Ben diyorum. Android tablet almak parayı çöpe atmak demektir. Çünkü;
1) Sırf ipade özel 1 milyondan fazla uygulama var ve sorunsuz çalışıyor. Android tarafında telefon için yazılmış uygulamalar tablette çalışır, tablete özel yazılmış uygulama çok çok azdır. Bu da performans ve uyumsuzluk sorunlarını beraberinde getirmektedir.
2) iPad: Apple tutarlı, uzun vadeli yazılım güncellemeleri sağlamasıyla tanınır. Daha eski iPad modelleri bile birkaç yıl boyunca yazılım güncellemeleri alır. Samsung tabletlerine halen daha güncelleme anlamında bir apple kadar fazla destek vermemektedir. Daha yeni yeni 4 yıl destek vereceğini açıkladı ancak geçmiş serileri bir anda çöp de edebilir. Geçmişte bunun örneği çok. Ancak ipadler, en az 6 sene net yazılım güncellemesi alır.
3) Notability gibi bazı uygulamalar sadece ipadde vardır. Ayrıca pages,numbers ve keynotes ücretsizdir. Samsung aldığınızda ayrıca office 365 de satın almanız gerekir. Ayrıca final cut pro ve logic pro sadece ipadde olan diğer uygulamalar. Capcut alternatif olsa da bunlar kadar başarılı değildir.
4) Apple'ın müşteri hizmetleri kalitesi Samsung ile kıyas bile götürmez. Eğer, Allahım düşmanımın başına vermesin, cihazınızı Samsung Tr teknik servise götürmek zorunda kalırsanız, tam anlamıyla mağduriyetin kelime anlamını iliklerinize kadar yaşarsınız. Eğer sinir hastası değilseniz tebrikler, Samsung Tr teknik servisi ziyaretinizden sonra sinir hastası oldunuz! Eğer kalp rahatsızlığınız falan varsa sakın gitmeyin, cihazı bağışlayın. Zira teknik serviste kriz geçirmeniz yüksek olasılık.
Apple ise böyle değil. Zorlu veya Akasyaya giderseniz, sohbet eşliğinde cihazınızın sorunu çözülür. Eğer işlerim sisteminde bir hata alırsanız, ( benim numbersta çalışmalarım buluta yedeklenmediği için kaybolmuştu, desteği aradım, uzaktan bağlanıp kurtardı çalışmamı. ) desteği arayarak çözüm sağlayabilirsiniz.
5) Çizim için ipad çok daha iyidir. Spen ile not alırsınız ama çizim konusunda sınıfta kalır.
6) Artırılmış gerçeklik uygulamaları ipadde daha iyi çalışır.
7) İpaddeki safari masaüstü sürümdür. Dolayısıyla siz birçok eklenti yapabilirsiniz. Chrome , mobil sürüm olduğu için örneğin reklam engelleme eklentisi koyamazsınız. Bunu samsung browser ile yapabilir olsanız da , safari kadar iyi ve hızlı çalışmaz.
Bence tablet demek, ipad demektir ve bu fikrimin gelişmesinde uzun yıllar hem samsung tab hem de ipad deneyimlemem etkili oldu.
Siz samsung ekosistemindesiniz, ben de macbook hariç watch se saat, ipad 10, airpods 3 ve iphone 12 olmak üzere, Apple ekosistemindeyim. İnanın bana, apple ekosisteminde cihazlar arası senkronizasyon muhteşem. Saatten aramayı cevaplarken, eğer kulaklık takılıysa anında kulaklığa aktarıyor. Kulaklık yoksa saatten de gayet rahat görüşme yapabilirsiniz. Samsungta kullandım, bu kalitede değildi cihazlar arası uyum.
Öncelikle emeğinize sağlık tek tek açıkladığınız için

Sonda söylediğiniz kulaklık olayı Samsung'ta da var ve kusursuz çalışıyor

tablettr Çizim esnasında telefonu tuval olarak kullanma, tableti windows bilgisayarlarda internet bağlantısı bile olmadan 2. Ekran yapma, Samsung Dex ile normal bir laptop gibi tablet kullanabilme gibi Galaxy Tab'ların sayısız kendine has özelliği mevcut.
Apple ekosistemi en stabili ancak sadece 1-2 ufak kusurla, gayet iyi bir Samsung ekosistemi çok daha uygun bir fiyattan kurabiliyorsunuz.
7. Maddedeki muhabbet yanlış zira S9 FE Plus cihazımdaki Chrome masaüstü versiyon, ayarlardan mobil hale çevirdim masaüstü versiyon sinirimi bozduğu /alışkın olmadığım için.
6. Maddeye bende katılıyorum render vb durumlarda İpad daha iyi
5. Durumu tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim, son nesil galaxy tabletler şuan çizim için alabileceğiniz en iyi cihazlar. Bunu ben değil sayısız YT kanalı söylüyor.
4) Her şeyin kötü bir yanı vardır, ben S20 FE cihazımı ekrandaki ufacık Amoled yanığı için servise gönderdim; ekran, batarya, arka kapak, şarj soketi ücretsiz değişti ve tarafıma gönderildi. Tabii benim sorun yaşamamam servisin sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor, şikayet çok fazla var ancak İpad'in 3/2'si parasına cihaz alıyoruz, saçma gelebilir ancak fiyattan dolayı bu durum göz ardı edilebilir. En basitinden S20 FE şuan 15K, dengi Iphone 11 25K. Servis muhabbeti düşünmektense 2 tane S20 FE alırım

biri bozulunca diğerine geçerim. İlk 2 sene içinde bir cihazın arızalanma oranı düşük olduğundan ben Samsung olsun olmasın her ürün için bunu düşünüyorum. Doğru / yanlış tartışılır
3) Microsoft 365'i 20-25TL'ye internetten çözebilirsiniz ki ben öyle yaptım. Hatta bilgisayarda üyeliğiniz varsa direk onu da aktif edebilirsiniz ek bir uğraşa lüzum yok. İsmini hatırlamamakla birlikte ders sırasında hem ses kaydı hem not almayı sağlayan, sonrasında da nereyi not aldıysanız oranın sesini size açan not uygulamasına kadar var. Render vs uygulamalarını bilmiyorum ancak Not uygulaması olarak eksik yok.
2) yazılım olayı her android cihazın eksik yanı. 4 güncelleme garantisi var, 4 bile fazla bence. Siz de biliyorsunuz ki androidler apple gibi değiller, güncelleme aldıkça yavaşlarlar. S20 FE cihazım kutudan Android 10 ile geldi, 13'e kadar aldı ve bitti. 14 gelmedi, gelmeyecek. Gelmesin de.
1. Maddede de şunu söylemek istiyorum; tabletler telefonların simsiz hali olduğundan telefon için yapılan her uygulama sorunsuz çalışır, çalışıyor da. Tabletlere özel pek uygulama olmaması şahsen sorun değil, dediğim gibi render vb işin yoksa yapamayacağın iş yok. Samsung kendisi gereken her uygulamayı yapmış ve kurulu geliyor zaten. Ekstraya ben pek ihtiyac duymadım.
Bu değerlendirmeleri Tab S9 FE Plus cihazımdan yola çıkarak yaptım. Başka marka modele kıyasla dedikleriniz doğrudur, bilemiyorum
