Neler Yeni

Apacer AP2TBAS2280Q4U-1 2TB 7400/7000 MB/s M.2 Nvme SSD Gen4 4.599₺

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
668
İsim
Burak
Macio olunca dramsiz mi oluyordu hocam hiç açmadan iade mı edeyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Soğutucuyu yapıştırmadan önce bakmadız mı
Yok hocam açmadım bile takmadım ben

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,570
İsim
Volkan
Ben kendime de aldım arkadaşıma da arkadaş tamam doğru geldi dedi kendiminkini açmadım takmadım da PC ye macio yazarsa iade mı edeyim kontrolcu dediğiniz nasıl.bir şey oluyor tarif eder misiniz? İlk defa aldım ben böyle bir üründe.
bence hiç açma uğraşılıyor İncehesap kutusu açıldıysa iade almıyor

Ne yapsam ki hocam bunlar karışık mı satılıyor ne oluyor

Ben daha takmadım ürünü de iade etsem mı acaba açarsam almazlar diye endişem var
almazlar knk açma İncehesap öyle sanırım satış prosedürlerin dede varmış

xoguzx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ahmet Oğuz Ünal
Macio olunca dramsiz mi oluyordu hocam hiç açmadan iade mı edeyim
Evet dramsiz oluyor.Ben yerinde olsam açmadan iade ederdim.Bende zaten ayrı bir ssd olduğu için ucuza depolama gibi oldu.

Ldrago

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Salih
Oyun anlamında bir dezavantajı var mı yoksa iadeyle uğraşmıycam Windows kingston renegade e kurulu zaten

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
668
İsim
Burak
Evet dramsiz oluyor.Ben yerinde olsam açmadan iade ederdim.Bende zaten ayrı bir ssd olduğu için ucuza depolama gibi oldu.
Hocam ürünü jelatini açtım etiket şeffaf oluyor ya kutu kapağı kapalı kalsın diye SSD ye baktım maxio çıktı benimde iade edeyim mi

xoguzx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ahmet Oğuz Ünal
Oyun anlamında bir dezavantajı var mı yoksa iadeyle uğraşmıycam Windows kingston renegade e kurulu zaten
bendede o şekil oyunla bi sıkıntısı olmaz.Eğer Windows kurup sürekli okuma yazma yapacak yüksek boyutlu dosyalarla uğraşıyorsan uğraşabilirsin. Ben uğraşmıycam seninki gibi Kingston renegade var oyunları taşıdım şimdi

Ldrago

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Salih
Temudaki ajazz mouse un kontrolcü olayına döndü bu da 🤣

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
668
İsim
Burak
Iadeye karar verdim arama mesaj bekliyorum teknik destekten anlaşmalı kod gönderecekler iade için dediler ürün kullanilmadiysa sorun olmaz bakacaz artık göndereyim yarın ürünü onlara

Hocam yada ana SSD olarak kullansam mı 500 GB ile can cekisiyorum sonradan dramli alırım diye düşündüm iade 3tmek uzun olacak

Son düzenleme:

MoonWalk

80+
ssd geldi şimdi ve maxio
Diğer versiyonu (DRAM'siz olan) denk gelmiş.
Hocam ürün geldi denedim ürün tamda bahsedildiği gibi fiyat hala aynıysa kaçırmayın derim hayırlı olsun alanlara

Iyi mı kötü mü hocam
maxio olanlar kötü, ssd yanıt süresi 3k,4k felan oluyor Kingston fury renegade var birde bende. onda 3 ms den yukarı çıkmıyor bakalım biraz daha.
SSD'nin iki versiyonu olduğu belirtilmiş. Kontrolcü ve DRAM dışındaki kısımlarda aynı veya benzer olarak görünüyor ancak kontrolcü ve DRAM kısmında önemli bir farklılık var.

Phison E18 ve SK Hynix DRAM'li versiyonu gelirse iyi. Bu fiyata, daha üst kalitedeki SSD'leri soğutucuyla beraber almış gibi olunur.

