Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Apple iPhone 12 mini, 128 GB 23,245TL

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver
Gidip 14 pro alsın 3 5 fazlasına en kötü
12 mini 25k diyelim. 14 pro max de yurtdışından alırsan veya burada yurtdışı olan cihazdan alıp gidip kıbrısa veya gürcistana ayak basıp geri çıkarsın 35kya gelir. Arada 10k eklersin ama şuanda en iyi telefonu alırsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

demek ki gürcistan öyle fırsatlarla dolu bir ülke değilmiş anlatmak istediğim buydu. herkes pro max alacak diye bir kaide de yok. adamın bütçesi miniye yetiyordur daha ucuz diye gürcistana gidemez çünkü ucuz değil.
orada katılıyorum. Sadece üstüne ekleyip en iyi modeli ucuz fiyata almanın iyi olduğunu söylemeye çalışıyorum. Yoksa bu kayıt parası olayı olmasa neredeyse bütün cihazlar ucuza geliyor. Hatta belki çoğu kişi kayıtsız bile kullanabilir.

ama kayıtsız kullanırsa satması ve kullanması zor olur. 120 gün içinde önerilen kayıt süresi hakkı var. Bu süre içinde herhangi bir zamanda kayıt yapaabilirsiniz. 365 gün içinde de yapma zorunluğunuz var. Zorunluluktan kastım illa yapacaksın diye bir kaide yok ama 120 günden sonra telefonda arama konuşma yapamazsın. 365 güne geldiğinde de hala kayıt yaptırmadıysan bir daha o cihaza kayıt yaptıramazsın.

GirayHan

80+ Platinum
12 mini 25k diyelim. 14 pro max de yurtdışından alırsan veya burada yurtdışı olan cihazdan alıp gidip kıbrısa veya gürcistana ayak basıp geri çıkarsın 35kya gelir. Arada 10k eklersin ama şuanda en iyi telefonu alırsın.

orada katılıyorum. Sadece üstüne ekleyip en iyi modeli ucuz fiyata almanın iyi olduğunu söylemeye çalışıyorum. Yoksa bu kayıt parası olayı olmasa neredeyse bütün cihazlar ucuza geliyor. Hatta belki çoğu kişi kayıtsız bile kullanabilir.
bundan 2.5 3 sene önce bu bahsettiklerimizin tam tersi tüm telefonlar ucuzdu. artık pek avantajı kalmadı dediğim gibi üst modeller harici. herkesin bütçesi yetmediği için şu an artık çokta cazip kalmıyor. açıkçası zaten hesapladığımız parayı verebilen biri 10k daha verip tr garantili bir cihazda alabilir ( +1 yıl garanti apple için değerli bir süredir ) ve gürcistan denilen berbat ülkenin kahrını çekmez. dediğin gibi türkleri sevmiyorlar hırsız dolu ve güvenilir bir ülke değil.

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver
bundan 2.5 3 sene önce bu bahsettiklerimizin tam tersi tüm telefonlar ucuzdu. artık pek avantajı kalmadı dediğim gibi üst modeller harici. herkesin bütçesi yetmediği için şu an artık çokta cazip kalmıyor. açıkçası zaten hesapladığımız parayı verebilen biri 10k daha verip tr garantili bir cihazda alabilir ( +1 yıl garanti apple için değerli bir süredir ) ve gürcistan denilen berbat ülkenin kahrını çekmez. dediğin gibi türkleri sevmiyorlar hırsız dolu ve güvenilir bir ülke değil.
siz de haklısınız ama yapacak bir şey yok. İşte şu seçimden sonra ötv indirimi gelsin de kuzenimin üzerinden telefon alayım. Ha siz şu prosedürü biliyor musunuz? Bu ötv indirimi üniversite öğrencilerine 1 seferlik geldiğinde başka birine alınabiliyor mu?

MertMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,057
İsim
Mertcan Ceylan
valla 12 mini alacaktım ama o kadar pahallandı ki artık o kadar edeceğini düşünmüyorum yarın 11 2.el alacağım 11 bin TL ye gerçekten bu telefonları bu fiyattan almak akıl karı değil ya seçimden sonra %50 indirim bekleyecektim ama en kötü satıp tekrar alırım indiirm olursa olacak gibi değil çünkü

@şahin doğan sen uzun süredir 12 kullanıyorsun 11 bin TL iphone 11 alacağım yarın hatta elimde ki telefonu da veririsem daha ucuza gelecek aslında aylardır 12 mini için bekliyordum yada 12 ama şuan net 2 kat fark var 22 Bin TL falan iphone 12 2.EL o yüzden değeceğini düşünmüyorum ne diyorsun tavsiye eder misin ? dikkat etmem gereken bir şey var mı yarın alırken şuna kesin bak dediğin . Yurt dışı alma şansım yok

Son düzenleme:

MuhammedKazan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
Muhammed Kazan
İlgilendiği Kategoriler
bılgısayar ve bılgısayar bıleşenlerı toplama ve bılgı verme (Bende Olmayan Bılgısyar)

şahin doğan

80+ Platinum
@şahin doğan sen uzun süredir 12 kullanıyorsun 11 bin TL iphone 11 alacağım yarın hatta elimde ki telefonu da veririsem daha ucuza gelecek aslında aylardır 12 mini için bekliyordum yada 12 ama şuan net 2 kat fark var 22 Bin TL falan iphone 12 2.EL o yüzden değeceğini düşünmüyorum ne diyorsun tavsiye eder misin ? dikkat etmem gereken bir şey var mı yarın alırken şuna kesin bak dediğin . Yurt dışı alma şansım yok
Aşırı aşırı bir şey kaybetmiyorsun 11 ile 12 arasında. 1 sene güncelleme ve ekran sadece.

Phanzox

80+ Silver
Daha geçen hafta bir tanıdığa 25k'ya iphone 14 pro 256gb almıştık amerikadan.

Mirai

80+
Yanlış bilgilendirmeyin insanı ıraqın apple mağazasında 14 pro max 22.880 gidiş geliş konaklama yemek parası 2k tuttu desen 25k +6k kayıt yaptırsan 31k şuan akakcede en ucuzu 47k arada 16k kâr var halen
diğer tüm ülkelerde dolar bazında satılır telefonlar videoda ki hesap kitap yanlış yukarda da bahsettiğim gibi avantajlı bir durum yok ne kıbrısta ne farklı yerde sorun TL'nin dolar karşısında erimesi ve pasaport kaydı fiyatlarının artması. bunlar olunca yurtdışından telefon almanın mantığı kalmıyor.

şahin doğan

80+ Platinum
Yanlış bilgilendirmeyin insanı ıraqın apple mağazasında 14 pro max 22.880 gidiş geliş konaklama yemek parası 2k tuttu desen 25k +6k kayıt yaptırsan 31k şuan akakcede en ucuzu 47k arada 16k kâr var halen
Git gel, konaklama, yemek 2K mı? Sadece tek yön uçak bileti 2.5K? Farklı şekillerde daha ucuza gelir onu demiyorum.

Arda_07

80+ Bronze
bir de gürcistanı hesapla bakalım. Fotoğraf atıyorum Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
bu videolara bakmak yerine ee.ge ya da zoommer.ge sitesine girip bakın bence

ama kayıtsız kullanırsa satması ve kullanması zor olur. 120 gün içinde önerilen kayıt süresi hakkı var. Bu süre içinde herhangi bir zamanda kayıt yapaabilirsiniz. 365 gün içinde de yapma zorunluğunuz var. Zorunluluktan kastım illa yapacaksın diye bir kaide yok ama 120 günden sonra telefonda arama konuşma yapamazsın. 365 güne geldiğinde de hala kayıt yaptırmadıysan bir daha o cihaza kayıt yaptıramazsın.
365 gün dediğin yurtdışına çıkma süresi, son 1 yıl içinde herhangi bir ülkeye gidip gelmen gerekiyor istersen 6 yıl sonra da yaptır

Son düzenleme:

şahin doğan

80+ Platinum

Connex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
386
İsim
Emirhan
Discord
ConneX#1905