Araba mı bedelli mi?

Cheazy

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
708
Agustos dogumluyum yoklama o bu su uzatma cart curt hic ama hic bir bilgim yok 0 im askerlige. Zottiri isler icin bile askerlik gerekiyor, ek olarak ya bedelli ya 6 ay yapayim geceyim diyorum. Sonra karsima cikip durmasin.

Şu an 40k bir birikimim var, az gozukebilir ama benim icin şu anlik kafi. Martta bi ise baslicam, 30k maaş var bu da berbat ama zam, işi beğenirsem vs 12 ayda 400k gibi bir para biriktirdim diyelim.

Hayalimdeki istediğim tek araba, ilk arabam olarak civic 1.6 1990-2005 yıl aralığı

+ olarak E46 bunun dışında araba düşünmüyorum. Para var alcaz degil hayal tabii ki.

1. seneryo iyi kötü araba çekip askerliğe gitmek,

2. seneryo bedelliye tüm parayı basıp gelijce savaşmaya devam etmek.

Hangisi daha mantıklı sizce? Daha cok uzun süre var ama bi degerlendirme yapmak lazim. 1-2 yil gelip gecer 18 yil gecmis.

ustam bana kalırsa bir aylık kazancın memur maaşı (50-60k bandı) kadar olmadığı sürece bedelli pek mantıklı değil. Tabii ki bu sadece işin ekonomik tarafı eğer aklında bunun dışında başka problemler varsa ona göre düşün bu süreci. En temiz yol senin durumunda düz askerliği yapmak zaten askerliğin boyunca azıcık dikkat edersen harcaman minimumda kalır. Askerlik bittiğinde altında araban cebinde belli bi miktar paran olur. Eğer aldığın maaş 50k civarında olsaydı o zaman bedelli mantıklıydı. Çünkü sen askere gitmeyip çalıştığın dönemde zaten bedelli parasını amorti etmiş olacaktın

bedelli git gidene kadar 1-2 yillik zamanin olur zaten o arada yine birikim yaparsin, ytd

Kankam öncelikle 30 bin lira maaşla çalıştığın bir yerde 400 bin lira nasıl biriktireceksin onu anlamadım. Zam olmayabilir. 360 bin lira girdi var hiç para yemesen 360 bin birikecek oda imkansız. kaldı ki haziranda zam gelecek askere. yaşın daha küçük asker için biraz tecilletip devam et bence. ilk araba olarakca ek civic belki ama e46 olmaz :)

Kankam öncelikle 30 bin lira maaşla çalıştığın bir yerde 400 bin lira nasıl biriktireceksin onu anlamadım. Zam olmayabilir. 360 bin lira girdi var hiç para yemesen 360 bin birikecek oda imkansız. kaldı ki haziranda zam gelecek askere. yaşın daha küçük asker için biraz tecilletip devam et bence. ilk araba olarakca ek civic belki ama e46 olmaz :)
Şimdi şöyle, 40k köşede var zaten, askerliğe de bundan 1 yıldan fazla 2 yıla yakın bir süre var, değil 400 500 600k da yaparım, burdna cıkar, 40 50 60 veren bir yere girerim. İnşaat, tershane sektörlerine falan atılırım. Parayı çar çur eden biri değilim zaten, çaalışınca da zaten para harcanmıyor, 2 tane dost kategorisine koyacağım adam var onlarla da dışarı çıkarız her akşam 20 30 tl lik içecek içer dağılırız, ekstra bi harcamam yok yane. Para biriktrmesine biriktşirşm, e46 konusuna gelecek olursakta 400 e bi ton ilan var, anlayn adamla gidilirse illa bulunur güzel bi araba

Agustos dogumluyum yoklama o bu su uzatma cart curt hic ama hic bir bilgim yok 0 im askerlige. Zottiri isler icin bile askerlik gerekiyor, ek olarak ya bedelli ya 6 ay yapayim geceyim diyorum. Sonra karsima cikip durmasin.

Şu an 40k bir birikimim var, az gozukebilir ama benim icin şu anlik kafi. Martta bi ise baslicam, 30k maaş var bu da berbat ama zam, işi beğenirsem vs 12 ayda 400k gibi bir para biriktirdim diyelim.

Hayalimdeki istediğim tek araba, ilk arabam olarak civic 1.6 1990-2005 yıl aralığı

+ olarak E46 bunun dışında araba düşünmüyorum. Para var alcaz degil hayal tabii ki.

Hangisi daha mantıklı sizce? Daha cok uzun süre var ama bi degerlendirme yapmak lazim. 1-2 yil gelip gecer 18 yil gecmis.
Bi hayallere bak bi de yaptığı hesap kitaba bak

Keşke 6 ay bizde olaydı. Ben 1 yıl 6 ay yaptıydım 2013 te bitti :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Üni okumuşlar 1 yıl yapar askerliği bizde.
6 ay mümkün değil. :D 6 ay zaten ne ki?

Ben tercihimi araba almaktan yana kullanırdım

Geri