NAND konusunda artısı olsa da MAP1602A ve 32 MB HMB'li versiyonu denk gelirse fiyatına göre yine iyidir ancak düşündürebilir. Sanırım Exceria Heatsink modeli de ara ara bu fiyatlara düşüyordu. Onun durumu daha güvenilir.
Şu yazı fikir verebilir bir de kötü değil aslında, sadece daha iyisi yerine daha geride olan model alınmış oluyor.
Harbi mi dramsiz mi oluyor onlar ne gibi kötü hocam

Birde nereden kontrol sağlayabilirim? Öyle mi değil mi dram var mı yok mu phison e18 miydi neydi o var mı yok mu falan
Phison E18 kontrolcülü olan DRAM'li, MaxioTech MAP1602A kontrolcülü olan DRAM'siz; yani bu model DRAM'siz.
Depolama olarak kullanılırsa bir dezavantajı olmaz, normal şekilde de kullanılabilir.

Aslında şöyle düşünmek gerek: Bir yanda KC3000, Renegade, Exceria Pro gibi tepede olan modeller var ve fiyatları da görüldüğü üzere 5000TL'nin üstünde. Phison ihtimali de vardı ancak MaxioTech'li olanlar satılıyor (muhtemelen hepsi böyle). Asıl konu; böyle bir modelin diğer tepe ürünlerle eşit kalitede olup üstüne bir de soğutuculu bir şekilde 4.6k fiyata satılıp satılmayacağı...

@Ldrago

Aslında en başta yazılmasaydı kimsenin aklında şüphe olmazdı :D ancak yine de farkındalık iyidir.

Son düzenleme:

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
668
İsim
Burak
Diğer versiyonu (DRAM'siz olan) denk gelmiş.

Şu yazı fikir verebilir bir de kötü değil aslında, sadece daha iyisi yerine daha geride olan model alınmış oluyor.

Phison E18 kontrolcülü olan DRAM'li, MaxioTech MAP1602A kontrolcülü olan DRAM'siz; yani bu model DRAM'siz.

Depolama olarak kullanılırsa bir dezavantajı olmaz, normal şekilde de kullanılabilir.

Aslında şöyle düşünmek gerek: Bir yanda KC3000, Renegade, Exceria Pro gibi tepede olan modeller var ve fiyatları da görüldüğü üzere 5000TL'nin üstünde. Phison ihtimali de vardı ancak MaxioTech'li olanlar satılıyor (muhtemelen hepsi böyle). Asıl konu; böyle bir modelin diğer tepe ürünlerle eşit kalitede olup üstüne bir de soğutuculu bir şekilde 4.6k fiyata satılıp satılmayacağı...
Hocam son karar dedim 500gb ile can cekisecegime kullanayım montajda kafayı yiyordum SSD yatağa oturtuyorum bı yanı altına kaçıyor neyse baya uğraştım sonunda ssdyi o cıkıntıların arasına yatağa dayattim aşırı dandik yatak kısmı bol geliyor ssd çapraz oturuyor yatağa neyse bir şekilde çözdüm thermal ped doğru mu taktım naptın bilmiyorum profile yapıştırdım o profili de yatağa şurup üzerine bastırdım chiplere gelecek şekilde kanser etti yatak kısmı. Şuan formqtlyip kullanıyorum 1.82tb c diski gözüküyor 180 GB yi yuttular mı anlamadım test nasıl ederim SSD yi program var mı crisytal bilmem ne indirdim hata veriyor olmadı test için

MoonWalk

80+
1.82tb c diski gözüküyor 180 GB yi yuttular mı anlamadım
SSD'lerde bu durumun olması normal. Net kapasite çalışma prensibinden ötürü belirtilene göre daha az olur. SSD'nin görünen kapasitesi ne kadar artarsa da bu net kapasite de o kadar oranlı olur.
test nasıl ederim SSD yi program var mı crisytal bilmem ne indirdim hata veriyor olmadı test için
CrystalDiskInfo, CrystalDiskMark, Hard Disk Sentinel gibi programlar az çok fikir verir, hata vermesi garip.

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
668
İsim
Burak
SSD'lerde bu durumun olması normal. Net kapasite çalışma prensibinden ötürü belirtilene göre daha az olur. SSD'nin görünen kapasitesi ne kadar artarsa da bu net kapasite de o kadar oranlı olur.

CrystalDiskInfo, CrystalDiskMark, Hard Disk Sentinel gibi programlar az çok fikir verir, hata vermesi garip.
Içinde files falan kayıp herhalde eksik iniyor dosyalar sanırım ondan yapıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,071,811
Üyeler
170,259
Son üye
cagan2929
Top Bottom