılırken geçerli. O da yaklaşık 42GB falan. QLC üzerine yazma yaparken 80MB/s hız vadediyor. Burada durum farklı gibi.

Konuyla ilgili yorum yapmak gerekirse, %90 doluyken pek sağlıklı sonuç vereceğini düşünmüyorum. Kullanımda çok bi' problem yaşamıyorsanız sayılara takılmayın.
Fakat doluykende, Bu kadar düşmemesi lazım günde 2-3 kez test yapıyorum takıntı oldu artık 120'lere indiği bile oluyor.

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Tek testte 2 tekrar ve geçişler arası 10 veya 30 saniye delay koyup dener misin? Eğer değerlerin normal çıkarsa fazla ısındığından düşüyor olabilir. Ayarlar üzerinden aralık süresini 10 veya 30, boyut seçmenin solundaki bölmeyi de 2 olarak ayarla.

oguzhnsrmn

80+ Gold
En İyi Cevap
8
Tek testte 2 tekrar ve geçişler arası 10 veya 30 saniye delay koyup dener misin? Eğer değerlerin normal çıkarsa fazla ısındığından düşüyor olabilir. Ayarlar üzerinden aralık süresini 10 veya 30, boyut seçmenin solundaki bölmeyi de 2 olarak ayarla.
Saniyeyi nereden ayarlıyacağım delay koymayı.

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Son cümlemde bahsettim. CrystalDiskMark kullanman gerekiyor, belirtmeyi unuttum.

Top Bottom