apu gpu %100 harici gpu %25 çalışarak 10 fps veriyor

Reaksiyon skoru
0
DÜN hiçbir sorun yoktu bu gün bilgisayarı açtığımda gereksiz bi kasma vardı tarayıcıyı açtığımda apu gpu sürekli %100 e çıkıp %30 a düşüyor. Valorantta normalde 350 400 fps alıyorken bu gün 10 fps de takılı kalıyor ve kımıldamıyor. apu gpu kullanımı %100 e çıkıyor ve harici gpu da %20 ye çalışıyor (grafik ayarlarından gpu seçimini yaptım). Spotify ı açtığımda bile %70 e çıkıyor. FAKAT her şeyi kapatınca hemen %5 kullanıma düşüyor.

DÜN hiçbir sorun yoktu bu gün bilgisayarı açtığımda gereksiz bi kasma vardı tarayıcıyı açtığımda apu gpu sürekli %100 e çıkıp %30 a düşüyor. Valorantta normalde 350 400 fps alıyorken bu gün 10 fps de takılı kalıyor ve kımıldamıyor. apu gpu kullanımı %100 e çıkıyor ve harici gpu da %20 ye çalışıyor (grafik ayarlarından gpu seçimini yaptım). Spotify ı açtığımda bile %70 e çıkıyor. FAKAT her şeyi kapatınca hemen %5 kullanıma düşüyor.
laptopmu

sistem yapılandırmasından cpu mun çekirdeğini 12 yapınca bi anda eski haline ama neden olduğunu hala anlamış değilim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bunu sormanız hata zaten, yazmalısınız ki forumdakiler soruna çözüm sunabilsin.
sorunu hallettim fakat nasıl yaptım emin değilim siz yinede tahmininizi yazın ryzen 5 7600 rtx 4060 ti 16 gb a620m s2h 16.2 ram

Geri