Neler Yeni

Araba aldım ama hiçbir bilgim yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
can
soğutma değil hocam kayış trigerin belirli bir kilometre aralığı var geçerse trigerin kopma ihtimali var koparsada zaten masraflar baya baya pahalı olur eksantrik açılır itecekler değişir kurtarmassa silindir kapağı da iner ve bilmediğin için zorlayıp fazla basarsanda dahada masraf çıkar
herhangi bir şekilde tespit etme şansım var mı yoksa usta mı gerek

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,278
İsim
Berkecan Ergin
Arabayı yeni aldıysan öncelikle hava yağ ve polen filtresini değiştir tabii ki motor yağınıda değiştir, bana özelden yaz yardımcı olayım

Yada sanayide bir ford ustasına götür baktırt balata disk durumu lastik durumu ondan sonra klasik bir bakım yaptır.
Sonrasındada 1 senede 1 veya 10binkm de bir motor yağı, hava filtresi polen filtresi vs değişirsin

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
herhangi bir şekilde tespit etme şansım var mı yoksa usta mı gerek
Hocam sağlıklı olsun diye ve bundan sonra arabaya uzun süre binmeyi düşünmüyorsanız triger kayışını sanayide bir kaç yerden fiyat alıp değiştirin. En son ne zaman değiştiğinizide bi kenarda tutun belli aralıklarla değişmesi gerekiyor.

Daaker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
201
İsim
Göktuğ Demircan
hocam sanayide fiyat konusunda size geçirmelerini engellemek amacıyla yanınızda arabadan anlayan ve genel fiyatları bilen bir arkadaş/akraba alın zamanla izleye izleye basit derece bakımları yapmayı öğrenirsiniz zaten

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
can
Hocam sağlıklı olsun diye ve bundan sonra arabaya uzun süre binmeyi düşünmüyorsanız triger kayışını sanayide bir kaç yerden fiyat alıp değiştirin. En son ne zaman değiştiğinizide bi kenarda tutun belli aralıklarla değişmesi gerekiyor.
önceki sahibine sormam gerek sanırım en son ne zaman değişmiş
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam sanayide fiyat konusunda size geçirmelerini engellemek amacıyla yanınızda arabadan anlayan ve genel fiyatları bilen bir arkadaş/akraba alın zamanla izleye izleye basit derece bakımları yapmayı öğrenirsiniz zaten
eniştem var olmadı onla gidicem her turlu geçirecekler gibi ama

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,086
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
İnstagram kullanıyorsanız "Uludağ Otomotiv" isminde bir sayfa var. Bu ve bunun gibi benzer sayfaları, kanalları takip edip içeriklerini tüketerek zamanla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
can
Arabayı yeni aldıysan öncelikle hava yağ ve polen filtresini değiştir tabii ki motor yağınıda değiştir, bana özelden yaz yardımcı olayım

Yada sanayide bir ford ustasına götür baktırt balata disk durumu lastik durumu ondan sonra klasik bir bakım yaptır.
Sonrasındada 1 senede 1 veya 10binkm de bir motor yağı, hava filtresi polen filtresi vs değişirsin
ford ustasına götürücem komple artık ne kadar kitlerse

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,086
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
önceki sahibine sormam gerek sanırım en son ne zaman değişmiş

eniştem var olmadı onla gidicem her turlu geçirecekler gibi ama

Hiçbir şey hakkında bilgi sahibi olmadan kaputu bile açmayın. Otomobillerin onlarca parçasını zamanla değiştirmek gerekiyor: kayışlar, zincirler, filtreler, yağlar, sıvılar, bujiler, kablolar, hortumlar.. Bir sanayi veya oto tamirciye gidip "Bir şey bilmiyorum gerekli parçaları değiştirin." tarzında bir cümle kullanırsan neredeyse hiçbir şey değiştirmeden devasa miktarda ücret isteyeceklerdir. Bu tarz durumlar bizim dilimizde "keriz silkeleme" olarak geçer.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
2008de sıfır alıp 2023te sattığım Fiestamı, sattığım güne kadar servise götürdüm. Evet sanayiden daha fazla para verdim ama arabama asla yan sanayi parça takılmadı. Hiç bir zaman olmaması gereken bir şey yapılmadı. Hiç bir zaman bir tarafını düzeltirken bir tarafı bozulmadı. 14 sene boyunca 1 kere bile yolda kalmadı. Yolda kalmadığı gibi 14 sene boyunca saat gibi çalıştı. Bir kere bile ne rölantisi bozuldu ne de tekledi. Benim tavsiyem aracını yetkili servise götür. Merak etme aracına olması gereken haricinde hiç bir şey yapmazlar. Yapılacak bütün işlemler faturalı olur. Kullanılacak bütün parçalar fomoco üretimi olur. Sanayide arabana bakım yaptık deyip yapmasalar, yan sanayi parça taksalar anlayabilir misin? Hadi anladın hesap sorabilir misin? Bunları da düşün.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
can
Hiçbir şey hakkında bilgi sahibi olmadan kaputu bile açmayın. Otomobillerin onlarca parçasını zamanla değiştirmek gerekiyor: kayışlar, zincirler, filtreler, yağlar, sıvılar, bujiler, kablolar, hortumlar.. Bir sanayi veya oto tamirciye gidip "Bir şey bilmiyorum gerekli parçaları değiştirin." tarzında bir cümle kullanırsan neredeyse hiçbir şey değiştirmeden devasa miktarda ücret isteyeceklerdir. Bu tarz durumlar bizim dilimizde "keriz silkeleme" olarak geçer.
işte ondan korkuyorum şimdi sıfır olarak sanayiye gidersem ne varsa kitlerler

2008de sıfır alıp 2023te sattığım Fiestamı, sattığım güne kadar servise götürdüm. Evet sanayiden daha fazla para verdim ama arabama asla yan sanayi parça takılmadı. Hiç bir zaman olmaması gereken bir şey yapılmadı. Hiç bir zaman bir tarafını düzeltirken bir tarafı bozulmadı. 14 sene boyunca 1 kere bile yolda kalmadı. Yolda kalmadığı gibi 14 sene boyunca saat gibi çalıştı. Bir kere bile ne rölantisi bozuldu ne de tekledi. Benim tavsiyem aracını yetkili servise götür. Merak etme aracına olması gereken haricinde hiç bir şey yapmazlar. Yapılacak bütün işlemler faturalı olur. Kullanılacak bütün parçalar fomoco üretimi olur. Sanayide arabana bakım yaptık deyip yapmasalar, yan sanayi parça taksalar anlayabilir misin? Hadi anladın hesap sorabilir misin? Bunları da düşün.
Anlayamam tabii ki sanayiye bende götürmek istemiyorum ama yetkili servisler arasında çok uçurum fiyat farkı dediler korkuttular beni

Son düzenleme:

omerkok_49

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,165
İsim
Ömer
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
can
Yetkili servis dediğin de esnaftan farkı yok çoğunun esnafın kazık fiyatı servislerin normal fiyatı
su zamanda güvenemiyorum ki kimseye

Hocam ben olsam hiçkimseye göstermez direkt değişirdim riskli işler
artık kime götürürsem diyeceğim blöf atarak soracağım artık zaten sağlamda sen yinede bak tarzı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,657
Üyeler
165,394
Son üye
veondoski
Top Bottom